Lördag 30/6
Idag åkte vi till mormor och morfar. Det åskade och regnade när vi åkte, mamma sa att jordgubbsplantorna och rabatten kommer att må bra av det.

Torsdag 28/7
Ikväll kom Kaj-Gunnars och åt middag med oss. Stina var med och jag lekte med henne hela kvällen. När hon tröttnade försökte mamma komma och leka istället för Stina, men det gick jag inte på. Jag letade reda på Stina var hon än gick.

Onsdag 27/7
Idag har vi varit och badat i Storfallet. Först ville mamma och pappa att jag skulle ha en flytväst på mig, men det tyckte jag inte kändes något vidare. När de tog av mig flytvästen var jag som en fisk i vattnet. Jag var blå om läpparna och skakade i hela kroppen, men ville inte kliva upp! Vattnet var så skönt i värmen, och det är ju så kul att bada...
När de väl tvingat upp mig fikade vi varma smörgåsar, och då var det rätt okej att vara uppe på torra land igen.

Tisdag 26/7
Det är fortfarande jättevarmt ute. Idag provade vi att bada i Tåsjön, men det var inte helt angenämt. Det är lite för kallt i vattnet. Mamma doppade sig och jag gick ut och plaskade på lite, men sen var det bra.

Söndag 24/7
Ikväll åkte farbröderna härifrån. Jonny ska tillbaka till lumpen och Jörgen ska till Hoting för att jobba.
Vi åt grillmiddag i haciendan innan de åkte. På kvällen regnade det så att man inte kunde vara ute. Det var trist. Mamma försökte förmå mig att sitta still och kolla på Bolibompa, men det hade jag inte lust med.

Lördag 23/7
Idag har jag och pappa spelat brännboll. Jag testade att svinga slagträet, men jag släppte inte bollen, så det blev inte riktigt rätt. Pappa gjorde rätt i alla fall, så han och jag sprang tillsammans. Sen tog jag med slagträet ut på planen när vi skulle spela ute och så stod jag och slog på maskrosor. Det var en oerhört viktig match, Karbäcken mot Norråker. Lagen vann en match var, så alla var nöjda.

Fredag 22/7
Midsommarafton. Vi skulle egentligen ha varit till Brattbäcken och dansat runt midsommarstången (pappa har pratat om det i flera veckor), men det var som att vi inte riktigt iddes. Vi hade så trevligt ändå. Jag, pappa, farfar och morfar gick ner till Lars innan middagen, medan mamma, farmor och mormor lagade mat. Sen åt vi en hel massa och så lekte jag med farbror Jörgen hela kvällen. Han skjutsade mig på rattkälken, fast det inte fanns någon snö. Sen satt vi i pappas gamla skrotbil. Jag körde. Och så lekte vi i lekstugan. Jag hade en härlig kväll.

Torsdag 21/6
Ikväll kom Marie, Anders och Rasmus till Sundsvall. De ska låna vår lägenhet i helgen. Jag ville gärna krama på Rasmus men han tycker inte om att kramas. Då knuffade jag på honom men det gillade han inte heller.
Vi var väldigt intresserade av varnadras förehavanden medan vi åt middag. Och sen var Anders barnvakt medan mamma och pappa packade ihop för vår semester i stugan och i Dorotea. De packade hur mycket saker som helst!
Jag vaknade när vi kommit fram till Hoting, och var ledsen i bilen hela vägen upp till stugan i Karbäcken. Det är jobbigt att åka bil när man är trött och inte kan somna om. Men tröttheten var som bortblåst när vi kom in i stugan. Jag kollade att allt var i sin ordning och somnade inte förrän vid ett-tiden.

Tisdag 19/6
Idag har jag och mamma varit hemma, fast idag har jag inte varit sjuk alls. Vi har bakat bullar, jag har hjälpt mamma med tvätten, och så har vi varit ute i sandlådan. Jag bar hinken med spaden och krattan alldeles själv.
På kvällen hade jag och pappa pusskrig med mamma. Vi tävlade om vem som kunde pussa mamma mest. Jag tycker nog att jag vann, jag fick i alla fall komma över till mamma innan tävlingen var slut.

Måndag 18/6
Imorse hade jag feber, så jag var tvungen att vara hemma från dagis. Pappa var hemma med mig, och vi har tvättat nästan hela dagen. När pappa var ute på balkongen och hängde tvätt tog jag med min dagisväska och plockade fram kläder som jag skulle hänga upp. Det tyckte pappa var lite skoj.
På kvällen putsade mamma fönster. När hon tog fram flaskan med fönsterputs sprang jag till fönstret i mitt rum och lät "pssch", för så lät det sist mamma hade den där flaskan framme och putsade fönstret på mitt rum.

