Fredag 30/11
Ikväll har vi bakat pepparkakor och tagit fram alla adventsprydnader. Jag och pappa hängde upp stjärnor i fönstrena och satte fram adventsljusstakar medan mamma kavlade ut pepparkaksdegen. Vi gjorde så fint!
Det var lite kul att baka pepparkakor också, i alla fall en stund. Jag åt mycket deg också, så mamma och pappa blev oroliga för min mage.
När jag tröttnade på att baka busade jag med pappa. Vi kan busa så bra. Som tur var bakade mamma färdigt det jag inte orkade, så det blev ganska många kakor. Vi provsmakade och de var jättegoda!

Torsdag 29/11
Idag har vi varit på stan med dagis. Det var roligt att åka buss och att titta på tomtar och snögubbar.
Det var så fint och pyntat på dagis idag också. De har tagit fram en kyrka som spelar "Stilla natt", och den är så fin! Jag brukar stå och dansa när de vrider upp den, och när mamma kom för att hämta mig visade jag henne kyrkan och berättade att den har kyrkklockor.
När vi kom hem städade vi lite, men inte så mycket att det blev tråkigt.

Tisdag 27/11
Ikväll har vi varit och handlat, och så åkte vi till Sibylla och åt middag. När vi svängde in på Sibyllaparkeringen sa jag "korv" massor med gånger, så att mamma och pappa skulle förstå vad jag ville äta. Dessutom berättade jag för dem om fiskarna som finns inne på serveringen.
När vi stod i kön för att betala berättade jag för några andra i kön att man kunde köpa korv. Då blev de väldigt glada.

Måndag 26/11
Ikväll har jag haft en lite jobbig kväll. Mamma är så upptagen med kursen hon håller, och jag och pappa är ganska trötta båda två. Jag fick gå och lägga mig lite tidigare än vanligt ikväll, och det var ganska skönt. Men när jag hade sovit en halvtimme vaknade jag och kunde inte somna om. Pappa kom in till mig och så la vi oss på lekmadrassen och sov tillsammans.
Jag blev lite förvånad när jag vaknade på madrassen vid femtiden inatt. Men det var ganska skönt, för då kunde jag gå till mamma och pappa helt för egen maskin. Jag somande om i deras säng efter en liten pratstund.

Söndag 25/11
Idag har jag och pappa varit hos faster Ulla. Farmor, farfar och gammelfarmor var också där. Vi fikade bullar och kakor, och så fick jag leka med pappas kusin Tomas' bilar. Han leker inte med sina bilar längre, för han är för gammal för sånt. Men bilarna finns kvar så att jag kan leka med dem.

Lördag 24/11
Idag har vi varit och tittat i en skoteraffär igen. Pappa skulle titta på skoterkläder, och mamma försökte visa mig en barnskoter så att jag skulle sitta på den och hålla mig lugn. Men sånt går jag inte på. Jag tittade på vuxen-racerskotrar istället. Men så kom det en annan pojke och tittade på barnskotern, och då var jag snabbt framme och satte mig på den. Sen blev jag hemskt besviken när jag var tvungen att byta skotern mot barnvagnen när vi skulle gå hem igen.

Fredag 23/11
Vi har varit inne på dagis hela veckan. Gården är som en isbana, och vi skulle bara halka omkring och slå oss om vi var ute. De äldre barnen är ute, men de har hjälmar på sig. Nu får gärna snön komma!
Ikväll var jag uppe länge. Jag ville titta färdigt på Gladiatorerna innan jag la mig. De ramlar så mycket. Jag brukar prata med mamma och pappa om det. "ojjj, lamla", säger jag.

Torsdag 22/11
Idag sov jag ingenting på dagis. Jag försökte, men blev hela tiden distraherad av olika saker, och sen ville det sig inte.
När jag kom hem var jag jättetrött, jag satt bara i mammas och pappas knä hela kvällen. Utom när vi flyttade tillbaka min säng till mitt rum, då satt jag på mammas och pappas säng och kollade in alla saker de flyttade på.
Det var ganska skönt att få tillbaka sängen på rummet. Och jag somnade nästan direkt när jag la mig.

Onsdag 21/11
Jag har haft svårt att komma till ro de senaste kvällarna. Jag klättar ur spjälsängen och försöker charma mamma och pappa så att jag får vara uppe lite till, men de är svårflörtade. Vi bråkar ganska mycket nu. Jag vill inte byta blöja, inte klä på mig, inte äta mat, inte sova. Jag vill sällan göra något som mamma och pappa föreslår. De måste väl förstå att jag är en stor kille nu som kan bestämma själv!

