Söndag 26/8
Idag åkte vi hem igen. Det är långt.
När vi kom till Dorotea var alla så upptagna med att packa att knappt ens hade tid med mig! Petra skulle till Umeå, vi skulle till Sundsvall och mormor och morfar skulle till Östersund. När jag haft jättetråkgit jättelänge och ingen såg mig fast jag gjorde en massa hyss gick jag in till mamma och grinade. Då kramades vi en stund och så blev det bättre.
Jag hade en blockflöjtskonsert också. Jag spelade och dansade. När jag slutade applåderade alla, och då bugade jag mig. Jag fick visst mer applåder på det sättet.
På väg hem till Sundsvall stannade vi hos farmor en stund. Mamma och pappa fikade och jag åt välling. Farmor tog massor med kort på oss också med digitalkameran, och så tittade vi på dem i datorn. Det var spännande.

Lördag 25/8
Det var lika fint väder idag. Alla har varit sysselsatta med vedklyvning, men jag är inte så road av det. Jag har suttit på morfars skoter mest hela förmiddagen. Och så har jag åkt skottkärra med morfar.
På eftermiddagen var vi ute i svampskogen. Vi hittade bara några små svampar, men jag tyckte att det var trevligt ändå. Jag fick ju äta macka. Tyvärr glömde vi min keps i skogen när vi gick hem.
På kvällen åt vi surströmming för andra helgen i rad. Jag åt korv, och spelade boll när jag tröttnat på att äta. Jag brottade ner en pojke som heter Rasmus också, han bor i en stuga här bredvid.
Sen när mamma och pappa tyckte att det var dags att sova ville jag inte alls. Jag stökade på i trekvart innan jag kom till ro.

Fredag 24/8
Idag har vi haft jättefint väder. Vi skulle gå ut på promenad i svampskogen, men när jag ville bli buren redan 20 meter från dörren ändrade sig mamma och pappa, och så gjorde vi en bilutflykt till Borgahällan istället.
När vi kom till hällan gick vi till dammen så att jag skulle kunna leka med min hink och spade i vattenbrynet. Det gjorde jag, men när mamma och pappa inte såg på så gick jag långt ut i vattnet så att jag blev blöt under galonkläderna, och hade massor va vatten i stövlarna. Mamma tog av mig alla blöta kläder, och då sprang jag ner till vattnet och doppade mig. Jag badade flera gånger, fast det var jättekallt fjällvatten! Ingen handduk hade vi med heller, så jag fick lufttorka. Tur att det var varmt.
När jag badat färdigt fikade vi korv som vi grillade vid stranden. Sen åkte vi hem och sov.
På kvällen var vi till hotellet och åt gourmetmat. Jag var inte så hungrig på köttbullar med mos, så jag satt bara och petade med fingrarna i moset och kastade mot mamma och pappa. Det är ganska tråkigt på fina restauranger. Man får inte skrika eller kasta mat. Men flirta får man, så jag charmade alla damer på hotellet. Och så lekte jag lite med pusslet som mamma tog med. När vi gick därifrån verkade mamma och pappa nöjda, trots att det var lite svettigt ett tag under middagen.

Torsdag 23/8
Idag har jag, mamma och pappa varit i Badhusparken och på stan i Östersund. Fast det tog alldels för lång tid innan vi kom iväg, så jag var jätteless på slutet i lägenheten. Det enda som var bra var att vi stannade inne så länge att jag hann se Teletubbies. Det var länge sen!
På eftermiddagen åkte vi till mormor i Dorotea. Jag kände igen mig ganska bra, fast de nästan flyttat bort alla möbler. Jag hittade till mormors parfymflaskor, och så sprayade jag rätt så mycket "Poison" på mig. Det luktade jättegott i hela huset sen. Men det tyckte inte mamma.
Pappa och mamma packade med möbler och sånt som skulle upp till Borga, och sen fortsatte vi kvällen med ännu en biltur. Jag somnade rätt fort och sov hela vägen upp till stugan.

