Vecka 9
På tisdag den här veckan blir Julius föryld, men vi märker ganska omgående att det inte är en vanlig förkylning. Han är svullen på halsen och verkar ha rejält ont. Han rör inte på huvudet mer än absolut nödvändigt, och orkar inte vara uppe mer än korta, korta stunder i taget. Även om han blir bättre ganska snabbt så vill inte svullnaden och ömheten på halsen ge med sig, så det blir att åka till doktorn. Hos doktorn (mamma till Leila, en flicka på Julius dagis), får Julius pencilin, och hon konstaterar att det är halsfluss.
Med medicinen blir han bättre ganska snabbt, men han får ändå stanna hemma resten av veckan och vila upp sig.
På lördag är det dags för nya fotomodelluppdrag, eftersom de bilder jag tog tidigare inte blev bra alls. Nu ska vi vara ute och ta bilderna, för att få bättre ljus. Julius är tålmodig och snäll när jag tar fram ostmackor igen och ber honom äta inför kameran. Jag knäpper slut på en rulle med film för att vara säker på att ha någon bra bild, sedan lämnar vi in bilderna för framkallning och skickar de bästa till Birgitta.
Några mackor blir emellertid över, så när vi varit på stan hela dagen tänker jag att vi kan äta dem som mellanmål hemma, med varm choklad. Julius är lite tveksam, men går med på förslaget. Men så avslöjar han varöfr han var så tveksam, när han vänligt men bestämt ber mig att inte ta kort nu när vi äter. Det lovar jag att inte göra.

Vecka 8
Julius är lite nyfiken på bebisen i magen, men ibland verkar han ha genomskådat att beibsen kommer att vara centralfigur när den föds. Han vill gärna att vi läser böcker om bebisar och graviditeter, och titta på bilder, men han vill att vi ska läsa det som om att han är bebisen i magen, och andra barn från dagis är den som ska bli storebror. Han kan vara väldigt försiktig och snäll med magen i alla fall, och klappa och pussa på den.
En dag när han satt och startade datorn så kom siffran noll upp (i Windows 2000), och han berättade för mig att det var en nolla. Sedan frågade han mig om vem som var noll år, och jag sa att det var bebisen. Då pratade han direkt till magen och berättade för bebisen att den var noll år och att siffran på skärmen var bebisens. Efter det blev det ett himla spring för mig, för varje gång han skulle starta datorn måste bebisen komma och titta på nollan...
Julius har fått vara fotomodell också, för en utställning som min kollega Birgitta ska göra för Folktandvården i Värmland. Han skulle posera med en knäckebrödmacka med ost på. Han var väldigt måttligt road av detta, men ställde ändå upp. Synd bara för honom att hans mamma inte är en så proffsig fotograf, så jag måste ta många, många bilder föratt vara säker på att någon alls går att använda. Han var ganska trött på mig innan slutet.

Vecka 7
Julius har blvit både dag- och nattorr på ganska kort tid. Vi har provat att vara utan blöja på dagarna ett tag nu, och även om han verkar känna sig osäker ibland (han ville gärna ha blöjan på när vi skulle gå ut eller gå till och från dagis), så går det väldigt bra. Men man måste tjata på honom. Han har inte tid med såna oväsentligheter som att gå på toaletten. Så hittills har både vi och dagisfröknarna fått hålla koll på klockan och kisstider... Men han verkar ha en riktig partyblåsa, för han klarar sig jättebra på nätterna, och behöver inte gå på toaletten direkt när han vaknar, utan han kan vänta en timme eller två när han klivit upp på morgonen.

Vecka 6
Nu verkar det vara slut med slagsmålen med Hannes. De två killarna verkar inte leka tillsammans särskilt mycket heller, Julius leker desto mer med Ottilia och Hampus. Han pratar väldigt mycket om dem hemma, det är roligt att höra.