Onsdag 28/2
Idag har det inte hänt så speciellt mycket. Vi städade på kvällen, och jag målade en stund med mina kritor. Jag är en hejare på att måla. Och jag är duktig på att dansa också, det är nästan det bästa jag vet. Jag brukar dansa demonstrativt för mamma och pappa, och peka på stereon om de inte har musik på. Då sätter de på min Astrid-skiva och så kan jag dansa på riktigt.

Tisdag 27/2
Idag har jag ätit semla, två gånger. Fast jag äter inte så mycket av semlan, utan mest bara grädden och mandelmassan. Jag stoppar ner ett finger i grädden och äter av det. Sen har jag kommit på att man kan suga i sig grädde och mandelmassa så får man i sig allt mycket snabbare!
Ikväll har vi varit i Birsta och handlat kläder. Det är inte särskilt kul att sitta i en vagn hela kvällen, så jag protesterade tills jag fick gå ut och upptäcka allt som fanns i affärerna på egen hand. Fast helt själv blev jag aldrig, pappa följde med mig hela tiden.

Måndag 26/2
Idag har det inte varit så roligt. Vi fick inte gå ut på dagis, för det var för kallt, och då är det tråkigt.
Mamma kom och hämtade mig på dagis idag, det var ovanligt. Hon har visst varit hemma hela dagen och varit sjuk.

Söndag 25/2
Idag har pappa varit ute skotern hela dagen igen, och jag och farmor har busat.
På kvällen åkte vi till Hoting, och där skulle jag äta välling för att kunna sova gott i bilen. Men det gick inte, för farmor körde en apparat i pappas hår som verkade så spännande. Och pappas hår ramlade av! Superspännande.
Sen sova jag snällt i bilen på väg hem, och vaknade bara till lite när vi kom fram.

Lördag 24/2
Idag har jag varit med farmor mest hela dagen. Vi busade på och jag provsnickrade lite. Sen var jag ute och åkte pulka och skoter i kylan. Skotern gillade jag, jag gick direkt fram till den och gjorde brumljud. Och pappa blev stolt.
Idag hittade jag en del till min kloss-clown som varit borta sen jag fick den i julas. Hurra! Nu kan jag bygga ihop clownen helt!
På kvällen hade vi kubansk middag med alla pappas morbröder. Jag ordnade med en del av underhållningen när jag spillde ut en hel tillbringare med saft på en matta. Då blev det fart.

Fredag 23/2
Fortfarande frisk. Vi åkte till farmor och farfar idag mitt på dagen. Jag sov nästan hela vägen, så jag hann inte bli uttråkad.
När vi kom fram bakade farmor bullar, och jag provsmakade. Jag åt så mycket bullar att det räckte som middag.
Sen åkte vi upp till Karbäcken. Vi bodde på Stenbanken allihopa och jag var uppe rekordlänge, till elva ungefär. Men när farmor stod och klappade mig, sjöng och gungade spjälsängen kunde jag inte stå emot längre utan somnade.

Torsdag 22/2
Idag har jag och pappa varit hemma tillsammans. Jag mår lite bättre nu, jag har faktiskt ingen feber längre. Och då har pappa sagt att vi nog kan åka till farmor och farfar i helgen. Det skulle vara roligt!

Onsdag 21/2
Jag och mamma är fortfarande hemma och sjuka, men mamma ska nog på jobbet imorgon. Jag kan däremot inte fara på dagis i första taget. Ikväll hade jag 41 graders feber och var jättetrött. Mamma badade mig svalt (enligt henne, men jag tycker att det var iskallt), och efter bad och alvedon gick febern ner en aning. Men det är bra jobbigt att vara såhär sjuk.

Tisdag 20/2
Idag har mamma varit hemma hela dagen för att hon blivit sjuk. Och på eftermiddagen gjode jag henne sällskap. De upptäckte att jag hade 40 graders feber på dagis. Efter att mamma hämtade mig har vi legat hemma på soffan och vilat oss.

Måndag 19/2
Första dagen på dagis sen länge. Det var skoj, fast det kändes lite ovant först.
På kvällen åkte jag, mamma och pappa i vår nya bil (tjoho!) till Obs. Eftersom vi inte hade någon mat alls hemma så åt vi ute också. Sibylla på Haga, korv med mos. Det var smaskens.

