Onsdag 30/5
Imorse vaknade jag tidigare än vanligt, och var på ett strålande humör. Jag såg till att få upp mamma och pappa också så att vi hann umgås ordentligt innan jag skulle fara på dagis.
På kvällen var vi till farbror Jesper och hälsade på. Jag lekte och härjade med Linus, och när Lukas kom in efter att ha varit ute och lekt en stund gick vi ner till nedervåningen och lekte alla tre. Det är så roligt med två stora kusiner.

Tisdag 29/5
Imorse när jag vaknade var jag jättepigg och glad. Ingen feber alls, och jag kände mig knappt förkyld heller. Men pappa är sjuk istället, han hade feber igårkväll och fick stanna hemma från jobbet hela dagen idag.
Jag har fått ett skrubbsår på hakan idag. Det var en på dagis som cyklade förbi mig med en trehjuling med en vagn, och det såg så roligt ut att jag försökte hoppa på vagnen i farten. Men då missade jag och fick ett sår. Ajaj.
När mamma kom hem lagade vi mat och diskade och bakade kakor. Sen hittade mamma och pappa på att jag skulle gå och lägga mig innan jag ens hunnit bli riktigt trött. Jag bråkade i en halvtimme, sen somnade jag.

Måndag 28/5
Idag har jag varit ganska hängig. Det är flera barn på dagis som är förkylda, och jag har nog blivit smittad. Nästan feber hade jag, de tog tempen två gånger och då var det på gränsen.
Men jag har varit riktigt snäll ändå. Efter dagis var vi och handlade, och jag bråkade ingenting. Bara en liten stund när vi kom till kassorna, för då ville jag hjälpa till att lasta ur vagnen, och det förstod inte mamma förrän efter en stund.

Söndag 27/5
Idag är det mors dag, så jag plockade en vitsippa till mamma. Det var nog en av de sista, de håller på att blomma ut här nu. Jag plockade blomman på norra berget, för idag har vi varit där och testat lekparken.
Jag har haft så mycket energi idag! Mamma och pappa har inte varit lika pigga, så det har väl varit lite jobbigt. De vill nog helst att jag inte ska röra någonting. Jag får inte diska som jag vill, jag får inte dra ut saker ur lådor, jag får inte tömma bokhyllan, jag får inte slabba och kasta med med mammas bröddeg... Och när mamma och pappa låg och vaknade imorse så gick jag in i köket, drog fram en stol till köksbänken, klättrade upp på den och lekte med de vassa köttknivarna som finns i ett knivställ där. När jag blev upptäckt fick jag veta att det visst också var en ajaj-grej. Jag får bara ha tråkigt.

Lördag 26/5
Idag gick vi på stan hela förmiddagen. Mamma skulle ha skor, och så hade hon tänkt att jag skulle pröva några skor också. Kunde jag väl, men ganska motvilligt. Och att gå på stan var så dööööötråkigt! Jag ville inte sitta i vagnen en enda sekund. Som tur var gick pappa och jag och fikade korv och jagade duvor ett tag. Och när vi kom till den sista skoaffären fick jag två ballonger där. En som jag smällde och en till som jag gick och slog på folk med. Jättekul!

Fredag 25/5
Idag var det bara jag och en flicka som heter Amanda på min dagisavdelning. De andra barnen var sjuka eller lediga. Det var lite konstigt, men ganska lugnt och skönt.

Torsdag 24/5
Idag vaknade jag mycket tidigare än vanligt, klockan fyra var jag vaken och kunde inte somna om. Mamma släpade sig ur sängen och tittade på min Emil-video med mig. Vi orkade inte så mycket annat, det var ganska mysigt. Och Emil är bra.
Sen försökte mamma lura mig att somna om med hjälp av varm och god välling, men den gubben gick inte. När hon höll fram vällingflaskan och frågade om jag ville ha skakade jag bara på huvudet och sa "nä". Tillslut drack jag vällingen i mammas säng, men jag blev inte ett dugg trött av det.
På eftermiddagen skulle vi fara till Norra berget och kolla lite, men det bara regnade. Då åkte vi till Alnöns hembygdsområde och fikade mackor. Jag åt bara gurkan på min ostmacka och drack lite mjölk, men det var bra där ändå.

