Måndag 30/4
Ikväll var det tänkt att vi skulle fara och se en majbrasa, som vi gjorde förra året. Men när vi kom till där brasan skulle vara hade den brunnit ut. Vi kom ju inte ens en timme efter att den tänts, så det var lite oväntat och snopet. I stället åkte vi ner på stan och lyssnade på en masa farbröder som stod och sjöng i en trapp. Jag lyssnade och applåderade och sjöng med. När jag fick för tråkigt pratade jag och flirtade med några andra som stod och lyssnade på sången. Och när till och med det blev tråkigt gick jag och pappa en säng, och då mötte vi Monica, min dagisfröken. Det var skoj.

Söndag 29/4
Imorse var jag uppe med tuppen fastän det blev så sent igårkväll. Jag och pappa klev upp först och sen när vi ätit frukost gick pappa och la sig igen så att jag och mamma var på tu man hand. Mamma och jag diskade, jag är väldigt duktig på att hjälpa till med det.
Sen gjorde vi inte så mycket spännande. Jag sov nästan hela dagen, medan pappa jobbade och mamma latade sig.

Lördag 28/4
Ikväll har vi varit till Jesper och Linda. Vi åt middag där och jag, Linus och Lukas fick grillad korv. Jag åt så mycket korv att det knappt räckte till de andra.
Sen var det tänkt att jag skulle somna där, men det ville inte jag. Efter ungefär en och en halv timmes kamp gav mamma och pappa upp, och så åkte vi hem så att jag fick sova i min säng.

Tisdag 24/4
Mamma tog med mig på dagis imorse, och då visade jag henne den fina sköldpaddan som vi har på avdelningen nu. Jag pekade och visade och skrattade. Jag tror att mamma förstod hur kul den är.
Jag har flera tänder på väg igen, det har jag förrestan haft hela påsken. Det är hörntänderna i överkäken och en hörntand i underkäken som vill titta fram.

Måndag 23/4
Idag tog vi god tid på oss innan vi vaknade ordentligt. Jag var jättegosig med mamma och pappa på morgonen, så jag blev nästan lite sen till dagis. Det var kul att vara tillbaka, men kändes lite ovant. När pappa kom och hämtade mig sprang jag mot honom och ville ha en kram, det händer inte ofta.

Söndag 22/4
Idag har vi varit till den roliga lekparken igen. Jag ville bara gunga hela tiden, det är så skönt att sitta i gungan tills man nästan somnar...
På eftermiddagen var jag och pappa och tvättade bilen. Jag hade våtdräkten på mig - galondress, galonvantar och gummistövlar. Det fungerade bara bra.

Lördag 21/4
Idag åkte vi tillbaka till Sundsvall, men först körde vi in skotern i garaget och sa hejdå för i år. Det var sorgligt!
Jag sov en stund i bilen på väg hem till Sundsvall, men vaknade igen innan vi kommit fram. Det var ganska spännande att komma tillbaka, jag var tvungen att se om jag kom ihåg alla bra leksaker och gömställen för leksakerna. Och det första jag gjorde var att sätta mig på min bobby-car och köra runt ett varv i vardagsrummet.

Fredag 20/4
Idag åkte vi till Dorotea och hälsade på gammelmormor. Jag skjutsade henne runt, runt i rullstolen. Jätteroligt.
Sen var vi ute och tittade på fiskarna i akvariet och biljardbordet med alla bollarna. Jag ville så gärna kasta omkring med biljardbollarna, men jag fick inte för mamma.
På kvällen åkte vi till Karbäcken, och så sov vi över i farmor och farfars stuga. Jag gick itne och la mig förrän jättesent.

Torsdag 19/4
Idag har Bertilsa' följt med oss ut på fjället. De tolkade med skidor och snowboards efter pappas skoter, och så satt Hanna i pulkan med mig och mormor. Idag var nästan den finaste dagen, mamma fick ta av mig lite kläder efter halva dagen så att jag inte skulle svettas ihjäl.
Vi åkte upp för Gubbsjöklumpen två gånger idag, jag och pappa. Morfar och Hanna åkte på morfars skoter och Jon och Elin tolkade med snowboards. Det var härligt.
Jag har blivit djärvare i mitt skoterkörande också. Nu kan jag köra ganska många meter, och ibland när pappa kör knuffar jag bort hans händer så att jag ska få hålla händerna på styret och köra.

Onsdag 18/4
Idag har det varit fint väder igen. Vi åkte ner till Korpådalen och har suttit där och solat och grillat. Jag har lekt lite med hinken och spaden som jag fick av farmor och farfar, men mest har jag velat åka skoter. Pappa tog med mig på en tur mitt på dagen.

