Tisdag 31/10
Idag var jag och mamma på öppna förskolan. Rasmus var där, honom har jag inte träffat på länge. Och så var Emily och Ida där också. Vi lekte och hade kul som vanligt, och jag hittade ett nytt favoritställe: dockrummet. Det fanns en jätteskojig docka där som blundade om man la ner henne och så fanns det en spis, diskbänk och en massa bestick och tallrikar. Jag var där och lekte jättelänge, fast jag var alldeles ensam.

Måndag 30/10
Idag har jag och mamma varit ute på stan med moster Maggan. Det var inte så kul eftersom det blåste jättekallt, och så var jag trött dessutom. Det blev bara en kort sväng med andra ord. Men i bussen på väg ner på stan hittade jag flera kompisar att flirta med. De skröt om hur glad och snäll jag verkade, så mamma var bara tvungen att hålla med.
Ikväll var jag, mamma och pappa ute och byggde snögubbe, satte upp talgbollar och gungade. Jag hade nästan glömt hur kul det var att gunga. Nu kunde jag till och med ta fart själv, åtminstone verkade det så när jag böjde mig fram och tillbaka i takt med att jag gungade. Jag stod jättestadigt i mina stora, stora vinterskor också. Men jag kunde inte röra mig ur fläcken.
När vi kom in badade pappa och jag skumbad. Vi gjorde tomteskägg av skummet och jag smakade på mitt. Rätt okej faktiskt.

Söndag 29/10
Igår kom den första snön! Mamma gjorde en pytteliten snöboll till mig. Idag har det emellertid kommit så mycket snö att det räckte till att göra en snögubbe, och det var ju ännu bättre.
Jag har hunnit med en massa bus i helgen. På fredag var vi till Östersund, och där flirtade jag med alla jag såg när jag och mamma var ute på stan. Jag har hunnit med att gå i snö med skor och kläder som farbror Jonny hade när han var liten. Jag har stått själv och rest mig utan att hålla i mig ganska ofta i helgen, och jag har klättrat uppför hela trappen hos farmor och farfar. Och så har jag ätit tårta och druckit nyponsoppa för första gången. Smaskens!

Torsdag 26/10
Pappas födelsedag! Vi firade honom med paket i sängen och smörgåstårta till frukost. Men jag fick bara fil och mackor minsann. Jag roade mig ändå och lekte med pappas presentpapper och snören.
På eftermiddagen sprang mamma med mig till Strömpilen där vi skulle träffa Emily och hennes föräldrar. Mamma var sen som vanligt. På Strömpilen var det en farbror som pep med en gummigroda och tog kort på mig. Jag smajlade så gott jag kunde. Sen köpte mamma en pekbok till mig som var från gammelfarmor. Jag fick provtitta och välja bok själv, det blev en Alfons-pekbok.
Ikväll åker vi till farmor och farfar. Det ska bli jätteskoj, jag ska visa dem alla mina nya tricks.

Onsdag 25/10
Idag har jag och mamma städat och gått på stan. Vi handlade present till pappa som fyller år imorgon, och jag var med och bestämde vad vi skulle köpa.
På kvällen kom Nina och hälsade på, och sen blev jag ensam med henne när mamma for på sin kurs. Vi lekte en massa, och så fick jag bada och sen sitta i Ninas knä och läsa fordonsboken tills jag somnade.

Tisdag 24/10
Idag har jag varit på öppna förskolan med mamma. Vi träffade Emily där, och en massa andra barn förstås. Men det är mest Emily jag leker med. Idag hade jag emellertid klarat mig utan alla andra barn, för jag ville bara stå vid spegeln. Jag märkte inte ens att alla andra lämnat lekrummet, jag stod så bra där jag stod och pratade med snyggingen.
En konstig sak med dagen har varit att pappa inte synts till alls. Han var inte hemma när jag vaknade och han hann inte komma hem innan jag gick och la mig. Undrar om jag får se honom imorgon?

Måndag 23/10
Idag är jag lite förkyld. Har varit mycket kramig med mamma, och pussat på henne också. Jag vill ju inte vara ensam om att vara förkyld. Dessutom brummar jag mamma på halsen så ofta jag kommer åt. Hon och pappa gör ju så på mig, så jag måste börja ge igen.
På eftermiddagen var jag och mamma på promenad med Liselotte och Emily. Vi gick till Strömpilen och sen gick vi till Emily och lekte. Det vill säga jag och Emily lekte och mamma och Liselotte satt och åt bullar. Som vi inte fick smaka. Tur att Emily har så många roliga leksaker.