Onsdag 23/5
Ikväll har vi städat som galningar. Jag hjälper till allt vad jag kan, men ibland får jag känslan av att mina tjänster inte är så eftertraktade. Jag förstår inte alls varför.
När vi hade städat badade jag och hällde ut nästan allt vatten ur badkaret med min röda vattenkanna. Det var inte heller så populärt.

Måndag 21/5
Imorse vaknade jag vid fyra och kunde inte somna om på en gång. Jag fick komma till mammas och pappas säng och sov där tills väckarklockan ringde halv sju. Och sen var jag på ett strålande humör hela morgonen.
När pappa skulle hämta mig från dagis i eftermiddags pussade jag en av flickorna där flera gånger. Jag brukar alltid vinka väldigt duktigt till alla på dagis också.
På kvällen var vi och handlade, och jag försökte klättra upp i barnsitsen på kundvagnen. Förut har jag tyckt att det tråkigaste som finns är att tvingas sitta i den, men ikväll ändrade jag uppfattning.
När vi om hem hjälpte jag mamma att packa ur allt vi handlat. Jag är så duktig, och stark, det säger mamma hela tiden. Jag hittade en deodorant till pappa, så den luktade jag på och smetade sedan på den på örat. Jag har sett att mamma och pappa smetar in lukta-gott vid öronen, så jag kan inte vara sämre jag.

Söndag 20/5
Idag var vi och hälsade på gammelmormor. Jag skjutsade henne i rullstolen, tryckte på larmet, rev ut garnnystan, sölade med ett wienerbröd och hade allmänt jättekul. Innan vi gick hem blev jag lite för trött, men jag orkade ändå med en promenad till fiskarna. Innan vi gick från gammelmormor fick hon en puss och jättemycket vink. Jag gör oftast så numera, jag har märkt att alla blir så glada då.
Jag sov rekordlänge på dagen, men somande ändå gott i bilen på väg hem till Sundsvall. När vi skulle packa ihop och fara visade jag förresten vilken stor pojke jag blivit, för då tog jag på mig ena stöveln alldeles själv.

Lördag 19/5
Igårkväll somnade jag i farmor och farfars stuga, och när jag vaknade var jag kvar där och mamma och pappa var i härbret. De sov flera timmar längre än mig, slöfockarna.
På eftermiddagen åkte vi till mormor och morfar. Jag kollade in mormors hudcremer, och smorde in mitt ena öra väldigt noga.
Vi gick över till Ivan och Yvonne, mammas faster och farbror, efter middagen. Först var jag lite blyg, men jag blev snabbt hemmastadd där. Och så hade de världens roligaste sak, en lite dammsugare som satt på väggen och som var precis i min storlek. Jag dammsög så duktigt hela tiden vi var där. Utom när jag åt bulle. Jag stoppade i mig tre bullar. När jag tog den sista bullen såg mamma sträng ut, så då skyndade jag mig att slicka på den så att hon inte kunde lägga tillbaka den. Fiffigt tycker jag.
När vi kom tillbaka till mormor och morfar stoppade mamma mig i badkaret och skulle klippa mig. Jag rörde mig så mycket jag kunde, men hon hann visst med ändå. Så nu är jag nyklippt.

Fredag 18/5
Imorse klev jag och pappa upp tidigt så att mamma fick sova. Sen var jag i köket med farmor hela morgonen och hjälpte henne att baka och provsmaka bullar. Jag undersökte alla saker i vardagsrummet också. När jag ville ta på ett troll som jag inte fick röra så sa jag "ajaj Julius!" ("aja lulus"), bara så att de andra inte skulle hinna före.
När jag var less på att baka gick vi ut på gården och så hälsade jag på grannens hundar, tre jättelurviga hundar. De var spännande och lite farliga.
På eftermiddagen åkte vi upp till härbret. Det var så härligt att springa runt och leka hur man ville. Jag var inte missnöjd på hela eftermiddagen eller kvällen, så mycket roligt fanns det att upptäcka.

