Måndag 29/1
Ikväll var vi och hälsade på pappas kusin Susanne som fyllde år. Hon hade en så fin katt! Och så fick vi smaskig tårta och kakor. Jag tog flera kakor, men mamma och pappa var så tråkiga att jag fick lägga tillbaka alla utom en.

Fredag 26/1
Idag var förta riktiga dagen på dagis. Det har gått bra, fast det var lite sorgligt när mamma skulle lämna mig. Men det sorgliga gick över fort.

Måndag 22/1
Idag gick mamma ut i fikarummet när vi varit på dagis en stund, så att jag skulle vänja mig vid att vara själv. Det gick jättebra, jag var med fröken Karin hela förmiddagen, och så gick mamma och jag hem när det var dags för lunch.
Det finns en kille som heter Ebrahim på dagis som jag tycker om. Han och jag brukar stå och titta på varandra.

Lördag 20/1
Idag var vi och hälsade på gammelfarmor på sjukhuset i Ö-vik. Hon var jättepigg, men siter i rullstol numera. Jag försökte styra iväg med henne en sväng, men det var lite för svårt. Sen var jag ute på bus i entrehallen, sprang mot stora svängdörrarna, lekte med en liten tjej och lekte tittut så att jag fastnade med huvudet mellan en spaljé och ett skåp. Mamma lyckades få loss mig med lite lockande och milt våld.

Fredag 19/1
Egentligen skulle jag ha börjat gå på dagis redan i onsdags, men eftersom jag var sjuk då har jag haft min första inskolningsdag idag. Det var skoj att träffa så många andra barn, men ganska ovant. Jag höll mig rätt mycket för mig själv. Det bästa på dagis var handdockorna, de hade ett helt gäng!

Onsdag 17/1
Idag åkte mamma till Umeå för att gå kurs, så jag och pappa fick klara oss själva på eftermiddagen. Det gick ganska bra, men på kvällen var det värre. Då hade jag så hög feber att jag bara låg och kippade efter andan, och jag ville inte ha den äckliga alvedonen. Farbror Jesper fick komma med en annan sorts alvedon, så att jag skulle kunna sova ordentligt.

Tisdag 16/1
Jag har blivit sjuk. Jag har feber, men ingen hosta eller något sånt. Och jag är väldigt pigg för att ha så hög feber som jag har.
Idag på eftermiddagen var mamma på sitt nya jobb en stund. Matilda var här och var barnvakt för mig, fast jag sov mest.

Söndag 14/1
Idag har vi haft mycket besök. Först kom Jesper, Linda, Lukas och Linus. Det var skoj, men jag är inte riktigt så modig när de stora killarna är här. Då står jag mest och tittar på.
När de hade farit hem kom mammas kompis Matilda hit. Mamma, pappa pch hon lagade pasta med den nya pastamaskinen. Spännande! Men som vanligt fick jag inte röra något.

Måndag 8/1
Nu är det någorlunda uppackat i lägenheten, bara några lådor kvar. Och mamma och pappa har upptäckt att några av våra saker åkt med till Stockholm dit flyttgubbarna skulle med ett annat möblemang. Min pulka är en av de saker som är i Stockholm nu. Tråkigt.
Jag och mamma var och hälsade på på det dagis som jag kanske ska börja på. Det var en fröken som jag tyckte jättemycket om, men hon jobbar inte på småbarnsavdelningen. Och så var det en farbror som hette Janne där som jag blev lite rädd för. Han hade så svart hår och svart mustasch.

Fredag 5/1
Idag åkte vi till Sundsvall och vår nya lägenhet. Det var spännande att komma hit och se hur vi ska bo, men det var ganska tråkigt också. Jag fick inte röra något, och mamma och pappa verkade bara tycka att jag var i vägen. Det blir kanske bättre när allt är uppackat.

Onsdag 3/1
Mamma och pappa åkte till Umeå igårkväll när jag somnat. De ska hjälpa flyttgubbarna och städa ur lägenheten. Så jag har varit med mormor idag. Vi åkte till gammelmormor, och jag kollade runt på servicehuset där hon bor. Det var en kör som hade sångövning där, såde var jag tvungen att gå och titta på.

Tisdag 2/1
Idag åkte vi till mormor och morfar. Vi packade bilen full med alla julklappar när vi åkte från Karbäcken, så det var knappt att vår lilla familj fick plats i bilen.

Måndag 1/1
Idag åkte vi från Borgafjäll till Karbäcken. Mamma och pappa hade som vanligt tänkt att jag skulle sova min middagslur i bilen, men vi blev så sena från Borgafjäll att jag hann somna innan vi åkte.