Måndag 30/7
Idag var det mamma som lämnade mig på dagis, och hon hämtade mig också. Nu är det pappa som ska jobba hela dagar, och så får jag och mamma vara hemma mer. Det var lite ovant imorse på dagis, men det gick bra när fröken Karin påminde mig om traktorn som de har på dagis. Då hade jag inte tid att fundera på mamma längre.
På eftermiddagen var jag och mamma ute och sparkade boll. Jag hittade en buske med röda vinbär som jag smakade. Alla bär jag plockade var omogna och jättesura! Bären jag fick av mamma var smaskens.
På kvällen kom Esbjörn hit. Han har jag inte träffat på jättelänge, så jag var lite blyg först. Men när han varit här en stund flirtade jag som bara den.

Söndag 29/7
Imorse när jag vaknade låg jag och pratade med farmor en stund för att kolla att hon var på plats. När hon vinkat till mig somnade jag om och sov till halv åtta.
Idag kom mamma och pappa tillbaka till Karbäcken. Jag blev glad att se dem, och så ville jag visa dem alla saker jag upptäckt i helgen. Men det var lite konstigt också. Och så var jag jättetrött. Jag har busat med farmor, farfar, Jonny, Stina och Cecilia i helgen så att jag är alldels färdig. Och så sov jag lite för lite idag. Så fast jag vaknade i bilen på väg till Sundsvall somnade jag om och sov så hårt att jag inte vaknade av att mamma och pappa bar upp mig till min säng ens.

Fredag 27/7
Idag åkte mamma och pappa iväg utan mig till Östersund. När jag märkte att det var uppbrott på gång så vinkade jag glatt åt alla och väntade mig att få gå till mamma eller pappa och följa med dem. Istället lämnade de mig! Jag blev riktigt ledsen. Men det gick över fort, för nu är jag ju en stor pojke, och jag och farmor hade så trevligt tillsammans.

Torsdag 26/7
Idag har vi inte gjort något särskilt. Farmor, Gunnel och Maira gjorde kamser till middag, det var lite speciellt. Jag tyckte att det var gott, men jag behövde inte äta särskilt mycket för att bli mätt. Sen smakade jag lite på en pizzabit med oliv, men det var inte riktigt min grej.
Jonnys tjej Mona är här också. Henne vill jag vara med jättemycket. Och pappas små, stora kusiner också, Cecilia, Stina och Niro.

Onsdag 25/7
Ikväll har vi åkt till farmor och farfar i Karbäcken. Jag sov en stund i bilen så att jag kunde vara uppe och leka med de andra länge, länge på kvällen.
När vi kom fram till härbret blev jag så glad, så glad. Jag sprang runt ute på gräsmattan och kollade in att allt stod där det skulle. Sen provgungade jag en gunga som inte varit där förut.

Måndag 23/7
Imorse vaknade jag vid fyratiden och ville komma till mammas och pappas säng. Jag kunde inte somna om förrän närmare fem, och det var lite jobbigt för samtliga inblandade. Men jag sov desto längre sen. När jag vaknade vid halv åtta och hittade pappa i köket var jag som en solstråle, pratade så fint och skrattade hela tiden.
När pappa hämtat mig på dagis idag cyklade vi till stan och hämtade mamma. Utanför mammas jobb växer det träd som släpper ifrån sig ulliga vita tussar. Superkul. Jag sprang runt och kastade med dem en stund. Och mammas jobbarkompisar var lite imponerade på mig. En av dem trodde att jag kunde komma långt med mitt leende, och en av dem sa att jag såg ut som solstickepojken med mitt lockiga hår. Pappa tyckte att det räckte om jag kunde dra in lika mycket pengar som den pojken, vem det nu är.
På vägen hem stannade vi och åt middag på Curres. Mumsigt. Jag jagade fåglar och lekte med min gosekatt som jag fick av grillpersonalen.

Söndag 22/7
Imorse sov jag extra länge, eftersom jag var vaken under bilturen inatt. Mamma och pappa var så nöjda med mig.
När vi mornat oss och ätit frukost cyklade vi till Jesper och Linda. Mamma och pappa hade det väldigt tungt i alla uppförsbackar, verkade det som. De måste nog ut och cykla oftare.
Farmor och farfar var hos Linda och Jesper när vi kom dit, de satt och åt frukost, mitt i dagen! När de var färdiga lärde farmor mig hur man skulle spela Linus fiskarspel. Jag var en hejare på det, jag drog faktiskt upp några fiskar.
När vi cyklat hem åt vi våfflor och sen sov jag jättelänge.

