Torsdag 20/12
Idag är det min födelsedag, så idag har jag fått extra många paket. Förutom det paket jag fick i adventskalendern så fick jag fina kläder av mormor och morfar och gammelmormor, jag fick en bok av mormor och morfar och ett Pippi Långstrump-spel till datorn från mamma och pappa. Hurra, hurra!
På dagis fick jag också paket, och så kom mamma och pappa med tårta på eftermiddagen. Monica och Karin hade dukat så fint för minikalaset, och de hade satt upp ballonger i taket. Alla barn fick varsin ballong, och jag fick en balong som det stod "Julius 2 år" på. Jag tyckte att det var jätteroligt att mamma och pappa kom med tårta. Jag riktigt sträckte på mig när jag fick vara den som bjöd alla på kalas. Det var jätteroligt!
På kvällen åt vi min favoritmat: korv. Sen fick jag testa datorspelet jag fått i födelsedagspresent, och så badade jag och pappa. Det har varit en bra dag.

Tisdag 18/12
Imorse när vi vaknade och tittade ut såg vi att det låg snö på marken. Äntligen! Men det var egentligen mest mamma och pappa som blev glada över snön, jag tittade mest på bilarna som höll på att parkera utanför värmeverket. Bilar är ju det bästa jag vet.
Imorse fick jag en liten plast-bulldozer i mitt adventspaket också. Jag lekte med den en liten stund och sen ville jag öppna ett till paket. Jag vill alltid öppna minst två adventspaket per dag, men mamma tycker att jag ska nöja mig med ett.

Måndag 17/12
Ikväll åkte vi och handlade de sista julklapparna. Det var tråkigt som vanligt. Men jag var så snäll så.
Jag har varit lite trött och halvgrinig idag på dagis. Jag håller på att bli förkyld, så det kan vara därför som krafterna inte riktigt räcker till.

Söndag 16/12
I förmiddags när mamma och pappa kom för att hämta mig hos Linus ville jag att de skulle åka hem igen, själva. Jag visade mamma var hennes skor stod, och sen tänkte jag att hon skulle kliva i dem och gå ut, men icke! Jag fick snällt följa med hem igen. Jag blev ganska ledsen, men det blev bättre när mamma och pappa berättade att Linus skulle komma och hälsa på ikväll.
På eftermiddagen handlade vi mat för att ha ett litet minikalas med Jesper, Linda och Linus, och sen lagade vi mat och städade en massa.
Och sen när Linus äntligen kom hem til oss fick jag paket av honom! Jag fick ett sånt fiskspel som Linus har hemma, och vi provspelade det på en gång. Sedan åt vi, och när vi hade ätit fick jag och Linus varsin partypåse av mamma som innehöll såpbubblor, ballonger, en klubba, tomtebloss och en partytuta. Linus tyckte att det var "coola partygrejer", och det tyckte jag med. När vi eldat tomtebloss och blåst såpbubblor på balkongen en stund gick vi in och åt tårta. Det var en tågtårta i glasss, med maränger, bananer och cholkadsås. Smaskens!
När kalaset var slut och Linus åkt hem fick jag gå och lägga mig. Jag somnade ganska snabbt.

Lördag 15/12
Idag har vi gått på stan och försökt hitta julklappar. Det är alltid tråkigt att gå på stan, men idag var det nästan tråkigare än vanligt. Men jag var som vanligt ganska lugn och snäll ändå. Sen när vi åkte för att handla lunch somnade jag i bilen, så jag fick äta lunch jättesent, efter att jag sovit min middagslur.
På kvällen åkte vi till Linus och så fick jag stanna kvar där när mamma och pappa åkte hem igen. De skulle visst på fest. Det gjorde inte mig något, för då fick ju jag vara kvar och leka med Linus och hans kattunge Ville. Jag tycker att den katten är så spännande! Och så har Linus så måga leksaker som jag har tittat på och provlekt. Jättekul.

Torsdag 13/12
Imorse firade vi lucia på dagis. Det var jättemånga föräldrar där samtidigt, så det blev en lite konstig början på dagen. Och nästen alla barn hade tomtedräkter på sig. Mamma och pappa envisades med att vilja ta på mig en tomteluva, men det ville inte jag! Den åkte av lika fort som de satte på den, och efter en stund slutade de envisas med den.
Vi hade inget luciatåg, men vi hade en sångsamling så att alla föräldrar kunde se vad duktiga vi var på att sjunga och göra rörelser till sångerna. Vi sjöng Blinka lilla stjärna, Hoppe hoppe hare, Litet hus, Lille gris och Bä bä vita lamm. Jag höll ordning på alla vuxna och hyssjade åt dem när de inte var tysta. Man ska vara tyst på sångsamlingen.
När vi fikade spillde jag ett glas mjölk på mamma. Sen när luciatåget från de andra avdelningarna kom och hälsade på var jag inne i ett annat rum och lekte. Då fick det vara bra med luciafirande för mig.

Tisdag 11/12
Idag när mamma hämtade mig på dagis hade jag just bråkat med Hampus. Vi slåss nästan hela tiden, utom när vi kramas och pussas. Monica på dagis säger att vi tycker för mycket om varandra. När Hampus frågar efter mig på dagis har de slutat berätta var jag är, för då ska han bara gå och slåss med mig. Men vi kommer bra överens på något sätt ändå, och vi bråkar lika myckt båda två.
Men när mamma hämtade mig hade det bråkiga gått över, och då var det bara kramar och pussa som gällde.
Jag har sjungit "Bä, bä vita lamm" för mamma några gånger de senaste dagarna. Ett smakprov inför vår lilla luciashow på dagis. Jag tror att hon blivit jäteangelägen om att få gå och titta på den.