Söndag 17/6
Idag åkte vi tillbaka till Sundsvall från morfar och mormor. Fast först hann jag med att springa runt på gården, träna att nicka en fotboll från gungan (morfars superroliga idé) och hälsa på hos gammelmormor och i Hoting. Det har varit fullt upp idag igen.

Lördag 16/6
Idag köpte mormor och morfar en jättefin röd gunga och en fotboll till mig. Jag har provgungat och provdribblat.
Jag var ute på min första karuselltur idag också, på Hotingmarknaden. Det var lite läskigt. Mamma och pappa släppte iväg mig alldeles själv i karusellen, och jag höll i mig bra i början (och var så stolt att jag kunde sitta där själv!). Men sen kom pappas kusin Stina förbi, och när jag släppte för att vinka till henne svängde karusellen så att jag nästan ramlade omkull. Jätteläskigt! Jag provade att åka ett varv till sen, för det såg ju kul ut ändå, men det blev läskigt när vi kom till kurvan där jag nästan ramlat ur, så då ville jag av igen.
På kvällen grillade vi med Nina och Matilda. Sen skulle mormor och morfar lägga mig, och då var jag vaken jättelänge. Tänk att mormor har så mycket tålamod att hon orkade vänta ut mig!

Fredag 15/6
Ikväll åkte vi till mormor och morfar. Det var lite tråkigt i bilen, så jag sov en stund. Och det var bra, för då orkade jag hålla igång länge på kvällen!!
På kvällen krattade morfar gräs, och då hjälpte jag honom att dra ut på det roliga. Jag satt och låg i gräshögarna och kastade omkring med gräset. Sen provgick jag potatislandet, morotslandet och mormors rabatter. Rabatterna var trevligast, där satte jag mig ner bland blommorna flera gånger.

Måndag 11/6
Idag var mamma och pappa på mitt dagis en lång stund innan de hämtade mig. De var på föräldrasamtal och fick höra en massa om vad vi gör på dagis, och hur det går för mig. De fick höra att jag trivdes bra, och det är ju alldeles sant. Och sen var det nog bara bra saker de sa, såklart, för det handlade ju om mig!
Ikväll kom mammas kompis Matilda hit. Hon ska bo här i två nätter, det blir spännande. Först var jag nog lite blyg, men det dröjde inte så länge innan jag jag satt i hennes knä (och stal makaroner från hennes middagstallrik, jag som redan ätit en gång).

Söndag 10/6
Ikväll åte vi tillbaka till Sundsvall. Jag somnade direkt i bilen, och vaknade lagom till att vi körde förbi Mitthögskolan här i stan. Sen var jag pigg och vaken, och jätteglad. Mamma hade inte hjärta att tvinga ner mig i säng, för jag var så snäll och pratade med min jättesnälla röst. Roligt hade jag också, det kändes som att jag behövde upptäcka lägenheten igen, eftersom vi varit borta hela helgen. När vi skulle sova fick jag sova i mammas och pappas säng. Det var jättemysigt.
Förresten har jag lärt mig en ny sak i helgen: nu kan jag klättra upp i matstolen på Stenbanken alldels själv. Jag blev så hungrig och det var ingen som lyfte upp mig, så då fick jag ta saken i egna händer. Men mamma och pappa blev nog skraja när de såg mig försöka...

Lördag 9/6
Idag har vi varit ute mest hela dagen. Jag har sorterat tomflaskor framför härbret, så mamma tyckte att det såg ut som om någon haft ett fylleslag där. Flaskorna låg precis där vill ha dem: överallt.
På kvällen åt vi middag hos Kaj-Gunnar och Cathrin. De har en stor och härlig gräsmatta som man kan springa på, och så var pappas roliga kusiner Stina och Cecilia där. Och hunden, som jag ville klappa på men var ganska rädd för samtidigt.
Jag hade jättelajbans hela kvällen.

Fredag 8/6
Idag tog frabror Jonny studenten. Vi stod ute i hällregn för att gratulera när han kom ut från skolan, men när det tokregnade och kortegen skulle iväg gick vi in och satte oss i bilen. Mamma och jag tittade på kortegen därfrån. Jonny såg ut att sjunga mest av alla.