Söndag 18/2
Idag har det varit fullt upp. Först var vi till festlokalen där mamma och pappa var kvällen innan. Martin och Lena var där och städade ut, och Ida hade följt med. Det var kul att träfa henne igen. Vi lekte med hennes roliga hund, och kastade omkring med hennes boll. Sen var vi ute på upptäcksfärd och fick gurkbitar i köket av Lena.
Vi föjde med Ida hem också, för att äta lunch innan det var sovdags, men varken jag eller Ida var särskilt hungriga.
På vägen hem somnade jag och då passade mamma och pappa på att åka och köpa en pulka och en bilbarnstol till mig. Hurra! Fast det var ändå tråkigt när de kom hem till Petra. Jag skulle just få en vädigt sen lunch, makaroner och korv som är min absoluta favoritmat, och så rycker de bara upp mig ur matstolen och säger att vi är sena och att vi ska till Rasmus och åka pulka. Jag kunde väl ha fått äta först! Jag fick några korvbitar medan de klädde på mig, sen fick jag äta resten av lunchen hos Rasmus.
När vi fikat dansade vi till Rasmus skivor, och Rasmus sprang runt, runt med mamma. Jag följde efter och jagade dem. Sen åkte vi pulka, det var jättekul, utom för de gånger då jag ramlade av...
När vi lekt färdigt hos Rasmus åkte vi tillbaka till Ida och åt middag där. Sen åkte vi till Petra och Jöns och åt semla (smaskens!) och sen åkte vi hem till Sundsvall.

Lördag 17/2
Idag har vi varit i en massa affärer, både på Ersboda och på stan. Det är inte det roligaste jag vet, men jag brukar uppföra mig väldigt bra ändå.
På kvällen for mamma och pappa på fest hos Martin och Lena, och jag blev kvar hos Petra och Jöns. Jag tycker nog att de lämnar mig lite väl lättvindigt nu, men det är okej, eftersom jag brukar vara hos så roliga lekkamrater.

Fredag 16/2
Idag har vi åkt hela, långa vägen till Umeå. När vi kom fram lämnade mamma och pappa mig hos moster Petra för att åka och titta på en bil. Jag härjade på med Petra och Jöns, som jag alltid gör när jag är på ett nytt ställe. Jag ringde och pratade med morfar en stund också, han blev så förvånad.

Onsdag 14/2
Idag kom Linda och var barnvakt en stund medan mamma och pappa var på banken. Lite fånigt var det att jag inte fick följa med, men det gjorde inget när jag fick leka med Linda. Hon hade en jätteintressant bok med sig, och plånbok och mobiltelefon. Och jag fick inte röra.
Vi åt pannkakor idag, och då fick jag jordgubbssylt och grädde till. Mums!

Tisdag 13/2
Jag och mamma är hemma idag och är ganska trötta och gnälliga båda två. Vi dammsög lite på förmiddagen, det var det roligaste idag. Annars har vi inte gjort så mycket.

Måndag 12/2
Idag när jag vaknade var jag jättepigg och på superbra humör. Men när jag varit på dagis en stund kände fröknarna att jag hade feber igen. Pappa kom och hämtade mig och sen var vi hemma tillsammans resten av dagen.
Mamma kom hem tidigare än vanligt också, för hon var så trött. På kvällen fick hon också feber, så nu är vi två sjuklingar hemma.

Söndag 11/2
Jag har sovit mycket idag. Först sov jag till halv åtta på morgonen, och sen så sov jag länge mitt i dagen också. Det tar på krafterna med pulkaåkning. Och så känner jag mig ganska förkyld idag, jag är hes och hostar en del.
På eftermiddagen kom Linus och Jesper hit. Mamma höll på att baka bullar och semlor, så innan Jesper och Linus åkte hem fick vi alla provsmaka varsin semla. Det var min första semla, och den var jättegod! Jag åt upp hela i ett huj, men hade ändå plats i magen för middagen som serverade en timme senare.

Lördag 10/2
Idag har varit en så vacker dag. På förmiddagen promenerade vi till stan i solskenet, och jag somnade i vagnen. När jag vaknade var vi inne i en tjejaffär (Lindex) och jag lekte kurragömma med mamma och pappa. Jag lyckades faktiskt springa ifrån dem en gång, när mamma skulle hålla koll på mig. Hon tittade väl bara på alla kläder...
När vi kom ut från affären tiggde jag varmkorv av folk på torget, så då skämdes mamma och pappa lite, och så köpte de en egen varmkorv till mig.
På eftermiddagen åkte vi till Linus och åkte pulka. Jag kunde åka själv på Linus rattkälke, både utför backen och när pappa drog kälken efter sig på stigen.
Vi stannade hos Linus hela kvällen, åt middag där, och sen fick jag sova i Lukas säng eftersom han inte var hemma.

