Lördag 30/3
Inatt vaknade jag och mådde jätteilla. Mamma och pappa förstod ingenting, så de tyckte att jag bara borde somna om. Men sen när mamma låg med mig på lekmadrassen så att jag skulle somna kräktes jag. Det var otäckt! Jag och mamma fick duscha, men precis när ordningen var återställd kräktes jag igen. Och igen. Jag har nog fått magsjuka.
På morgonen mådde jag bättre och var jättehungrig, men jag fick knappt någon mat för mamma och pappa. Lite, lite yoghurt och banan bara. Fast det kanske var bra också, för jag mår inte riktigt bra ännu.

Fredag 29/3
Idag har varit en bra dag, jag har varit ute och busat en massa, och fastän jag och pappa åkte till Obs i eftermiddags så blev det inte så farligt tråkigt.
Men jag har inte varit riktigt bra i magen. På dagis har de haft vitlök i maten, och det vet jag inte om jag tål så bra.

Onsdag 28/3
Ikväll var jag och pappa och hälsade på hos kusin Linus. Vi busade och pappa och Jesper satt och pratade, så det var ganska mycket som det brukar vara.
Inatt vaknade jag och kunde inte somna om förrän pappa la mig på sin mage. Jag mådde inte riktigt bra inatt.

Tisdag 27/3
Ikväll var vi och handlade, och det var tråkigt som vanligt. Ikväll var inte ens min kompis där, han som visade mig film och pratade om skivor med mig. Men pappa kan vara ganska rolig han med. Han lekte tittut med mig i grönsaksavdelningen.
Jag har förresten blivit riktigt bra på att leka kurragömma. Jag hittar mamma och pappa på nolltid, och sen när jag gömmer mig får de leta så länge. Ofta hittar de mig inte förrän jag hoppar fram och säger tittut ("tittä"). Jag är så bra!

Måndag 26/3
Jag brukar få stå i fönstret på mitt rum och titta på när någon kommer till oss eller går härifrån. Idag stod jag i fönstret när mamma kom hem från jobbet. Hon blev så glad när jag vinkade till henne.

Söndag 25/3
Idag har det snöat hela dagen. Jag har inte märkt att det är sommartid direkt, fast de sa att det skulle bli det idag. Det enda spännande som hänt idag var att jag fick vara uppe till halv tio ikväll, som en stor pojke.

Lördag 24/3
Idag har mamma, pappa och jag varit på utflykt till Sidsjön. De hade en jättestor pistad pulkabacke som jag åkte pulka i. Och när jag inte åkte pulka så sprang jag uppför och nerför backen. Det var kul att vara ute i snön när den var så platt. Vi gick en liten promenad också och tittade på slalombacken, på alla som pimplade på sjön och snöskulpturerna. Det fanns så mycket att se där. Och så fick jag nyponsoppa, yoghurt och smörgås. Det var en bra utflykt.

Onsdag 21/3
Idag har vi haft en lite jobbig eftermiddag, jag och pappa. Mamma blev sen hem från jobbet dessutom. När hon kom hem var det dags för Bollibompa på TV. Jag fick sitta själv och kolla medan mamma och pappa åt middag (jag hade redan ätit). Först var det kul, men sen började ett program om spöken, så då blev jag rädd. Då kom mamma och pappa in och tittade med mig, och så blev det bra igen.

Tisdag 20/3
Idag fyllde mamma år, så jag fick öppna paket imorse. Pappa hade köpt en bensindunk till mamma, den tyckte jag var jättekul!
På kvällen fick vi besök av Matilda, Lukas och Jesper. Linus var sjuk, så han och Linda var tvugna att stanna hemma. Jag sprang omkring och visade mig på styva linan mest hela kvällen. Och jag hördes mest hela tiden. Tjoho, vad bra jag är!

Måndag 19/3
Idag har pappa och jag gått på stan för att köpa födelsedagspresent till mamma. Det var inte så kul, vi var bara inne i tråkiga affärer och jag var alldeles för trött. Med tanke på hur mycket jag varit vaken i helgen är det nog inte så konstigt.
När vi handlat färdigt hämtade vi mamma och så åkte vi vidare till Obs. För att handla ännu mer... Som tur var gick det ganska fort, så jag fick komma hem och sova tidigt.