Onsdag 22/8
Ikväll åkte vi till morfar i Östersund. Mamma försökte hålla mig vaken i bilen, men jag somnade efter ett tag. Och när vi kommit fram ville hon att jag skulle sova, men då höll jag igång! Pappa fick sova ner mig i en halvtimme innan jag kom till ro.

Måndag 20/8
Idag har det varit roligt att vara på dagis. Jag var lite extra kramig med mamma imorse, så jag tror att hon blev lite orolig för att jag skulle bli ledsen. Därför såg jag till att börja vinka så att hon förstod att hon kunde gå till jobbet. Och så fick hon en puss med sig.
På kvällen gick jag och mamma och tittade på fotboll på Midälvaplan. Jag stoppade fingrarna i munnen och lät som domaren när han visslade. Och så hejade jag och vinkade allt vad jag kunde. Det var nog lite spännande med fotboll.
Sen var jag trött och ledsen när vi kom hem. Innan jag skulle bada tog mamma tempen på mig, och då hade jag över 38 grader. Vi får se om jag kan vara på dagis imorgon, och om det är förkylningen som spökar eller vaccinet från förra måndagen.
Jag har byggt på mitt ordförråd lite till. Jag säger natt-natt när jag ska sova, och har förklarat var min fot sitter för mamma.

Söndag 19/8
Idag har farfar, Jonny, Jörgen och pappa fällt träd. Jättestora träd. Det var spännande att titta på. Dessutom har de flyttat en massa stora stenar. Jag var med och visade hur de skulle ta i och lyfta.
Jag har gjort några utflykter idag, när ingen har sett på. Jag tar på mig stövlarna själv. öppnar dörren och kliver ut. Ofta blir jag inte upptäckt förrän jag hunnit en liten bit. Och jag har gått ut flera gånger utan stövlarna också, men det är absolut inte populärt.
På eftermiddagen åkte vi ut i bärskogen, men jag somnade på vägen dit. När jag vaknade åkte vi hem igen, med några liter hallon i bärhinkarna. Det gjorde jag bra.
Sen hann vi inte så mycket mer än att äta middag och packa in oss i bilen för att åka tillbaka till Sundsvall.

Lördag 18/8
Idag har vi inte varit så överdrivet aktiva, utan gjort lite sånt som fallit oss in. Den längsta utflykten var till Tåsjö där vi handlade lite. Fast jag somnade i bilen på vägen dit.
På kvällen blev det surströmmingskalas. Jag åt bara korv, fisken verkade lite rutten. Sen lekte jag i sandlådan och försökte köra trehjulingen nerför härbrebacken. Det gick lite väl långsamt, så det var inte så spännande som jag hade hoppats. Då satte jag mig på rattkälken och väntade på vintern.

Fredag 17/8
Vi åkte till Östersund idag på morgonen. Pappa skulle på intervju, så han var den som var mest ivrig att komma iväg.
Vi kom fram lagom till lunchtid, och då åt vi lunch på stan med morfar. Sen träffade vi Petra och Jöns i morfars lägenhet. Jag sprang runt, runt och pillande på de få saker som fanns där, bland annat en stereo och en tv.
När pappa gick iväg på sin intervju gick jag och mamma till Badhusparken och så var vi där tils det började regna. Då gick vi in i en affär och så köpte mamma böcker till oss, en åt oss var. Jag fick en ny "Lilla fordonsboken" eftersom vi slarvat bort den gamla. När jag fick tag i boken bläddrade jag fram väghyveln. Sen pekade jag och sa till mamma att sjunga väghyvlarens visa. Det fick hon göra minst åtta gånger inne i affären innan jag var nöjd.
Efter pappas intervju fortsatte vi resan norrut tills vi hamnade hos farmor och farfar. Det är så roligt att komma dit. Men mamma och pappa är så långsamma, de ska alltid hålla på och packa ur bilen. Jag brukar springa ifrån dem då och gå genom skogen till farmor och farfars stuga.

