Onsdag 12/9
Inatt chockade jag mamma och pappa genom att sova till klockan sex innan jag vaknade. Inget nattstök med andra ord. Men mamma sa ändå till på dagis idag att jag inte fick sova längre än en timme mitt på dagen. Det tycker jag nog är lite synd, jag brukar sova så gott på dagen.

Tisdag 11/9
Det här har varit en alldeles vanlig dag.
Jag har en liten ritual för mig varje dag när jag och mamma kommer hem från dagis. Jag måste bara stå i trapphuset en stund och titta på cyklarna. Jag pekar och säger ibland "e de?" och mamma berättar vad det heter som jag pekar på. Sedan går jag till mamma och får hennes cykelnyckel som jag testar i låset. Det är lika spännande varje dag.

Måndag 10/9
Idag har vi inte kunnat vara ute på dagis. Vi gick ut en sväng för att plocka rönnbär, men då kom en störtskur, så vi fick springa tillbaka in. Sen har det småregnat hela dagen. Det är visst väldiga översvämmningar här i Sundsvall. Mamma berättade att hon sett en stol flyta förbi i ån bredvid hennes jobb. Dagen efter flöt det förbi en stor låda. Knasigt.

Söndag 9/9
Idag har vi varit ganska aktiva. Först åkte vi till Kulturmagasinet och tittade på utställningarna. Sedan åkte vi till Max och åt lunch, och det blev lite väl sent. Jag var sååå hungrig innan jag fick maten! Men då smakade den extra gott också.
När vi ätit åkte vi vidare till IKEA. Jag somande efter vägen, och vaknade lagom till köandet i kassorna. Jag hann i alla fall säga hejdå till Anna och Andreas.

Lördag 8/9
Ikväll kom mammas och pappas kompisar Anna och Andreas hit. Mamma gav en så konstig vägbeskrivning till dem så att de kom ganska sent. Jag fick vara uppe tills de kommit hit. Jag gck och la mig vid halv tio.
Vaknade igen vid tolvtiden, och ville såklart vara uppe med de andra. Jag åt russin, drack festis och höll igång. Visade Anna och Andreas mitt fotoalbum, det tyckte de var intressant. Efter en timme ungefär gick vi och la oss igen, och då fick jag sova i mammas och pappas säng.

Fredag 7/9
Idag har jag varit ganska trött. Fastän jag somnade sent vaknade jag tidigt imorse. Mamma och pappa gick knappt att få liv i när jag vaknat, de sa att jag fick gå och leka själv. Men så hände det något i blöjan som jag var tvungen att undersöka, och då blev det bajsigt på fingrarna. Jag gick in till mamma och förklarade mitt dilemma, men hon låg bara där som en död sill. Då torkade jag av fingrarna på hennes händer. Tänk att det blev sån fart på henne då! Det kanske jag måste komma ihåg till en annan morgon.
När jag kom hem från dagis satt jag och tittade på Emil medan mamma städade och lagade mat. Sen var det Bolibompa, badstund och dags att säga natt-natt. Jag var jätteduktigt och protesterade inte alls när pappa borstade mina tänder ikväll.

Torsdag 6/9
Idag var vi ute i skogen med dagis. Vi plockade med oss stenar och mossa. Och så tittade vi på de stora groparna i stigen som regnet gjorde i förra veckan.
På kvällen åkte vi till Linus och Lukas. Mamma, jag, Linus och Lukas var ensamma hemma hos dem. Vi tittade på Bollibompa, lekte med modellera och byggde pussel. När Jesper och Linda kom tillbaka hem blev det fika och välling, och sen fick jag åka hem och sova.

Onsdag 5/9
Jag sover fortfarande inte så bra på nätterna. Inatt stökade jag på mellan halv fyra och fem, innan jag kunde somna om. Och då blev det stressigt på morgonen. Mamma och pappa försov sig lite, och då höll jag nästan på att missa frukosten på dagis
Jag träffade inte mamma något på hela dagen. Pappa hämtade mig på dagis, sen åkte vi till Obs och handlade, och så åt vi på Sibylla. Hamburgaren var smaskens. Och så visade jag pappa att jag kunde dricka läsk ur burk, utan sugrör. Jag drack så mycket att jag blev alldeles mätt sen.
När vi kom hem städade vi lite, för pappas kompis Anders skulle komma och titta på fotboll med pappa. Det var gansa dumt ändå, för fotbollen började precis när jag satt mig för att titta på Emil. Jag tror inte att de hörde så mycket av fotbollspratet på TV de första minuterna...

Tisdag 4/9
Ikväll har jag och pappa varit själva nästan hela kvällen, för mamma skulle iväg på fotokurs. Vi roade oss hemmavid jag och pappa.

Måndag 3/9
Imorse när jag och mamma kom till dagis var det alldeles tomt på min avdelning. Vi fick gå och leta efter Karin på den avdelningen där de stora barnen är. Jag drog lite i mamma när vi hittat Karin, så mamma trodde att jag ville gå tillbaka till min avdelning. Men jag ville ju bara gå till ett bord med dinosaurier på, som jag sett på vägen till stora avdelningen. När jag kommit dit vinkade jag till mamma och gav henne en puss så att hon kunde gå till jobbet.
Idag på eftermiddagen har jag varit ganska trött, och det är jobbigt. Jag sov inte så bra inatt. jag vaknade vid tolv och somnade inte om förrän jag fick komma till mamma och pappas säng. Och när vi ska trängas i samma säng allihopa sover ingen av oss särskilt bra.

Söndag 2/9
Idag vaknade jag jättetidigt. Pappa och jag hann se på Emil två gånger innan Teletubbies började. Vi hade en TV-morgon med andra ord.
När mamma vaknat åkte vi och badade på Alnön. Det är så roligt i det badhuset, med alla fontäner, småpooler och rutschkanor. Fast roligast var att vara i stora bassängen. Jag vill inte att mamma eller pappa ska hålla i mig, jag vill simma själv. Det förstår de inte.
På eftermiddagen var vi uppe på Norra berget med Linus, Jesper och Linda. Vi lekte i lekparken, och när det började regna allt för mycket åkte vi till Jespers och fikade.
Det blev jättesen middag ikväll. Jag hann inte mer än äta middag så var det dags för välling och "na-na" (natt-natt).

Lördag 1/9
Imorse åt jag frukost själv. Maten stod på bordet, men mamma och pappa hade inte kommit och satt sig ännu. Då satte jag mig på pappas stol, tog en smörgås och bredde smör på den, och sen hällde jag upp fil i en tallrik och åt. Mamma och pappa såg ganska så förvånade ut när de kom in i köket.
Idag har vi varit och köpt en vinteroverall till mig. Jag tycker att det verkar onödigt tidigt. Jag hade i alla fall inte lust att prova den, men mamma var beslutsam och använde sig av milt våld.
På eftermiddagen kom Linus, Jesper och Linda och hälsade på. Linus hade sin jättefina stålmannendräkt på sig. Vi fikade och sen härjade jag med Linus rätt så ordentligt.