Söndag 18/3
Eftersom jag är uppe med tuppen, och väcker alla som inte är det, så hann vi ut en sväng på fjället idag med. Det har verkligen varit superfint de här två dagarna. Och jag har verkligen lärt mig att uppskatta skotrar. Idag kommenderade jag ut morfar på skoterturer hela tiden som vi inte fikade.
På eftermiddagen åkte vi fån Borgafjäll till Karbäcken. Det var jätteskoj. Jag for runt som en liten yrvind på Stenbanken, och tog fram moppen och städade.
Sedan blev det middag i Dorotea och välling i Hoting innan vi åkte vidare mot Sundsvall. Jag sov mest hela vägen i bilen, men vaknade när vi kom fram, och somnade inte om förrän vid halv ett på natten.

Lördag 17/3
Idag har vi varit ute på fjället hela dagen. Jag fick sitta med mormor i skoterpulkan, och där är det så bekvämt att man somnar. Jag sov i nästan två timmar på fjället. Sen grillade vi korv och åt (med ketchup, mums!), och så åkte jag pulka och små turer på morfars skoter. Det var nästan bara roligt hela tiden.
När vi kom hem bastade jag, mamma och pappa. Det var härligt, för jag hade blivit lite kall om händerna och fötterna.

Fredag 16/3
Idag åkte vi till mormor och morfar medan jag sov mitt på dagen. Jag var vaken de sista milen, men då lyssnade vi på Snösvängets skiva, så jag hade något att göra då också. Men jag fick tyvärr lite mycket att dricka, så just när vi kommit fram till mormor och morfar kräktes jag i bilen. Usch vad läskigt det var, det har jag aldrig gjort förut! Jag fick inga kramar när jag kom in heller, utan fick sätta mig i badkaret och duscha av mig först. Sen kramades jag en massa.
På kvällen åkte vi vidare till Borgafjäll. Jag satt lite hårt eftersom klädseln tll min bilbarnstol var nytvättad och blöt. Men det gick bra att sova ändå, hela vägen.

Onsdag 14/3
Jag vaknade sex imorse, tror att det håller på att bli en vana. Emily berättade för mig att det var en bra tid att vakna på, så det måste jag ju prova några gånger till.
Ikväll åkte vi till Matilda och hälsade på. Hon hade ett rum i en så spännande korridor. Jag undersökte precis allt jag kom åt, och det blev ganska mycket. Jag har ju tränat upp snabbheten. Matilda var imponerad över min stolklättring. Jag lyckades ta mig upp på en stol på hennes rum som var mycket högre än våra köksstolar. Det tog en stund och var väldigt jobbigt, men jag kunde!

Tisdag 13/3
Idag vräkte snön ner, och jag hade vaknat så tidigt imorse att jag sov halva tiden vi var på utflykt. Men sen höll jag igång.
När jag kom hem var jag jättetrött, så jag somnade framför TV:n innan mamma kommit hem från jobbet. När jag vaknade stod middagen på bordet. Pappa hade gjort världens godaste fiskgryta. Jag åt två stora portioner, och sedan när mamma dukade undan låg jag på golvet och åt upp resterna som ramlat ner dit. Supersmaskigt!

Måndag 12/3
Imorse sov jag så länge att mamma kom och väckte mig för att jag skulle hinna till dagis. Knasigt.
När jag kom dit satt Maja och Sara i hallen och välkomnade mig. Maja fick en stor kram. Sen fortsatte jag att vara lite kramsjuk resten av dagen. När jag gick hem fick Hampus några kramar också. Vi har blivit riktigt bra kompisar han och jag.
På kvällen åkte vi ut till Obs för att köpa nya vantar och galonbyxor till mig. Vi ska ut på utflykt med dagis imorgon så då måste jag ju ha bra kläder.