Lördag 21/7
Idag har jag varit på två kalas. Först var jag hos Linus på kalas och åt jordgubbstårta. Kalaset började ungefär när jag brukar sova på dagen, så jag blev ganska trött innan slutet.
När jag sovit en stund kom mamma och väckte mig, på med nya kalskläder och in i bilen för att åka till pappas faster Ullas kalas. Där var Lukas och Linus också, och en liten flicka som hette Maja. Hon var bara en bebis, och det tyckte jag var jättespännande. Jag provade att ta på henne lite försiktigt, klappa henne på huvudet och så. Men när jag skulle ge henne en kram tog hon tag i mitt hår och drog i det. Det var inte så kul. Men annars var det ett jätteroligt kalas. När vi skulle åka hem vaknade jag och skojade med famor och farfar som åkte i vår bil hem. Men jag somnade snällt ändå när vi kom tillbaka till lägenheten.

Fredag 20/7
Ikväll kom farmor, farfar och Jonny och Jörgen hit. De kom jättesent på kvällen, just när mamma skulle borsta mina tänder. Och eftersom jag fick publik blev jag väldigt snäll och gapade så att mamma skulle kunna kommma åt att borsta ordentligt. Det händer inte så ofta, för jag vill inte ha någon hjälp med att borsta tänderna. Det borde väl räcka om man äter upp tandkrämen?

Onsdag 18/7
Det var ganska länge sen som jag accepterade att ligga still på skötbordet under blöjbytena, men nu har det hänt något nytt. Jag hittade en Pixi-bok som jag fick av BB när jag föddes, och i den finns en massa sånger som mamma sjunger för mig under blöjbytena. Jättebra är det. Jag pekar och mamma sjunger. Och när mamma sjunger för länge på en sång bläddrar jag fram en ny som hon får sjunga för mig. Mina favoriter är Törnrosa, Igeklkottaskinnet och Karusellen, för då brukar mamma hoppa och dansa också.

Måndag 16/7
Idag har jag varit på flera olika lekparker och lekt. Jag var på en lekpark utanför affären medan mamma handlade lite, och så var jag på lekparken där Linus och Lukas bor, medan pappa vattnade blommor och hämtade post.Jag såg en jättefin katt där, och en bil som hade dörren öppen. Jag tänkte klättra in och köra iväg, men mamma stoppade mig.
Jag stod och kastade kottar bra länge när jag var i lekparken. Det är så roligt att kasta saker, bara för att jag kan. Men det är lite svårt fortfarande, ibland vet jag inte var sakerna hamnar som jag kastar iväg. I förra veckan kastade jag en träkloss på mammas läpp så att den blev blå.

Söndag 15/7
Jag och mormor var uppe med tuppen imorse. Jag vaknade strax efter fem och fick sällskap av mormor medan mamma sov vidare.
Mormor och jag har lekt så mycket roligt idag. Vi lekte bland annat följa John där jag följde efter mormor och så gick vi och drog krattor efter oss. Kul, kul.
Vi åkte tillbaka till Sundsvall på kvällen. Det var tråkigare än resan i fredags, så jag somnade efter att vi stannat och ätit middag i Junsele. När vi åt spottade jag ut mina köttbullar och åt bara av mammas pizza. Vad snopna mamma och pappa blev, jag har ju inte tyckt om pizza förut.

Lördag 14/7
Idag har jag varit med mormor och morfar hela eftermiddagen; mamma och pappa valde att åka till Åsele marknad i spöregnet. Tur att jag fick stanna hemma.
Jag smakade min första jordgubbe från mormors jordgubbsland idag. Den var lite sur, men ganska god.
På kvällen åkte vi och hälsade på hos gammelmormor. Jag sprang direkt till henne och skjutsade runt henne i lägenheten ett par varv. Sen fick jag en present, en jättefin lastbil som man kan leka med i sanden.
Tur att jag får nya leksaker, för idag hade pappa sönder min leksak som jag fick igår.

Fredag 13/7
Idag kom mamma och hämtade mig på dagis, vad konstigt!
Vi åkte till momor och morfar idag. Vägen dit blev ganska lång, för jag var vaken hela tiden. Men vi stannade och åt lite och sträckte på benen när vi var i Ramsele så det var okej. Jag fick en leksak av tanten som gjorde maten, en jättekul flygande sak.
När vi kom fram till Dorotea kollade jag in alla rum och kontrollerade att allt var som det skulle. Sen skallade jag mormor så att hon blev alldeles blå ovanför ena ögat.

