Vecka 26
Det blir färre och färre barn på dagis för varje vecka som går. Julius märker förstås det, och han saknar sina kompisar Ottilia och Hampus som redan tagit sommarlov. Vissa mornar innan dagis kan han säga till oss att han inte vill gå tilldagis, och när man kommer och hämtar honom kan han berätta att han längtat efter oss hela dagen. Det känns såklart i mammahjärtat, och eftersom jag också håller på att tröttna på att joba nu, så är det lite extra tungt att vi inte kan ta sommarlov ännu. Men nu är det bara två veckor kvar...

Vecka 25
Midsommarafton på fredag, och vi firade i Karbäcken. Först åt vi sillunch och lekte lekar på bygdegården. Julius fick köttbullar, och var glad och nöjd med det. Sedan hade han fullt sjå med att busa och leka med alla tokiga vuxna. Men när lekarna efter ett tag blev lite för högljudda fick det vara nog, och då åkte vi hem.
Väl hemma hann vi inte mycket mer än att byta kläder för att åka till logen och gå på barndans. Julius hade pratat om att dansa i det föra huset i flera dagar innan, så det kunde vi inte missa. Bäst var att dansa till "Räven raskar över isen", och Julius konstaterade glatt att den låten kunde han. Sedan åt vi tårta, köpte lite lotter, och så åkte vi hem igen till den goda middagen som farmor lagat.
Julius såg till att mamma och pappa fick sovmorgon varje morgon i helgen, eftersom han sov över hos farmor och farfar varje kväll. En anledning skulle kunna vara att TV:n fungerade på Stenbanken och inte i härbret, så det blev lättare att få se morgon-TV hos farmor och farfar...

Vecka 24
I helgen åkte vi till Sundsvall för att hälsa på Jesper och Nina. Ett av målen med resan var att köpa rullgardiner till lägenheten, eftersom de ljusa mornarna har lett till att Julius vaknar tidigare och tidigare. Men några rullgardiner som faktiskt var gjorda för att stänga ute ljuset fanns inte att få tag på, så det blev till att stå ut med fler tidiga mornar...
Julius och Linus testade lekparken utanför Linus hus, och lekparken på Norra berget. Norra berget är en höjdare, och det roligaste var nog att åka en sorts snurrgunga. Linbanan var också kul, men där hade våra små killar lite problem att hävda sig mot några äldre pojkar som inte hade lärt sig hur man uppför sig när man står i en kö. Linus och JUlius gjorde sitt bästa för att föklara för dem, men det gick nog inte in... Ett åk var gjorde de, sedan var det bra.

Vecka 23
På onsdag var det grillpartaj på Julius dagis. Vädret var strålande, och alla hade trevligt. Julius var överförtjust över vårt val av grillmat – grillspett med köttbitar, prinskorv, körsbärstomater och majs. Men Jonas hade nog lika gärna grillat varmkorv, för trots att grillen var rejält het så tog det tid att få köttet genomstekt.
I helgen firade mamma och pappa sin första bröllopsdag. Då fick Julius åka till farmor och farfar, och ha en långhelg med dem, medan mor och far spenderade helgen i Umeå.
Jesper och Nina var också uppe i Karbäcken, men inte Linus, så Julius hade farmor och farfar alldeles för sig själv.