Vecka 22
Det blev en kort vecka på dagis och jobben denna vecka. Vi tog ledigt klämdagen mellan Kristi himmelfärds dag och lördag, och åkte upp till stugan för att mysa och må gott.

Vecka 21
I helgen kom Nina, Jesper och Linus och hälsade på, och farmor och farfar kom också och hälsade på. På lördag var det nämligen familjedag på f4, och Jörgen och hans lumparkompisar visade upp vad de lärt sig under året. Linus tyckte att det var helhäftigt att se alla kanoner och militörprylar, men Julius verkade mest förskräckt. Det var lite kul att titta på hundarna och fråga om alla saker som hundförarna visade upp, men annars ville han mest åka hem. Vid lunch blev det hemfärd, och en stund i lekparken utanför huset.
Julius hade lite problem med att dela med sig av sina leksaker till Linus under besöket. Det var väldigt mycket "mitt" och "min", så lekarna gick inte helt friktionsfritt. Men de hade såklart mycket roligt tillsammans också. Och så var det nog lite spännande att dela rum natten mot söndag.

Vecka 20

Vecka 19
Julius och mamma började cykla till och från dagis för några veckor sedan. Eftersom vi bor längst upp i en ganska lång backe så går vi den sista biten (jag orkar inte cykla uppför om jag är ensam på cykeln heller...). Det har gått ganska bra, men vissa dagar blir det lite väl långa sidoutflykter. Julius samlar dessutom på sig alla pinnar han kan hitta, och bär med sig dem uppför backen. En dag tog han väldigt lång tid på sig, och jag var ett antal meter före honom, så jag ropade bara på honom att han skulle raska på lite. När jag vände mig om såg jag att han gick och släpade på en 3 meter lång trädgren... Så inte var det helt konstigt att det tog lite tid...
Vi planterade några frön förra helgen också, för att ha lite örtväxter på balkongen i sommar. Julius var den första som såg att de hade börjat gro, och nu är det en stående punkt att vi ska kolla in hur mycket det växt varje dag när vi kommer hem från dagis. Kul.
Julius fick komma på treårskontroll på BVC i tisdags. Det blev lite senare än tänkt, eftersom vi flyttat och BVC inte haft full koll på var vi bott egentligen. Han växer och är stor, som alltid. Nu var han 108 cm lång och vägde nästan 19 kilo, så han kunde nog förväxlas med 4-5-åringar trodde BVC-sköterskan. Att titta på kort och berätta vad det var på dem, och berätta om sakerna på korten, var inga problem heller.
I helgen har vi varit i Östersund igen. På fredagkväll åt vi middag med Peter och Helena på en pizzeria i närheten, och sedan åkte vi hit och spelade Bamses honungsjakt. Julius busade en hel del med hunden Tex också, innan det var dags att gå och sova. Och då skulle Helena läsa saga. Eftersom hon var den enda som inte var särskilt intresserad av att se kvartsfinalhockeyn på TV så gjorde hon det gärna.
Vi åkte till Barnens Hus för att titta på barnvagnar på lördag, men det tyckte Julius var rätt tråkigt. Han sprang bort för oss en gång, och då hade mamma nära till panikattackerna. Sedan åkte vi och badade på badhuset. Julius var helt vild ett tag. Han skulle göra allt på en och samma gång. När vi åkte därifrån verkade han rätt nöjd, så det blev en bra dag.
På kvällen åkte pappa och jobbade, och då tog vi det ganska lungt. Vi sov framför TV:n på eftermiddagen, så Julius hade väldigt svårt att somna på kvällen.
Julius har intresserat sig en del för att se på kort och filmer från när han var liten bebis, och så vill han att vi ska läsa "bebisboken", en bok som handlar om en pojke som ska få ett syskon.
Igår skrattade han högt, och skuttade runt i soffan när vi tittade på film från när han var liten. Favoritpartiet i filmen är när vi är på babysim i badhuset. Det är egentligen inte såå kul, men antagligen är det roligt för honom eftersom han gillar badhus så mycket nu.

Vecka 18
Denna vecka började med snöfall i Östersund. På valborgsmässoafton var det tämligen tråkigt väder, så vi stannade bara hemma. Julius verkade inte ha något emot det, men så vet han kanske inte vad han missar heller...
Både jag och Jonas jobbade på 1 maj, så då var Julius med mormor och morfar. De åt våfflor, och Julius blev så glad och tacksam. När man bjuder på något extra kan han säga saker som "tack så mycket" eller "tusen tack", och det låter så härligt, och vuxet.
På eftermiddagen, när vi kom för att hämta Julius var de ute på promenad till Badhusparken. Vi följde med, och sedan stannade vi kvar på middag. Julius ville inte åka hem förrän in i det sista, så vi lät honom bada och göra sig klar för natten hos mormor och morfar, innan vi åkte hem.
På fredag jobade Jonas hela dagen, och jag skulle också in några timmar på kontoret. Julius fick följa med, men han var ovanligt lättutråkad, fastän vi köpt en ny pysselbok som jag hoppats att han skulle sysselsätta sig med. Det blev till att åka tillbaka på kvällen i stället.
På dagen hade vi varit på stan, i en lekpark, och så hälsade vi på hos mormor på Polisen. Julius ritade på en whitebordtavla på mormors kontor, och testade alla stämplar han kom över.
När vi hade varit hos mormor och hennes arbetskamrat Ulla så undrade han var alla poliser var. Eftersom vi vet att han är lite rädd för poliser (Kling och Klang jagar ju Pippi Långstrump hela tiden), så tänkte vi att det kunde vara bra om han fick se några riktiga poliser, så vi gick en sväng i korridoren och hamnade hos trafikpoliserna. Julius var väldigt reserverad, och nästan gömde sig bakom mormor. När vi kom utanför polishuset sa han till mig "De tog inte mig". Så han var nog lite rädd ändå...