Vecka 31
Jag och Julius fortsätter att roa oss efter bästa förmåga. Det blir en del kortare utflykter ner till Björkbackaparken, och för det mesta hittar Julius någon lekkamrat där. Han väljer helst att leka med dem som är lite yngre, eller med tjejer. Han är mer reserverad mot killarna i lekparken, även de som är i samma ålder som han. Ibland verkar han inte veta hur han ska bära sig åt för att ta kontakt med de andra killarna, och då kan han slänga ur sig kommentarer som han vet får uppmärksamhet, men som han inte riktigt har koll på vad de betyder. Han kan kalla barnen för fegisar och säga att de är snåljåpar, i något slags försök att få kontakt. Inte helt lyckat alla gånger, särskilt inte när killarna är äldre och mycket väl förstår vad orden betyder. Vi har pratat om vad det är han säger till dem, och försökt säga att det är bättre att försöka bli kompis än att säga dumma saker, så nu har det blivit bättre.
Och när det inte finns några "riktiga" komisar att tillgå så får man leka med mamma, och då ska det alltid vara rollekar. Jag glömmer mig hela tiden, och kallar honom för Julius och mig för mamma, men då rättar han mig. Tack och lov reagerar han ändå på när jag säger Julius till honom. En dag sa han att han skulle leka att han var Julius, och då började vi fundera om rollekandet gått för långt...

Vecka 30
I veckan har jag och Julius försökt roa oss efter bästa förmåga här i Östersund. I början av veckan var Magdalena och Erik i stan, och Petra och hennes Erik kom också upp en sväng, så vi tillbringade lite tid med dem.
På torsdag gjorde vi en liten utflykt. Först åkte vi till Brunflo och kollade in hembygdsmuseet där, och sedan åkte vi till Flyg- och lottamuseet i Optand. Julius tyckte nog att det var okej att titta på flygplanen, men det bästa var nog ändå utrustningen från flygledartornet, där man kunde pilla på knappar, lysa med en grön och röd ficklampa och prata i telefon. Han provsatt en flygplanscockpit två gånger också, så det var nog rätt kul. Sedan gick vi på stan och köpte bebiskläder och glass.

Vecka 29
Vi har haft en helt underbar semestervecka. Riktig högsommarvärme, så det har blivit både två och tre turer till Tåsjön och till badplatserna i Norråker varje dag. Julius är väldigt morsk i vattnet, simmar jättebra med sin gula flytgrej, och hoppas från bryggan och dyker utan problem.
På tisdag fick vi besök av Matilda och Simon, och då spenderade Julius hela dagen med farmor och Felix, en pojke från fritids i Hoting. De fiskade, tyvärr utan att få napp, plockade smultron, lekte vattenkrig på Stenbanken och badade i Tåsjön. När kvällen kom trodde vi att Julius skulle vara förbi av trötthet, men han höll sig vaken riktigt länge, trots att vi åkte ut och skjutsade honom i bilen för att få honom att somna...
På onsdag spenderade Julius återigen dagen med farmor och två killar från fritids. Och på kvällen kom Jesper, Lukas, Nina och Linus. De tre killarna lekte väldigt bra tillsammans, och Julius ville gärna leka att de var pojkarna i Bullerbyn, Lasse, Olle och Bosse.
Linus firade sin födelsedag på torsdag, med stort kalas, tårta och paket. Lukas och Julius fick varsitt paket från farmor, så de fick också öppna paket. Sedan blev det ett riktigt rejält vattenkrig, som började med vanliga vattengevär och slutade med att folk hällde hinkar med vatten över varandra. Barnen var inte värst...
Gammelfarmor Ingrid fyllde 85 på fredag, och på lördag var det kalas för henne i Timrå. Vi spenderade en stor del av dagen i bilen, men hann med ett snabbt dopp i Vivstavarvstjärnen innan kalaset. Sedan satt Julius och Linus i skuggan på en filt och lekte med bilar och andra figurer som Ulla sparat sedan Tomas och Susanne var små.
När kalaset var slut åkte vi hem till Östersund. På måndag börjar Jonas jobba igen, men Julius och jag har några lediga veckor framför oss.

Vecka 28
Mamma och Julius tog semester lite tidigare än beräknat, båda två var ganska trötta på att jobba nu. På onsdag var det sista dagen på jobbet och dagis på ett tag. Och när fredag kom hade även Jonas en veckas semester att se fram emot, fastän ursprungsplanen var att han skulle spara sin ledighet tills efter att bebisen kommit i augusti.
På fredag åkte vi upp till Karbäcken, efter att ha köpt en bättre begagnad TV, för att ha ledigt och lata oss i en vecka.
På lördag var det lite halvtråkigt väder, så vi åkte till Dorotea och hälsade på gammelmormor. Julius var väldigt otålig att få gå och spela med bollarna (biljardbollarna), men lite fika fick han ner i magen. Dessutom hann han med att vara astronaut, och flög upp till hilmen med gammelmormors höj- och sänkbara säng.
Efter besöket hos gammelmormor åkte vi till Avaträsk och hälsade på mammas moster Margot och kusin Camilla, och Camillas barn Ronja och Jonathan. Julius var väldigt förtjust i Ronja sist de träffades (för ett och ett halvt år sedan), men nu var intresset lite svalare. Ronja hade just fått två kassar med leksaker, som Julius spenderade hela sin tid med.

Vecka 27