Vecka 17
Julius har varit med farmor på fritids tisdag till torsdag den här veckan. Han har lekt med barnen, och antagligen fått känna att han varit riktigt stor och duktig. Farmor berättade att det var några barn på fritids som var lite imponerade över att Julius redan kunde alfabetet, när de inte kunde det...
Mamma längtade halvt ihjäl sig efter Julius första dagen, så jag ringde för att kolla läget, och se om jag fick prata en stund med Julius. Det gick väl an, efter protester. Och när farmor frågade om han skulle åka hem till Östersund på torsdag rynkade han bara på näsan och sa att han skulle stanna hos farmor länge, länge.
När vi kom för att hämta honom på torsdag räkande vi med att få ett ganska tråkigt välkomnande, men så blev det inte. Farmor hade lobbat lite för att Julius skulle åka hem, så när vi kom fick vi stora kramen, och det kändes såklart jätteskönt.
Vi var på utvecklingssamtal på Julius dagis på tisdag. Julius fröknar Yvonne och Anna-Lena berättade om att det gick bra för Julius, och så fick vi veta om en del saker som han kunde hur bra som helst på dagis men inte hemma, som att ta på sig ytterkläderna till exempel... Så nu vet vi det. Fröknarna var, precis som vi, rätt imponerade över hur duktig han är på bokstäver och siffror. Nu kan han bokstavera sitt namn också, och skriver det rätt om han sitter vid en dator. Sedan tyckte de att han var duktig på färger, och så berättade de att han hanterar konflikter genom attskälla och bli arg, inte genom att slåss och gå till handgripligheter. Det hade vi inte trott, för han kan ha varit ganska tuff mot andra barn förut. Men nu kan han väl använda språket bättre, så då är det ju skönt att han gör det.
I helgen var vi kvar i Östersund, gick lite på stan och latade oss.

Vecka 16
På måndag var det kalasväder igen, och vi åkte mot Slipsikstugan, men stannade och fikade på fjället någon mil innan stugan. Julius åkte rattkälke nerför en fasligt stor backe. Först var vi lite försiktiga, och såg till att han alltid hade någon att åka med, men sedan blev vi modigare och släppte iväg honom själv. Då ramlade han såklart av kälken på ett otäckt sätt, så mamma trodde att han minst brutit nacken. Men det gick bra, tack och lov. Sedan var vi försiktigare igen...
Lars, Esbjörn och Niklas kom upp på måndag, så pappa hade några lekkamrater. Julius tyckte också att det var ganska kul, och gjorde allt för att imponera på de stora killarna.
På tisdag och onsdag var det mellandagar, inte så superfint väder, och så blev vi ensamma i stugan på onsdag. Vi gjorde några utflykter, men inte så långa.
På torsdag började finvädret om igen, och så kom mormor, morfar, Maggan och Erik upp. Sedan hade vi kalasväder hela helgen, och gjorde många utflykter på fjället.
Julius trivs jättebra ute, klagar aldrig över någonting, sysselsätter sig med att leka med snön, åka rattkälke eller bara promenera iväg efter något skoterspår. Han har haft mycket roligt utanför stugan när vi kommit hem på eftermiddagarna också, för då har han lekt med leran och vattnet på uppfarten.
På måndag var det dags att åka hem igen, och då åkte vi vägen över Karbäcken och träffade Jesper och Nina. Julius var väldigt fundersam över var Linus var, eftersom han inte hade följt med utan var hos mamma i Sundsvall. Sedan stannade Julius hos farmor och farfar, för att vara med farmor på fritids några dagar nästa vecka.

Vecka 15
Denna vecka var mamma borta på konferens måndag till onsdag. Jonas och Julius passade på att äta ute någon av dagarna, men annars förflöt allt som vanligt.
På helgen åkte vi till Karbäcken, för vidare transport mot Borgafjäll och en veckas påsklov. Farmor, farfar och Jonny följde med för att vara uppe i Borgafjällmed oss i helgen och början av veckan.
När vi kom upp till stugan på lördag hade det snöat jättemycket, så farmor och mamma körde fast med bilarna och fick skotta snö av glatta livet. Farfar, Jonny och pappa tog skotrarna upp, och hade sin beskörda del av strapatser de också. Men de kom upp välbehållna.
På söndag var det ganska gråmulet på förmiddagen, så vi tog en lång skotertur mot Risbäck (fast vi trodde att vi var på väg mot Gittsjön). När vi hittat ett lämpligt fikaställe sprack det upp på några minuter, och sedan sken solen på oss hela dagen.

Vecka 14
En tämligen vanlig vecka, dagis på dagarna och lite bus hemma. Vi stannade i Östersund i helgen för att hinna göra lite ärenden, så på lördag sprang vi på stan hela dagen. Men när söndagen kom och vi såg at det var så fint väder åkte vi upp till Karbäcken över dagen. Vi åkte skoter ut på en myr, fikade och solade oss hela dagen.