Söndag 22/10
Nu är vi hemma igen. Jag har haft så mycket roligt i helgen tillsammans med kusin Linus. Lukas lekte jag också med, men han åkte till sin pappa på fredag, så vi hann inte ses så mycket.
De är så stora pojkar båda två, och jag är så imponerad av dem. Synd bara att jag inte tar mig fram lika fort som dem. När Linus sprang ifrån mig blev jag jätteledsen, för jag kunde inte alls hänga med när jag kröp. Men jag tränar på att gå, har stått själv ganska mycket i helgen, mer än förut.
På vägen hem idag stannade vi hos gammelfarmor Ingrid i några timmar. Jag fick så mycket bullar och kakor så att jag hade ont i magen ikväll. Men det var det värt!

Torsdag 19/10
Idag ska vi åka till Sundsvall. Pappa ska åka och prata jobb, så då följer jag och mamma med, och sen stannar vi hela helgen hos farbror Jesper och faster Linda. Det innebär väl att idag blir en packardag. Synd, mamma är så stressad och tråkig att leka med då.

Onsdag 18/10
Imorse kom Emily hit medan hennes mamma skulle jobba. Vad roligt att få ha en lekkamrat hela långa morgonen! Vi härjade på som bara vi kan och jag visade henne skafferiet och allt man kan hitta i den mellersta lådan i min byrå.
På eftermiddagen for mamma, Nina och jag ner på stan. Vi shoppade lite, träffade på Rasmus och hans mamma, och så fikade vi på Station. Jag fick rån doppade i sylt, det var mums filibabba.
På kvällen var jag och pappa själva. Jag busade till det så att jag fick vara uppe jättelänge, ända tills mamma kom hem.

Tisdag 17/10
Imorse vinkade jag till pappa när han gått till jobbet. Jag sa hejdå också ("edda"), men jag tror inte att han hörde mig. Han hade redan cyklat iväg. Mamma blev emellertid imponerad.
Jag pratade på öppna förskolan också. Jag lekte tittut med Olaus mamma och sa flera jättetydliga tittut ("ittö"/"tittu").

Måndag 16/10
Idag har jag och mamma bara städat. Vi började tidigt med att gå ut med all återvinning, och sedan blev det dammtorkning, dammsugning och skurning, och lite annat smått och gott. Jag hann inte vara med på allt eftersom jag sov lite emellanåt. Det tar på krafterna att styra runt dammsugaren.
Emily kom förbi idag igen. Jag blev så glad ! Vi ska kanske ses imorgon också, och leka lite längre än vi gjorde idag. Det blir bra.

Söndag 15/10
Tillbaka igen efter helgens resa. Jag har lärt mormor och morfar lite nya saker, som att när jag kryper in i deras sovrum, ställer mig mot sänggavlen och säger ä ä ä betyder det: "kom hit och spela på den där kuliga balalajkan". De förstår så bra och gör som jag vill varje gång.
Mamma och pappa glömde min mobila matstol i helgen, så jag fick sitta på en vanlig köksstol, fast de spände fast mig med pappas bälte. Hihi.

Fredag 13/10
Vi får se vad jag kan ställa till med idag, ska nog kanske ta det lite lugnt.
Dagen har börjat lugnt i alla fall. Jag vaknade vid fem och kämpade i en och en halv timme för att somna om. Det gick inte så bra. Men jag fick ta förmiddagsluren tidigare än vanligt, jag somnade redan vid nio-tiden.
På eftermiddagen packade vi och tvättade och sånt, för det skulle visst bli en resa till mormor och morfar. Jag tog en extra sovstund i bilen så att jag var pigg och utvilad när vi kom till Dorotea. Jag behövde inte gå och lägga mig förrän halv elva. Tjoho!