Onsdag 11/7
Idag cyklade pappa med mig till sporthallsbadet när han hämtat mig från dagis, och så kom mamma och mötte oss där. Det var ganska kallt att bada, men roligt som vanligt. Jag lekte med en fontän och åkte vattenrutschkana med pappa. Det gick fort!
Sen fikade vi lite mellanmål och cyklade hem i regnet. Jag var alldeles blå och kall när vi kom hem, så det var bara att hoppa in i duschen.

Tisdag 10/7
Idag har det regnat jättemycket här på eftermiddagen. Vi åkte ut och handlade när mamma slutat jobba, öl och jordgubbar blev det. Ölen var til pappa, men jag fick smaka på jordgubbarna i alla fall. Mums!

Måndag 9/7
Idag när jag kom på dagis var inte min avdelning öppen, och inga av mina fröknar eller kompisar var där. Det var inte kul att bli lämnad hos en massa främlingar! Men det sorgliga gick över ganska fort, och så kom Janne till dagis efter ett tag.
På kvällen åt vi glass på balkongen och promenerade till ett litet vattenfall och en bäck med små broar över. Jag kastade sten i vattnet och klättrade uppför världens klipphäll.

Söndag 8/7
Idag har vi varit ute och cyklat. Mamma och pappa cyklade så långt som de kunde efter cykelvägen som går mot Lillhällom. När cykelvägen tog slut for vi hem igen. Vi åt pannkakor och familjesov.
På eftermiddagen åkte vi ut till Obs och handlade. Mamma var trött och grinig, och jag ville ut och springa hela tiden. Det var inte en helt lyckad kombination. Tur att pappa var med.
Jag har varit ute på balkongen idag och kastat med min fotboll. Mamma och pappa säger att jag måste akta så att den inte far över kanten, men det struntar jag i. De kommer att springa ner och hämta den ändå. När de börjar tjata på mig stänger jag balkongdörren så att jag får vara ifred.

Lördag 7/7
Det är gatufest i Sundsvall, så vi åkte ner på stan en sväng för att kolla läget. Det var jättespännande med de som hoppade bungy-jump och alla karusellerna. Men bäst av allt var trubadurerna som sjöng på uteserveringen där vi åt. Jag hade knappt tid att äta för jag var tvungen att sitta vänd mot dem, gunga med och klappa i takt.
På eftermiddagen åkte vi ut på Alnön för att bada. Det var jättehärligt, jag badade i en timme, med korta uppehåll då jag gick upp på stranden och blötte ner de som låg och solade.

Fredag 6/7
Idag åkte vi till Umeå, för pappa skulle på en jobbintervju där. Jag och mamma gick och handlade, lekte i en lekpark och hälsade på moster Petra under tiden. Moster hade en skiva med U2 som jag tyckte var fantastiskt bra, jag dansade med hela tiden.
När pappa var färdigintervjuad åkte vi till Rasmus. Vi åt middag där och så lekte jag och Rasmus hela kvällen. Jag ville gärna krama Rasmus först, men han vill inte vara med på det. Och inte fick jag slåss med tillhyggen eller knuffas i rutschkanan heller. Det tyckte jag var fruktansvärt orättvist.

Torsdag 5/7
Ikväll kom Nina och hälsade på. Hon och jag är världspolare, men vi hann inte vara så mycket med varandra, för mamma och Nina skulle leka själva. De satt och tittade på gamla saker från när de var små. Det var visst hemskt roligt.
På dagen gick jag över till Ivans eftersom morfar var där. Det gick bra så länge som morfar stod och pratade med Yvonne, men när Ivan dök upp blev jag väldigt ledsen. Han har den effekten på mig.

Onsdag 4/7
Idag har jag haft ont i magen och inte ätit så bra. Ändå har jag bajsat säkert fem gånger. Och på kvällen när jag fick gå blöjlös bajsade jag i förrådet. Det kändes lite konstigt när det väl var gjort, så jag gick och ställde mig i dörröppningen och förklarade för mamma och pappa att de måste komma och ta reda på det. Mamma skrattade hela tiden, men pappa höll sig för skratt.

Tisdag 3/7
Jag har kommit på en jättekul lek. Man kan välta omkull folk i slänten bakom mormor och morfars hus. Sedan när de ligger ner kan man gräsmula dem.

Måndag 2/7
Idag har vi varit i Östersund hela dagen. Vi har kollat på mormor och morfars nya lägenheter: trean som de ska flytta in i i augusti och fyran som de ska flytta in i två månader senare. Det var jättefina lägenheter. Det bästa var katten som fanns i fyran, undrar om den följer med i flytten?