Torsdag 7/6
Idag fick inte jag lägga mig och sova när de andra barnen på dagis skulle sova lunch. Det var konstigt! Istället satt jag uppe och läste böcker med Karin tills mamma och pappa kom och hämtade mig. Sen fick jag sova i bilen på väg till Hoting i stället.
När vi kom fram till Hoting hade jag så mycket spring i benen! Tur att det finns en gräsmatta att springa omkring på! Och så var kusin Linus där, så vi sprang runt båda två. Jättekul!

Tisdag 5/6
Idag har vi varit och handlat, och det var ganska tråkigt som vanligt. Men jag överlever. Och jag brukar uppföra mig bra i affären.
På kvällen var jag och pappa jättebusiga, och mamma var bara trött. Vi diskade tillsammans en stund, jag och mamma, men hon hade så många regler för hur man får diska och inte, så jag ville inte vara med särskilt länge.
När jag och mamma var inne på toaletten ikväll för att tvätta mina händer visade jag henne talvorna som hänger på väggen där och sa tavla ("tala").

Måndag 4/6
Idag var det dags att åka hem till Sundsvall igen. Vi hann med att besöka Emily en kort stund, för att lämna tillbaka kläder som jag lånade när jag hade blött ner mig. Vi gungade tillsammans, och jag styrde dockvagnen en stund.
Jag somnade i bilen innan vi ens hunnit ut ur Umeå, så mamma och pappa åt lunch utan mig. Jag fick en parisare på Sibylla i Örnsköldsvik när jag vaknat. Sen lyssnade vi på Snösvänget hela vägen till Sundsvall, det är riktigt bra underhållning.
När vi kom hem träffade vi en jättefin svart katt som jag klappade på och drog i svansen. Och när katten la sig ner hjälpte jag den att resa sig upp igen.
På kvällen kom Linus och Jesper på besök, och Linus lärde mig hur man klättrar upp på vardagsrumsbodet och hur man hoppar i soffan. Vi busade bara bra.
När jag skulle somna ikväll sa jag natti-natt, precis som pappa brukar säg till mig ("atti-a" lät det).

Söndag 3/6
Jag vaknade tidigt idag igen, det gäller att vara på hugget.
Idag har vi varit och hälsat på hos Anna och Andreas. Det var skoj, jag provade Annas piano och var som värsta konsertpianisten. Varje gång jag spleat några toner skulle jag ha applåder.
Vi åt lunch på Max, och sen åkte jag och pappa hem och sov.
När vi vaknade for vi til Rasmus och lekte och fikade mellis. Det var jätteroligt där, jag och Rasmus sprang runt, runt tills vi var alldeles yra och skrattiga. Fast jag tyckte att det roligaste var att skjutsa Rasmus i en lära gå-vagn. Synd att han inte tyckte att det vå så kul.
När vi varit hos Rasmus en stund åkte vi till moster Petra och Jöns. Vi åt jättegod mat där, och jag kollade in roliga fisk-lampan. Sen busade jag så mycket att mamma och pappa tyckte att vi skulle gå ut. Då for vi till en lekpark på Ålidhem där jag åkte rutschkana alldeles själv, och hängde i gungrep.
Sen var det dags att sova, och det var skönt efter en så lång dag.

Lördag 2/6
Imorse vaknade jag jättetidigt, så att vi skulle hinna med så mycket som möjligt.
Vi åkte till Nina och väckte henne, det var lite busigt. Men det var inte så roligt i hennes lägenhet, så vi åkte in på stan istället. På stan gick vi i några affärer, åt lunch och sen var det dags att sova.
Efter sovstunden (tre timmar lång!) så gick vi till pappas kompis Pelle. Där undersökte jag telefoner, fjärrkontroller, CD-skivor och annat som jag nådde till. Pelle skrattade och tyckte att jag var så lik pappa.
På kvällen åkte vi till Emily och åt middag där. Det var ett roligt kalas, vi fick äta korv och så skjutsade jag en docka i dockvagn och lekte i lekstugan så mycket att mamma undrade om jag skulle bosätta mig där. Sen fick jag göra två klädbyten för att jag blötte ner mig. Så det var full fart.

Fredag 1/6
Ikväll åkte vi till Umeå. Vi kom iväg ganska sent, så jag somnade utan större problem. Det är skönt när man får somna i bilen, för då blir det inte lika tråkigt att åka långt.
Vi kom fram till Umeå jättesent på kvällen, men eftersom jag sovit länge blev jag jättepigg när vi kom in i Hoppans lägenhet där vi skulle bo. Jag hittade hans jonglerbollar och lekte med dem. Jag visade en av dem för mamma och sa "bollen" jättetydligt. Mamma blev imponerad. Sen var jag vaken i två timmar, fast mamma och pappa ville att jag skulle sova.