Torsdag 12/10
Imorse fick pappa kliva upp med mig klockan halv sex, för jag ville inte somna om själv i min säng. Men när jag fått upp pappa somnade jag i hans knä framför fotbollen på tv. Det tyckte pappa var ett sunt tecken.
Jag har blivit jätteduktig på att öppna skåpdörrar. Skafferiet är ett favorittillhåll, och garderoberna i mammas och pappas sovrum är inte så dumma de heller.
Ikväll kom Marie hit och hälsade på. Jag visade henne mitt rum och visade att jag kan sätta pekfingrarna mot varandra. Jag tror hon blev jätteimponerad. Sen var jag uppe till halv elva innan jag somnade. Pappa såg ganska trött ut på slutet...

Onsdag 11/10
Jag mår redan mycket bättre; magsjukan verkar inte bli så långvarig. Aptiten är det väl lite si och så med, men jag får i mig mat så att jag klarar mig. Och så sover jag extra mycket nu.
Idag åt jag alldeles själv, hela middagen. Jag fick ta maten på skeden själv och sen ta skeden i munnen. Det var lite knepigt att få upp maten på skeden. Några gånger åt jag utan att ha fått dit någon mat, och några gånger tog jag så mycket att hälften hamnade på bordet och golvet. Men jag tycker att jag gjorde det väligt bra för att vara första gången!

Tisdag 10/10
Imorse vaknade jag jättetidigt och råkade bajsa ner hela sängen. Då fick jag duscha (fast det var så tidigt!) och så la vi oss i mammas och pappas säng och somnade om hela familjen. Jag har nog fått Rasmus magsjuka. Det har brummat i byxorna hela dagen och sen så kräktes jag ikväll.
Idag kom Emily förbi. Hon är hemma igen! Jag blev så himla glad att se henne igen, och hon verkade inte helt ledsen över att träffa mig heller. Vi lekte och kröp ikapp. Synd bara att jag är sjuk, hoppas att jag inte smittat henne.

Måndag 9/10
Idag har jag och mamma inte gjort något särskilt. Vi dammsög lite, och så gick vi till skolan och tidningen som mamma ska jobba lite för. Där fanns så mycket papper som jag ville riva ut och äta upp! Men det fick jag inte.
Jag har hittat min tunga, och har så roligt åt att räcka ut den och sen nypa fast den mellan pekfingret och tummen. Min bästa sysselsättning just nu.

Söndag 8/10
Jag somnade hos Rasmus igårkväll och vaknade hemma. Det är bra märkligt hur det kan vara.
Idag har vi sovit mest hela dagen, fast i omgångar.
På kvällen duschade pappa mig. Det var något nytt. Och när han duschat färdigt var badkaret precis lagom fullt med vatten. Jag kunde leka och plaska med vatten i en halvtimme säkert, vad bra uträknat det var!

Lördag 7/10
Idag var jag och pappa på skolan. Det var ett bra ställe, man kunde stå raklång under borden och under ett diskställ. Och så fick jag leka med pappas kompis Erik.
På kvällen var vi till Rasmus och hans föräldrar. Rasmus var lite magsjuk, men han var så pass pigg att vi kunde komma och hälsa på. Vilken tur! För det var roligt, allt utom att måsta somna på ett nytt ställe.

Fredag 6/10
Ikväll har vi varit på stormarknaden. Det är ett spännande ställe. Och så var vi och åt hamburgare efter shoppandet (fast jag fick annan mat förstås). Där såg jag en så fin tjej som jag flirtade med, och så var det några stora killar som jag försökte imponera på, men jag vet inte om det fungerade.

Onsdag 4/10
Idag var jag och Rasmus med våra mammor på Bildmuseet. Vi såg inte så mycket av utställningen eftersom vi sov när vi kom fram dit, men vi hann vara med på en liten picknick vid dammen på universitetsområdet.

Tisdag 3/10
Egentligen skulle jag ha gått på Uven idag, men är man förkyld så är man. Det är nog lite synd om mig nu.

Måndag 2/10
Jag har blivit förkyld, som ett litet minne av Måns. Hostar och snörvlar, och var nog lite varm på förmiddagen. Jag och mamma har i alla fall bara varit hemma idag.

Söndag 1/10
Idag har mamma och pappa varit jättetråkiga med mig och bara städat. Tur att dammsugaren är lite kul i alla fall.
På eftermiddagen kom moster Maggan och Erik och hälsade på. Jag charmade dem allt jag orkade, men lyckades trots det inte så bra i mina försök att ta en bulle när de vuxna fikade. Jag fick bara tag på en massa rån. Konstigt...