Torsdag 17/5
Ikväll åkte vi hem till farmor och farfar. Men vi åker jämt så sent på kvällen att jag hinner somna innan vi är framme.
Vi hade vernissage på dagis idag. Alla föräldrar fick komma och se film om vad vi gör på dagarna, de fick se kort på oss, och våra fina konstverk. Sen fick vi fika tårta och kakor. Det fanns salta pinnar också, och jag bjöd mamma på jättemånga såna.

Tisdag 15/5
Idag slutade mamma tidigare än vanligt, så det var hon som hämtade mig på dagis.
Vi gick ner till lekparken, och jag åkte rutschkana, klättrade på bänkar, red på hästen och gungade. Jag är så stor och kan allt så bra nu. Mamma var jätteimponerad på hur bra jag kan klara mig själv.
Vi åt middag på en pizzeria ikväll. Jag åt pyttelite, men när pizzakillen kom med en klubba till mig blev jag jättehungrig på den. Mamma och pappa hade inget annat val än att ge mig klubban, annars hade ingen fått någon matro. Hihi. Men det var inte gott så länge, jag åt en stund och sedan bjöd jag bort resten.
När vi kom hem från pizzerian lekte jag med en pojke som bor i huset bredvid. Vi går på samma dagis också. Han har en jättefin röd cykel som jag fick provstyra. Men jag kunde inte cykla på den. Sen stoppade vi gräs och stenar i ett hål i en plastgrej. Det var kul. Och sen fick jag gå in och bada, äta välling och lägga mig. Det var en bra dag.

Måndag 14/5
Ikväll var mamma nästan inte hemma alls, hon kom hem, gjorde sig fin och for iväg igen. Det var lite ledsamt.
När mamma hade farit så badade jag, men det var inte så roligt som det brukar. När jag skulle sova kunde jag inte komma till ro på en jättelång stund.

Söndag 13/5
Idag har vi inte gjort så mycket. Jag och pappa var ute i lekparken en stund imorse, sen sov vi bort nästan hela dagen. När vi väl vaknade var det formel1 på TV som pappa skulle se, sen var vi ut på IKEA en sväng, och när vi kom hem skulle mamma se på hockey. Inget kul för mig med andra ord.
Vi cyklade en sväng in på stan och hyrde en film ikväll. Jag hittade ett rum med jättespännande TV-spel. Det var som stora bilsäten som man satt i och rattade. Jag nådde inte ner till pedalerna, men annars hade jag nog kunnat spela riktigt bra. Jag har börjat öva i alla fall.

Lördag 12/5
Pappa var hemma igen när jag vakande imorse. Å vad bra! Jag kramades bara med honom och ingenting med mamma när jag kom till mammas och pappas säng imorse. Jag har blivit en riktig pappagris under våren.
Idag var vi och hälsade på hos pappas faster Ulla. Pappas kusin Tomas fyllde 20, så vi fick komma på tårtkalas. Det var härligt, jag åt bulle, spillde ut ett helt glas mjölk och slukade min tårtbit. Dessutom charmade jag alla som satt vid bordet, lätt som en plätt.
När vi fikat klart skulle pappas kusin Susanne tvätta sin bil, och jag fick hjälpa till lite. Jag höll i vattenslangen och vattnade blommorna bredvid bilen.

Fredag 11/5
Idag var det mamma som kom och hämtade mig från dagis. Pappa hade visst åkt till Östersund en sväng.
Mamma har inte förstått hur jag och pappa brukar göra på eftermiddagarna, så hon tyckte att vi skulle gå in i lägenheten utan att leka ute först när vi kom hem från dagis. Det var det tråkigaste tråkiga jag varit med om på länge.
Sen var det inte riktigt bra att pappa inte hann hem ikväll. Jag var ledsen när jag skulle bada, jag ville inte ha välling och när jag skulle sova tog det gansak lång stund innan jag kom till ro.