Måndag 19/11
Imorse vaknade jag jättetidigt och var törstig. Mamma gick och hämtade vatten, och sen somnade jag om igen. Mamma blev väldigt glad för det. Jag sov till klockan var över sju och sen åkte vi hem till Sundsvall igen.
Pappa och jag har varit hemma idag och tagit det lugnt. Men nu är jag feberfri och pigg, så imorgon får jag gå på dagis igen.

Söndag 18/11
Idag har jag också haft feber och varit ganska trött. När mamma och pappa kom till Östersund hade jag precis fått välling, och då kräktes jag i morfars knä. Ni ska tro att det blev fart på allihopa! Men jag tyckte att det kändes väldigt jobbigt. Och jag hade ganska hög feber, så det blev alvedon, och sen fick jag sova hos mormor och morfar en natt till, fast vi egentligen skulle åka hem ikväll.

Lördag 17/11
Imorse vaknade jag ganska tidigt, halv sju ungefär. Mamma och jag gick upp och tittade på TV och lagade frukost.
När vi hade varit vakna en stund åkte mamma och pappa iväg utan mig. Hemskt dumt av dem. Men jag var inte ledsen för det särskilt länge, jag klarar mig så bra med mormor och morfar. Vi var på Jamtli idag och jag fick en jättefin bil! Bilar är det bästa som finns just nu. Och traktorer och skotrar och lastbilar och brandbilar...
Fast helt roligt har jag inte haft det. Jag fick feber idag och har känt mig lite hängig emellanåt.

Fredag 16/11
På eftermiddagen idag åkte vi till Östersund. Jag blev så glad när pappa parkerade bilen, för jag såg direkt var vi var; hos mormor och morfar. Jag berättade det för mamma och pappa också, jag sa "faffa". Det blev visst inte riktigt rätt. Jag och mamma tränade lite på att säga "mormor" eller "moffa" i stället, men jag fick inte riktigt till det.
Pappa fick paket av mormor och morfar som jag hjälpte honom att öppna. Paket är kul.

Torsdag 15/11
Jag mådde inte dåligt alls igår och hade ingen feber, så idag var jag tillbaka på dagis igen.
När jag och mamma kom hem från dagis idag så var Jörgen redan hemma. Men han åkte iväg lika snabbt igen. Han skulle åka med Jesper och Linda till Hoting, så nu är det slut på visiten för den här gången.

Onsdag 14/11
Inatt vaknade jag och kunde inte somna om på jättelänge. När jag äntligen kommit till ro och somnat vaknade jag lika fort igen för att kräkas. Så nu har jag magsjuka och är hemma från dagis. Det är tråkigt, fast jag mår i alla fall bättre idag. Jag har ätit ganska bra och har inte kräkts en enda gång än.

Tisdag 13/11
Ikväll skulle vi egentligen åka och handla, men mamma och pappa var så trötta att de inte orkade. I stället blev det en ganska slö kväll framför TV:n.
När jag skulle gå och lägga mig var jag ganska pigg, fast det var sent. Jag klättrade ur spjälsängen och tog med mig ett block och två pennor till mamma och pappa i vardagsrummet. Gissa om de såg förvånade ut när jag kom traskandes! Men jag fick inte vara uppe och rita, utan pappa tog med mig till sängen igen. Sen var han kvar där tills jag somnade.

Måndag 12/11
Idag stekte jag och mamma köttbullar när vi kom hem från dagis. Jag la upp köttfärs på en skärbräda och mamma rullade den till små bollar. Eftersom vi inte har någon köksfläkt hemma blev det ganska osigt, så när Jörgen och pappa kom hem höll de inte på att hitta in i köket för allt os. Men goda köttbullar blev det!
Jag har haft lite svårt att somna de senaste kvällarna, och då har jag fått ha min nalle (som är en handdocka) med mig i sängen. Det är så mysigt. Jag brukar se till att mamma pussar nallen godnatt, och så pussr jag lite på den själv också innan jag somnar.

Söndag 11/11
Idag är det farsdag. Jag och mamma skulle låta pappa sova lite längre än oss, och väcka honom med att sjunga. Men vi hann inte, för pappa klev upp jättetidigt. Han fick öppna paket i TV-soffan i stället för i sängen.
På eftermiddagen var det ganska tråkigt, för då höll alla på med maten jättelänge, och jag fick inte vara med. Tur att det i alla fall blev gott.

Lördag 10/11
Idag skulle vi åka och titta på skotrar, men vi hann bara till två skoteraffärer. Mamma hade en massa annat att göra på stan, och hennes ätenden tog alldeles för lång tid. Men för mig spelade det inte så stor roll, för jag tyckte att det var ganska tråkigt i alla affärer. Mamma och pappa trodde att jag skulle tycka att det var kul med alla skotrar, men hur kul var de nr de bara stod inomhus? Nej, lite mer underhållning kräver jag nog, även av en skoter.