Fredag 9/2
Inatt vaknade jag och hade jättejobbigt att somna om. Pappa tog med mig till hans och mammas säng, och då kände de att jag hade feber igen. Så jag fick alvedon, saft och somnade om. Sen stannade mamma hemma med mig på dagen. Vi har haft en ganska lugn dag, men eftersom jag inte varit febrig på hela eftermiddagen har jag varit väldigt pigg och lekt massor ändå.
Och på morgonen målade jag med fingerfärg. Det blev så fint så. Men det mesta jag målade syntes inte, för det målade jag i munnen.

Torsdag 8/2
Idag när mamma gick med mig till dagis var vi bara två barn på hela avdelningen: jag och Sara. Men vi blev fler innan dagen var slut.
Efter dagis gick jag och pappa ner på stan och hälsade på mamma på jobbet. Hon hade en jätteskojig hiss på sitt jobb, en massa kul glasdörrar och en jättetrevlig tjej i receptionen. Det verkar vara ett bra ställe.
På väg hem från stan fick jag gå själv en stund eftersom jag somnade när jag satt i vagnen. Det var ganska kul det med, fast det tar mycket längre tid för mamma och pappa. Jag går ju inte precis dit de vill, utan oftast i rakt motsatt riktning...

Onsdag 7/2
Idag har jag varit lite hängig och trött, jag är lite förkyld. Och dessutom hade mamma och pappa med för lite kläder till mig, så när jag var ute med dagis blev jag kall om fötterna. Det var inget kul alls.
Men när jag kom hem var det bättre. Jag och pappa lekte inne på mitt rum som blivit så bra, med myshörna, bokhylla och mobiler och allt. Och när mamma kom hem satt vi och läste böcker en stund. Mamma läste och jag hämtade de böcker som såg intressanta ut.
Jag har en kindtand på väg också, det är alldeles vitt på tandköttet, och kliar.

Måndag 5/2
Den här dagen började jättebra. När jag kom på dagis kom Mikaela och mötte mig och gav mig en stor kram. Så snart mamma fått av mig ytterkläderna skyndade jag iväg och kramade henne tillbaka. Sen gick jag in i matrummet och kramade Sara, och så tillbaka till Mikaela igen. Myys, att få vara med så goa tjejer.
Påkvällen gick vi och hälsade på Saga, som bor bara några hus bort. Det var så kul hela tiden, tills jag blev tvärtrött. Då var det bara att gå hem, för jag var jätteledsen. Sen grät jag tills jag somnade, och slutade faktiskt inte efter det heller utan vaknade och grät en timme till, minst. Jobbigt att hålla igång så mycket.

Söndag 4/2
Idag har vi inte gjort så mycket alls. Det är så kallt att man knappt kan gå ut, och det är ju lite synd. Jag hade alldeles för mycket energi ikväll, som jag inte hade gjort av med under dagen, så mamma och pappa såg ganska trötta ut innan jag kom i säng.

Lördag 3/2
Imorse när jag vaknade var mormor och morfar här. Oj, vad roligt! Jag har spatserat runt och visat upp allt jag har lärt mig sen sist vi sågs.
Mamma och pappa åkte för att titta på bilar idag och då gick jag och mormor och morfar ut på en liten promenad. Men den blev inte alls lång, för det blåste och var jättekallt. När vi kom in och jag hade fått lunch somnade jag nästan bums.
På eftermiddagen var vi till IKEA, och då såg jag en sån mobil som de har på dagis. Den är så fin! Jag blev så till mig att mormor och morfar bestämde sig för att köpa den till mig som flyttpresent. Vilken bra present! Jag har gått och tittat på den hela kvällen, och visat den för mormor och morfar. Många gånger.

Fredag 2/2
Idag har det inte hänt så mycket speciellt. Jag och pappa är lite snuviga, pappa mer än mig. Jag hostar lika ofta som pappa i alla fall, fast kanske inte lika äkta...

Torsdag 1/2
Nu har jag gått en vecka på dagis "på riktigt". Det har varit bra, fast jag tycker fortfarande att det är läskigt när de stora barnen stojar för mycket. Och om någon säger hejdå blir det sorgligt värre. Då gråter jag och Hampus ikapp.