Torsdag 10/5
Ikväll var det städkväll, som alltid på torsdagar. Jag och pappa dammtorkade, och det är riktigt kul. Jag har en egen trasa som jag får fara runt och städa med. Men roligast är att stoppa ner den i vattnet och slabba runt så att det blir riktigt blött.

Onsdag 9/5
Ikväll har vi varit ute och cyklat hela familjen. Vi cyklade in till stan en sväng, och sen cyklade vi efter Selångersån tillbaka. Jag tycker att det är härligt att sitta och åka på cykeln, men helst ska det gå undan lite också. När pappa cyklar för långsamt försöker jag hjälpa till genom att gunga fram och tillbaka. Det brukar inte fungera så bra.

Tisdag 8/5
Ikväll kom mamma inte hem från jobbet alls. Jag och pappa fick klara oss själva, och det gör vi ganska ofta numera så det var inga problem. Vi var ute och cyklade en ganska lång sväng, det var trevligt. Nu när det är så skönt ute vil jag bara vara ute hela tiden. När jag kommer in i lägenheten efter att ha varit på dagis är det så ledsamt så att det är inte sant.

Söndag 6/5
Imorse vaknade jag riktigt tidigt, som jag brukar göra på helgerna. Mamma och pappa turades om att vara uppe med mig, och sen sov vi länge allihopa mitt på dagen.
När vi sovit klart kom Jonny hit. Han, mamma och pappa skulle räkna matte, men jag fick inte vara med. Det var sååååå tråkigt!!! Jag gjorde små revolter hela tiden så att mamma och pappa skulle slita sig från böckerna, men de tyckte nog att det var väldigt intressant för de rörde sig knappt en milimeter.
När jag haft jättetråkigt jättelänge kom farmor och farfar med en parkbänk till vår balkong. Det var spännande! Och så tyckte jag attt det var skönt att farmor kom och att hon ville kramas med mig.

Lördag 5/5
Idag har vi varit och hälsat på hos gammelfarmor, det var vi och farmor, farfar, Jonny och Jörgen. Vi fikade och jag körde runt gammelfarmor i hennes rullstol. Sen hittade jag en rund, fin nalle som jag sparkade boll med.
När vi skulle fara hem kom det en farbror och busade med mig, och så frågade han mamma och pappa om de inte skulle lämna kvar mig där. Men de tog med mig hem.
På kvällen åt vi middag här med hela gänget. Linus var också med, och vi lekte riktigt bra med varandra.

Fredag 4/5
Ikväll kommer farmor och farfar till Sundsvall, fast jag får nog inte träffa dem förrän imorgon. Jag och pappa hann emellertid med att träffa Jonny, som kommit hit en dag tidigare än de andra.
Jag sov väldigt dåligt igårnatt, så jag har varit ganska trött idag på eftermiddagen. Efter att vi ätit (jättegoda potatisplättar) så låg jag bara framför TV:n och tittade på Bolibompa. Det var myror i brallan och Emil. Emil är bra tycker jag, fast i början när Emils pappa skriker och jagar Emil blir jag alltid ledsen.

Torsdag 3/5
Idag cyklade jag och pappa en sväng när pappa hämtat mig på dagis. Tillslut hade vi hamnat utanför mammas jobb, så då stannade vi där och väntade på henne. Jag plockade några blommor när hon kommit ner, fast det fick man visst inte göra.
När vi kom hem lagade vi mat och när vi ätit städade vi hela kvällen. Jag och pappa dammsög och dammtorkade jätteduktigt.

Tisdag 1/5
Idag har vi varit och hälsat på gammelfarmor. Jag provkörde hennes rullstol, fick provåka den i hennes knä, och så testade jag en sparkcykel som stod i korridoren på hemmet. Det var full rulle. De andra som bodde där tyckte att jag var jättesnabb, det hörde jag att de sa.