Söndag 11/3
Ingen tid får förspillas när man har tjejbesök, så idag vaknade jag klockan fem. Men Emily klev inte upp förrän vid halv sju-snåret, så det var lite onödigt tidigt visade det sig.
Vi tittade på Teletubbies tillsammans, och pekade och pratade om vad som var våra favoritpassager i programmet. Vi var ganska överens tror jag.
Sen blev det besvärligt igen. Förutom att jag har tänder som kliar och ömmar så skulle Emily hela tiden leka med mina saker, på mitt rum och i min soffa med min mamma. Det var inte riktigt bra. Så det var faktiskt jättesynd om mig hela förmiddagen.
På eftermidagen åkte vi till IKEA, och där skötte vi oss exemplariskt båda två. Vi lekte en stund på barnens IKEA, och sen for jag, mamma och pappa hem lite före Emily. Hon skulle åka tillbaka till Umeå efter IKEA-besöket, så det blev hejdå där.
På kvällen har vi tagit det ganska lugnt. Jag fick inte bada ikväll för det var hockey på TV som både mamma och pappa ville se. Så jag fick sitta på vardagsrumsgolvet med papper och kritor och roa mig bäst jag kunde. Pappas lag vann, så han var glad och mamma var lite sur när jag la mig.

Lördag 10/3
Jag var så spänd inför besöket idag att jag inte kunde sova längre än till sex på morgonen. Men det var ganska bra, för då fick jag upp mamma i god tid så att hon kunde göra risgrynsgröt, min favoritfrukost!
Mitt på dagen kom Emily hit! Vi var nere på stan och mötte Emily, Liselotte och Henrik när de kom, och så gick vi på restaurang och åt lunch. Jag fick korv med jättesmaskiga strips.
När vi kom hem var vi htl slut både Emily och jag, så då sov vi en stund och samlade krafter inför kvällen.
Men min kraftansamling blev nog för liten, för jag var jättetrött och grinig hela kvällen. Och så håller jag på att få kindtänder, och det är inte det roligaste... Tre tänder har brutit igenom och två till ser ut att vara på väg.
På kvällen badade jag och Emily tillsammans och lekte med min fingerfärg. Vi målade på min mage, och lite på badkaret och Emily också. Då blev jag på mycket bättre humör. Efter badet var det vällingdags och sen somnade jag som en stock!

Fredag 9/3
Idag har jag inte varit på mitt bästa humör. Pappa blev nog ganska trött på mig innan mamma kom hem, för det var så extra jobbigt på eftermiddagen.
På kvällen tog vi det ganska lugnt, vi gjorde inget särskilt. Mamma och pappa berättade att Emily ska komma och hälsa på imorgon, det ser jag fram emot.

Torsdag 8/3
kväll var vi på Obs och storhandlade. Det var kul en stund, men det är oftast inte roligt hela tiden man är och handlar. Jag åt på en tvål en stund för att roa mig, men när mamma och pappa kom på mig var det slut med det roliga.
På kvällen storstädade vi. Jag hjälpte pappa att köra dammsugaren, men han ville nog inte ha min hjälp alla gånger.

Onsdag 7/3
Ikväll var jag och pappa själva eftersom mamma åkte till Umeå för att gå färdigt sin kurs. Jag och pappa hälsade på hos Jesper och Linda, och Linus såklart. Jag åt wienerbröd för första gången, och det var gott!!

Söndag 4/3
Idag har vi inte gjort så mycket. Det har varit en jättevacker dag, men det var lite väl kallt när vi gick ut för att åka pulka. Och på eftermiddagen blev det ingen pulkaåkning, för då var det bilar på TV.
Vi åt semla idag igen och det är så smaskens! Jag åt nästan hela semlan idag, var ganska hungrig.

Lördag 3/3
Idag har vi varit på IKEA med Matilda och Simon. Simon tyckte jag om, han pratade så mycket med mig och vi förstod varandra så bra. Vi satt och var coola med solglasögon hela vägen ut till IKEA.

Fredag 2/3
Idag har vi haft besök av Tomas och Anton, pappas gamla klasskompisar. Jag kom knappt ihåg dem när de kom, men innan de for igen var vi kompisar. Jag tycker att Tomas var en jättetrevlig kille, för han lät mig sitta hos honom och leka med radion i köket. Sen fick jag ge honom hur mycket ansiktsmassage som helst utan att han klagade. Toppenkille.

Torsdag 1/3
Idag har det varit lite besvärligt. Jag har varit trött och hungrig nästan hela tiden. Tur att vi fick spagetti med köttfärssås till middag. Igår var det pizza, och då åt jag ingenting. Pizza är inget vidare.
Jag har uppfunnit en ny, kul lek. Jag snurrar runt, runt tills jag blir yr, och sen provar jag att gå åt något håll. Ofta kommer jag dit jag ska, men det är lite vingligt först. Ibland snurrar jag så länge att jag ramlar innan jag börjat gå ens.