Torsdag 8/11
Idag kom den första snön! Jag har smakat på snön, och åkt skrana på den. Jag åkte hela eftermiddagen och ville inte gå hem när mamma kom till dagis. När hon hade hämtat mig och vi kom utanför dagis gick jag upp till staketet och sa "hejdå" igen.
Och idag firade vi Hampus tvåårsdag på dagis. Då fick han öppna paket. Jag blev ganska avundsjuk, och tyckte nog att det var lite orättvist att de inte gav mig ett paket också.

Onsdag 7/11
Idag åkte jag, Janne och Hampus till Matfors och Sebastians nya dagis. Vi har ju gått på samma dagis i snart ett år, så det var lite tråkigt när Sebastian flyttade. Han blev jätteglad för att vi hälsade på. Vi lekte och fikade bullar som vi hade tagit med oss.
Janne är ett väldigt bra namn, det använder jag på farbror Jörgen med. Mamma brukar fråga om jag kan säga "Jörgen". "Jaaa", svarar jag då. Och sen säger jag "Nenne". Mamma tycker visst att det låter mer likt Janne än Jörgen. Men det fungerar, för Jörgen brukar svara när jag säger "Nenne".

Tisdag 6/11
Ikväll gjorde jag illa mig på spisen när mamma lagade mat. Jag kände på en spisplatta som var jättevarm. Sen var det inte roligt mer på flera timmar. Jag åt ingen middag heller, för det var så synd om mig. Jag fick glass och nyponsoppa istället.
När det onda gått över åkte vi och handlade. Det var roligare än vanligt, och jag var jättesnäll hela tiden. Mamma och pappa trodde att jag kanske uppfyllt ledsenkvoten för ikväll när jag brände mig, så att det var därför jag var så nöjd.
Det blev en blåsa som var ungefär lika stor som fingertoppen på långfingret på höger hand. Hoppas att den inte går sönder, för nu känns det ganska bra.

Söndag 4/11
Idag har vi varit och hälsat på Ulla och Nisse. Gammelfarmor var också där, och Tomas, Susanne och deras farmor. Vi fikade bulle och jag pillade på alla prydnandssakerna i vardagsrummet. Susanne hade med sin katt Ester också, och henne ville jag så gärna leka med! Men Ester fick nog av mig ganska tidigt, så hon fräste och sa ifrån ordentligt. Jag blev jätterädd! Sen fick katten vara ifred resten av eftermiddagen.
På kvällen kom farbror Jörgen hit. Vi flyttade möbler så att Jörgen kan bo i mitt rum. Så nu bor jag inne hos mamma och pappa, och Jörgen bor i mitt rum och har datorn där inne. Det var lite konstigt när jag skulle lägga mig ikväll, men det gick bra ändå. Jag var rejält trött efter helgens bravader.

Lördag 3/11
Vi började dagen med att ta en långpromenad till Sidsjön. Vi matade änderna med gammalt bröd, och jag satt i vagnen och åt russin medan mamma och pappa gick runt sjön. På vägen hem somnade jag i vagnen, och när jag vaknade hemma var det lunchdags. Vi åt våfflor, det var inte dumt alls.
På eftermiddagen gick vi på stan en sväng. Pappa köpte springskor.
På kvällen tog vi det ganska lugnt. Vi åt god mat och tände ljus, som jag ville blåsa ut direkt!
Efter maten gick vi och köpte godis, och sen gömde mamma och pappa det, som vanligt. De bara köper hem en massa, men jag ser aldrig att de äter upp det. Undrar om de har en stor godisgömma någonstans?

Fredag 2/11
Mamma kom och hämtade mig lite för tidigt från dagis idag. Jag ville gärna vara kvar och leka, så jag smet ifrån mamma in i lekhallen flera gånger under påklädningen.
När vi kom hem var mamma trött och grinig. Hon låg och sov på min madrass till ochmed! Men lite mysigt hade vi. Vi läste Max bil flera gånger, och min Alfons-pekbok. När pappa kom hem och vi hade ätit middag blev det mycekt bättre. Då kunde mamma till och med skratta åt att jag och pappa kastade omkring grytunderläggen i hela köket.

Torsdag 1/11
När mamma kom hem efter utbildningen idag ville hon bara prata med pappa, och hon märkte knappt att jag fanns. Det tyckte jag inte om! Det blev ingen bra start på kvällen.
Sedan var vi varit duktiga och städade, tvättade och diskade så att det stod härliga till. Jag hjälper såklart till med dammsugningen och att sopa golven. Det är jag väldigt duktig på.