Vecka 35
Vi har fortsatt att ta det lugnt hemma, och Julius har tillbringat några timmar varje dag på dagis. Det har fungerat bra för alla.
På tisdag eftermiddag packade vi ihop oss i bilen och åkte norrut, för att tillbringa lite tid i Karbäcken och Hoting. Första natten stannade vi i Hoting, och hälsade på farmor och farfar. Sedan åkte de till Sundsvall för att hjälpa Jesper och Nina med att flytta till deras nya hus i Stöde. Vi stannade kvar i Hoting en natt till och åkte sedan vidare till Karbäcken och Borgafjäll. Vi hann med en tur till Dorotea också, och hälsade på gammelmormor.
I helgen var vi i Borgafjäll, och då kom mormor och morfar upp också. Det blev en liten utflykt på lördag, då Julius, mormor och morfar gick ut i skogen, kastade stenar i bäcken och och plockade lite svamp.
På söndag var det dags att åka tillbaka till Karbäcken, och då tog vi vägen förbi Avaträsk och hälsade på Margot och Lennart en stund.

Vecka 34
Äntligen har vår efterlängtade bebis kommit! Natten mellan söndag och måndag började värkarna, och vid 5-tiden på morgonen åkte vi in till förlossningen. Två timmar senare var Julius lillebror född.
Julius hade önskat sig en lillasyster, som skulle heta Ottilia, men när han fick höra att det blev en pojke tyckte han att den kunde heta Hampus istället. Efter lunch kom Jonas och Julius på besök. Julius tyckte att det var spännande att få se och hålla lillebror, men bara en stund. En stor del av besöket tillbringade de i dagrummet, där det fanns en annan storebror att leka med.
På måndagkväll sov Julius över hos mormor och morfar, och mormor har berättat att det tog lång tid att somna den kvällen. Julius berättade hur det går till när en bebis föds, och visade med en nalle hur den äter mat.
Under veckan blev det några turer tillbaka till BB för läkarundersökningar, PKU-prov och fotografering, eftersom vi åkte hem från BB redan på måndagkväll. Annars har vi mest bara tagit det lugnt och försökt lära känna den nye familjemedlemmen. Julius fick gå på dagis några dagar i veckan, och det var uppskattat. Dagisfröknarna tyckte också att det var så roligt att Julius var tillbaka igen.
I helgen kom Magdalena och Erik, samt Nina, Jesper och Linus på besök. Alla tyckte att lillebror var så lik Julius, och det är väl bara att hålla med.

Vecka 33
Nu börjar mamma vara trött på att vänta på att bebisen ska komma, så det goda humöret tryter. Jonas tog semester från och med tisdag så att vi skulle kunna hitta på lite roligheter och fördriva tiden tillsammans hela familjen.
På onsdag åkte Jonas och Julius till badhuset och badade. Trots att det varmaste sommarvädret gått över så provade de att bada lite utomhus också, men det var kallt. Julius spenderade en hel del tid med att dyka efter ringar i barnbassängen, så när han kom hem från badhuset var han rödögd som en liten mört. Men roligt hade det varit. När vi frågade sa han att det varit jätteroligt, och det är inte alltid man får höra det. Oftast säger han att han haft tråkigt, även om vi gjort hur mycket roliga saker som helst.
På fredag åkte vi på en liten bilutflykt runt Storsjön. Julius somnade i bilen, och sov en stor del av vägen, men han vaknade när vi stannade och kollade in medeltidskyrkan i Hackås, och när vi stannade för att fika saft och bullar.
Farmor och farfar kom och hälsade på under helgen, och hade med sig tårta och paket. Det var nästan som ett tidigt födelsedagsfirande för bebisen, men Julius fick en del paket han också... På kvällen åt vi middag tillsammans med mormor och morfar. Julius hade knappt tid att äta mat, eftersom han just denna lördag såg fram emot sitt lördagsgodis så väldigt mycket. Efter middagen kollade Julius på film och åt godis.
På söndag åkte vi ut i skogen och plockade hallon, men Julius tyckte inte att de var goda, så han plockade inga bär alls. För honom var det mer intressant att klättra på mormor och leka att hon var en häst, och att fika matsäck.

Vecka 32
Nu börjar det snart vara dags för Julius lilla syskon att komma ut. Det beröknade datumet för förlossningen var den 4:e (på måndag), så nu kan det bli när som helst. Vi vågar inte göra allt för långa utflykter, som att åka ut på Thomée i fyra timmar, och det blir inga turer till stuga förrän bebisen kommit.
I veckan spelade vi minigolf en dag, för att ha något att fördriva tiden med. Jag trodde inte att Julius skulle ha tålamod att spela alla 14 banor, men det hade han. Och han verkade dessutom tycka att det var riktigt roligt. Men så höll vi inte så stenhårt på reglerna heller. På de flesta hål fick Julius sju slag eller mer, men på en bana slog han bollen i hålet på fyra slag, och blev därmed bättre än mamma som fick ta till sju slag. Efter minigolfen fikade vi lite, och sedan gick vi till mormors jobb och hälsade på. Då bjöd hon på glass, så det blev dubbelt fika den dagen.
På fredag gick vi på sagostig, ett äventyr för barn mellan 3 och 5 år, där man får träffa tomtar, féer och häxor i skogen, och hjälpa dem med att hitta en skatt och befria trollbarn. Som tack för hjälpen fick alla barn fika och en guldpeng från skatten.
Julius följde med mormor och morfar upp till Borgafjäll i helgen. De kollade in fågelbon, plockade svamp och hade allmänt trevligt. Bertil och Liselotte var också uppe, så Julius kunde leka med Hanna och hennes kompis Elin som också hade följt med upp.