Torsdag 16/8
Idag har det varit jättevarmt och soligt ute, fast jag har varit inomhus nästan hela tiden. Jag fick inte gå på dagis idag heller eftersom jag hade feber igår. Men jag känner mig väldigt pigg.
På kvällen åkte vi till Sidsjön och grillade tillsammans med Jesper och Linus. Det var en bra utflykt, fast jag och Linus tärde lite på varandra. Jag var nog ganska bråkig med honom.
Vi åt i alla fall korv, sprang på skogsstigen, badade en stund i sjön (det var jättehärligt!), slogs om spaden och hinken och sparkade lite boll (rätt ut i sjön, så den ser vi aldrig mer...). När vi ätit färdigt åkte vi tillbaka till vår lägenhet och fortsatte leka. Då fick jag och Linus glass. Mumselimums.

Söndag 5/8
Idag var det jättejobbigt på morgonen. Jag har sovit dåligt (som vanligt) och så regnade det ute, så vi var inne hela förmiddagen. Jättetrååååkigt!!! När jag äntligen fick gå och sova igen sov jag i nästan tre timmar. Det var skönt, för då kunde jag vara glad igen sen.
På eftermiddagen åkte vi och handlade lite mat, och sen åkte vi upp på Norra berget och tittade på utsikten från utsiktstornet och lekte i lekparken. Det bästa var att gunga på gungbräda, jag och mamma satt tillsammans och så pappa på andra sidan.

Lördag 4/8
Idag har det regnat och vi har bara varit inne och haft tråkigt, nästan. Vi var ute på stan en sväng för att titta på drakbåtarna och för att köpa kläder till pappa. När vi skulle handla kläder hittade jag nödstoppsknappen på rulltrappan från affären. Den rulltrappan kom inte igång förrän en timme senare. Vad jag kan.

Fredag 3/8
Jag sover fortfarande oroligt på nätterna, så jag är ganska trött och grinig på eftermiddagarna och kvällarna.
Idag var jag och mamma ute ganska länge efter dagis. Jag åt vinbär i buskarna, gungade i stora gungan och tog en lång promenad för att möta pappa. Pappa kom aldrig, men en massa bilar som inte var våran kom förbi. Och jag blev väldigt besviken när ingen av dem stannade för att plocka upp mig. Och ingen av bilarna innehöll min pappa! Jag grinade i tio minuter, hur mamma än försökte pigga upp mig, sen gick mamma in med mig.

Torsdag 2/8
Idag kom mamma och hämtade mig extra tidigt eftersom vi fick besök från Umeå. Det var Ida och hennes föräldrar som kom och hälsade på. Jätteroligt. Ida var jätteduktig på att prata, hon sa massor med ord som de vuxna förstod. Jag pratar ju också jättemycket, men jag märker att mamma och pappa inte förstår allt jag pratar om. Det kan vara frustrerande...
Hur som helst så hade vi väldigt trevligt. Vi fikade bullar, lekte i lekparken vid de gula husen, och slogs om min röda bobbycar.
Och så åt vi glass. Ida åt glass hur fort som helst, och sa glass, glass, glass hela tiden före och efter glassätningen. Hon tycker väldigt mycket om glass.
Vi tittade på Bolibompa tillsammans också, och såg ett program om Rally-Kalle. Han körde bilar ner i vattnet och då sa Ida "bilen badar". Och det gjorde den ju!

Onsdag 1/8
Inatt vaknade jag och hade väldigt svårt att somna om. Jag vaknade vid halv två-tiden och somnade om efter fyra. Eftersom jag fick komma till mammas och pappas säng så kunde de inte sova särskilt bra heller, så imorse försov vi oss lite. Jag fick äta frukost hemma och gå på dagis vid nio istället för åtta.