Måndag 10/12
Jag har pratat jättemycket om morfar idag, fast jag kallar honom för "faffa". När mamma och jag skulle rita ville jag att vi skulle rita "faffa". Och när vi åkte och handlade trodde jag att vi hamnat i Östersund, och då pratade jag om "faffa" igen. Men vi kom visst inte så långt, vi hamnade bara på affären.

Söndag 9/12
I helgen har vi varit hos mormor och morfar. Vi var på julmarknad på Jamtli, och jag såg några livs levande hästar som drog slädar till och från marknaden. Spännande! Men sen blev det lite långtråkigt och ganska kallt att bara gå på marknad.
På söndag åkte vi pulka i parken ovanför mormor och morfars lägenhet. Det var jättekul, jag har ju längtat hela sommaren. Nu får det gärna komma lite snö här i Sundsvall också så att jag får åka mer pulka.

Fredag 7/12
Idag var det pappa som hämtade mig på dagis. Mamma ver hemma och höll på att göra sig fin inför julfesten som hon skulle gå på. Hon höll på bra länge, så pappa fick skjutsa henne till stan för att hon skulle hinna. Det var ganska bra tycker jag, för då åt vi middag ute. Sen var vi och handlade lite på affären med alla roliga bilar och helikoptrar.

Torsdag 6/12
Idag när mamma hämtat mig på dagis gick vi till affären för att handla. Det gillade jag inte! Jag blev så orolig för att vi gick åt fel håll, och jag var lite rädd att vi inte skulle få träffa pappa. När vi kom till affären såg jag en grej som jag ville ha precis i början av affären, och sedan gnällde jag hela tiden medan mamma handlade. Jag tror att hon blev lite trött.
Jag och mamma var själva ikväll, för pappa skulle på fest på kvällen. Han kom hem och åt, men sen åkte han ganska snart igen.
Jag fick ett nytt datorspel av mamma som handlade om tomten. Det var ganska kul, men blev lite långtråkigt. När jag tröttnat på spelet städade jag och mamma. Jag var så duktig på att dammtorka, och så dammsög jag hela köket själv.
På kvällen när jag skulle lägga mig sjöng mamma för mig en stund och sen såg hon ut som att hon tänkte sitta kvar tills jag somnat. Då sa jag till henne att hon kunde gå, för jag skulle somna själv. Och när hon gick somnade jag ganska omgående.

Onsdag 5/12
Idag när mamma kom och skulle hämta mig på dagis hade Janne precis tagit fram Brio-tågbanan, så jag ville inte alls gå hem! Jag vinkade och sa "hejdå" till mamma, sa "dumma" och sa att hon skulle gå hem, men hon stannade kvar ändå, och värst av allt var att hon ville att jag skulle följa med henne hem. Ååååå, vad tråkigt att gå hem när tågbanan finns på dagis!
När vi kom hem stekte mamma pannkakor medan jag spelade spel. Sedan slappade vi hela kvällen.
Jag har lite svårt för att somna på kvällana nu, somnar oftast vid halv tio-tio på kvällen. Mamma och pappa är inte så nöjda med det. Men jag har lite svårt att somna när jag ska somna själv. Mamma får ofta sitta hos mig och sjunga en stud och jag vill ha sällskap tills jag somnat. Ofta vill jag ha med mig leksaker i sängen också, ikväll tog jag med min fina, röda bil.

Tisdag 4/12
Imorse när jag vaknade var mamma på toaletten och kräktes. Hon är visst ganska sjuk, så jag och pappa fick klara oss själva både imorse och när jag kom hem från dagis. Vi åkte och handlade lite på kvällen. Jag ville inte alls gå ut först, jag satt ju och spelade datorspel! Men det blev ganska kul när vi väl åkte iväg. Vi for till affären, och jag testkörde alla bilar, traktorer och helikoptrar som finns där.

Måndag 3/12
Mamma tycker att jag har blivit lite lugnare på sista tiden, det är lite mindre "dumma" och "nej". Men jag vill fortfarande känna att jag är en stor pojke, så när mamma och pappa avbryter mig i något jag håller på med för att vi ska göra något de vill (byta blöja, gå ut, äta mat osv) så kan jag bli fruktansvärt arg och besviken. Ofta är jag nöjd om jag bara får visa att jag kan en del saker själv. Jag bukar kunna få ta maten själv från kastrullerna, ta sylt till pannkkorna, sitta på vuxenstol vid köksbordet, spela datorspel själv, ta på mig vantar och skor själv och lite sånt. Både mamma och pappa och jag blir nöjda när jag klarar mig själv.

Söndag 2/12
Idag var det första advent, så vi har tänt ljus och varit på stan och tittat på julskyltningen. Linus och Jesper kom och hälsade på en stund också. Jag och Linus lekte ovanligt bra tillsammans, tyckte mamma. Jag tyckte också att vi hade roligt. Vi var ute på balkongen en stund och tände tomteboss. Vi tände säkert tjugo stycken, och höll på till det var slut i paktet. Det var skoj.

Lördag 1/12
Imorse klev jag och pappa upp före mamma. Jag och pappa tittade på barnprogram, men pappa såg inte så mycket för han somnade emellanåt. När han somnade väckte jag honom så att han inte skulle missa något.
När alla vaknat och ätit frukost gick vi på stan en stund. Det är tröttsamt, jag blev jättesömnig i vagnen.
När vi varit på stan ett tag åkte vi till Linus. De har skaffat en kattunge som heter Ville. En sån fin kattunge! Jag ville bara leka med den. Undrar när jag ska få en kattunge?