Tisdag 17/4
Idag har vi varit ute på fjället fast det inte var så strålande väder. Jag har varit lite sur idag, och har inte varit riktigt nöjd om jag inte fått äta korv eller åka skoter. I snitt äter jag fyra korvar per dag nu, det är nog inte så dåligt med tanke på min ringa ålder!
Idag fick jag köra pappas skoter också. Pappa styrde och bromsade, och jag gasade. Jättespännande!! Men jag vågade inte gasa så mycket, bara så att vi tog oss några meter.

Måndag 16/4
Morfars födelsedag. Jag hjälpte honom att öppna paket, då blev han nog glad.
Idag har jag träffat moster Maggan och Erik och Eriks bror Johan och hans flickvän Jenny. Det var länge sen jag träffade moster, så det var roligt. Och så fick jag borsta tänderna på Jenny. Det var roligt det med.
Annars har vi mest varit lata och suttit inne idag. Mamma drog mig uppför en låååång backe med boben, och så åkte vi utförs sen. Men jag tyckte att det var roligare att sitta på pappas skoter, även om den stod stilla. Söndag 15/4
Idag sov jag så länge i skoterpulkan att mamma blev tvungen att väcka mig, annars hade jag nog missat fikat. Men jag var inte ensam om att sova ute idag. Mamma, pappa och farfar sov minsann de också.
Ikväll åkte vi upp till Borgafjäll för att fira morfar. Jag somnade innan vi kommit till Norråker ens...

Lördag 14/4
Idag åkte vi lite längre, till Grybbmyran. Det blåste lite mer idag, men annars var det lika fint som vanligt. Farmor hade med pytt i panna som hon stekte över öppen eld. Det var jättegott!

Fredag 13/4
Idag har också varit en strålande vacker dag. Vi har varit ute på skoter hela dagen, grillat och åkt pulka.

Torsdag 12/4
När jag vaknade imorse (ganska sent, klckan var över åtta) var jag i härbret i Karbäcken. Tjoho!
Vi har haft jättefint väder idag. Mamma, pappa och jag åkte skoter tillsammans med Jesper, Linda, Linus och Lukas. Lukas drog både mig och Linus efter sig när vi satt på kälkarna. Sen grillade vi korv, mums filibabba.

Onsdag 11/4
Mamma har varit lite stressad idag på eftermiddagen och kvällen. Jag har inte fått vara med och hjälpa till med nästan någonting. Och när vi väl kommit ner tillbilen för att åka iväg fick jag inte sova förrän jag fått välling, och sen när jag blev pigg igen borde jag visst sova. Mamma är lite jobbig ibland. Men jag tror att hon hade fullt upp med bilkörningen, för det snöade en hel del.

Tisdag 10/4
Ikväll har jag och mamma varit och handlat på OBs. Vi letade efter en åkmadrass till mig, men det fanns ingen bra. Vintern är ju slut här, men det ska nog finnas snö kvar i fjällen.
När vi kommit hem städade vi. Och imorgon åker vi till Karbäcken.

Måndag 9/4
Jag och mamma är fortfarande ensamma hemma. Jag letar lite efter pappa varje morgon, men när jag inte hittar honom funderar jag inte så mycket mer på det.
Jag har sovit jättemycket nu i några nätter. Mamma måste väcka mig på morgonen för att jag ska hinna till dagis. Och idag var det knappt att jag hann till frukosten.

Söndag 8/4
Idag har jag och mamma varit i lekparken nere vid de gula husen. Det fanns mycket skojiga saker där. Jag klättrade uppför stegen till rutschkanan som ingenting, och åkte nerför på mage med fötterna före. Mamma behövde inte hjälpa mig någonting.
När jag åkt rutschkana massor av gånger gungade jag en stund också. Sen gick vi hem.

Lördag 7/4
Idag åkte pappa till Karbäcken utan mig och mamma. Han ska åka till fjälls med sina kompisar och åka skoter. Lite orättvist att jag inte får följa med, men pappa har lovat att skjutsa mig på skotern sen när jag och mamma kommer upp.
Vi har varit magsjuka hela familjen den här veckan. Först var jag dålig en natt, sen var mamma dålig samtidigt som pappa var jättetrött och hade ont i ryggen. Sen när jag och mamma började må bättre fick pappa magsjuka, fast en ganska lindrig variant. Tur.
Hursomhelst har jag mest bara varit hemma den här veckan, men nu är jag bra igen, så på måndag får jag nog gå på dagis igen. Det ser jag fram emot.