Vecka 40
På måndag ringde de från dagis och sa att jag måste komma och hämta Malte. Han hade råkat ut för en magskjukebacill, och var väldigt dålig i magen. När jag kom och hämtade honom lekte han inne, och verkade väldigt nöjd. Resten av veckan har han fortsatt vara pigg och glad, han har ätit bra, men varit riktigt lös i magen. Vi har turats om at vara hemma, eftersom både JOnas och jag haft mycket at göra på jobbet. Så det har fått bli lite kvällsjobb också. Tänk att sjukdomarna alltid kommer precis när man absolut inte har tid för det! Det är väl sådant som ska träna upp tålamodet och stresståligheten...
På onsdagkväll kom Petra och Erik tillstan. De ska bo hos oss, eftersom Maggan och Irma ska bo hos mormor och morfar i helgen.
På torsdag kom Magdalena och Irma. Vi var ett ganska stort gäng som mötte dem på järnvägsstationen: jag, Malte, Julius, Petra, Erik och morfar. Vi åkte hem till mormor och morfar och stannade på middag. Det var jättetrevligt.
Malte var frisk nog för att gå på dagis igen på fredag. Mormor och Magdalena fick hämta killarna på dagis, eftersom jag hade lite jobb att ta igen. Men det tyckte nog samtliga inblandade var rätt trevligt.
Malte beteddde sig emellertid rätt underligt hela eftermiddagen. Han blev benlös hela tiden, gärt och kastade sig på golvet. Det var inte förrän vi var på väg hem från mormor och morfar som det slog oss - han var svartsjuk. Och mormorsjuk. Han tyckte nog att det var väldigt underligt att det fanns en till liten som skulle få stjäla mormors uppmärksamhet.

Vecka 39
Nu har allvaret börjat, och Malte går på dagis mellan 8.00 och 15.00. Det har gått väldigt bra hittills, hans enda bekymmer är att han kan bli lite väl trött innan det är dags att sova. Ibland somnar han nästan i maten på dagis. Men det går väl förhoppningsvis till sig.
I slutet av veckan åkte mamma till Sundsvall för att vara på konferens i några dagar. Killarna var hemma själva, och det gick såklart också bra.
På fredag packade vi om väskorna, och så åkte vi upp till Karbäcken och hälsade på farmor och farfar. Vi åkte hem igen rätt tidigt på söndag för att hinna tvätta och stöka på.

Vecka 38
Inskolningen fortsätter, och det fortsätter att gå bra. Malte verkar vara ett riktigt dagisbarn, precis som storebror. Det känns skönt, för jag har varit lite mer orolig för Malte. Han är ju så mycket mer kramig. Men det verkade inte ha något med saken att göra.
På torsdag gick vi till BVC för läkarkontroll och spruta. Malte var frisk och kry, och lång som en tvååring, om man får tro läkaren. Han är nu 87 cm lång och väger 12 070 gram.
Efter sprutan fick han lite feber, så sista inskoningsdagen blev det till att stanna hemma.
I helgen åkte vi en sväng till Sundsvall för att gå lite på IKEA och kolla på kök. Nina fick göra en jätteinsats, eftersom Jepser var borta, och vi gärna ville titta på köken i lugn och ro. Nina hade alltså två vilda killar och en liten tjej att ta hand om. När jag mötte henne vid McDonalds då jag och Jonas var klara såg hon rätt svettig ut... Men det hade visst gått hyfsat ändå, förutom att Julius och Linus bråkat med några småkillar, Alice hade skrikit oavbrutet, osv... Vi avslutade IKEA-turen med att handla lite lördagsgodis på Jam-Jam, och sedan åkte vi tillbaka til Stöde, lagade middag och myste på kvällen.

Vecka 37
Den här veckan har vi börjat skola in Malte på dagis. Inskolningen har gått i sakta mak, vi är bara där någon timma på förmiddagen varje dag. Men det räcker för att Malte ska vara helt slut... Han har somnat i lunchen nästan varje dag nu, fastän han vanligtvis håller sig vaken hela förmiddagarna numera. Men det är klart att det är lite jobbigt att hålla igång med alla små kompisar, och lära känna nya människor och rutiner.
På onsdag fick han vara ute själv med fröknarna, och det gick hur bra som helst. Han verkade inte alls bry sig om att jag inte fanns i närheten. Dagen efter fick jag gå upp till fikarummet och sitta där en stund medan Malte var kvar nere. Han brydde sig inte om att jag gick, men reagerade mer när jag kom tillbaka. Det var precis som att han först då kom på att jag varit borta. Och då blev han så himla ledsen, så då fick vi gå hem lite tidigare.
Hela veckan, och halva helgen har jag ägnat åt att gå i klädaffärer och leta höst/vinterkläder till killarna. Vinterkläder finns det gott om, men mycket av höstkläderna är redan bortplockade. Hösten har ju knappt börjat! Vi är alltid för sent ute, så nu passade jag på att handla vinterkläderna på en gång, så ska vi slippa att ha samma bekymmer om någon månad igen, när vintern kommer...

Vecka 36
På onsdag kom farfar hem till oss. Han ska vara här och hjälpa oss att fälla några träd på tomten. Han hade med massor av paket, både till Malte som fyllt år och till Julius. Malte fick en jättefin ladugård i tyg, med små tygdjur till. Han lekte Godzilla med dem, kstade djuren runtomkring sig och klev ner taket på ladugården. Tur att den tål hårda tag... Julius tyckte jättemycket om ladugården, och försökte skydda den och dess invånare från Malte hela tiden. Och när Malte gått och lagt sig fick han sitta och leka lite med den själv.
Det blev en otrolig skillnad på tomten sedan träden försvunnit, den känns så mycket öppnare och ljusare. Det är jättekul!