Torsdag 30/11
Ikväll kom pappas morbror Kaj-Gunnar hit. Jag blev nästan lite blyg, men innan kvällen var slut hade vi lärt känna varandra lite bättre. Jag läste fordonsboken för honom och visade på alla fina bilar och traktorer.
Mamma har påbörjat ett experiment som går ut på att jag bara ska sova en gång per dag. Det är lite tröttsamt att vara vaken hela förmiddagarna, men annars fungerar det bra. Jag är pigg och glad hela kvällarna i alla fall.

Onsdag 29/11
Idag har jag och mamma varit hos Ida och Lena på förmiddagen. Jag och Ida satt mest i Idas rum och undersökte alla leksaker och böcker som hon har där. Jag provsatt myshörnan också. Och mamma och Lena bara pratade hela tiden.
Ikväll for jag och pappa till optikern, och pappa tyckte att vi skulle passa på att cykla medan det är barmark. Det var en kul idé. Tyvärr var det för lång kö hos optikern, så vi fick cykla hem direkt igen. Men det blev en trevlig utflykt ändå.

Tisdag 28/11
Idag kom Anna hit på eftermiddagen och satt barnvakt. Vi hade så skoj, jag undersökte hennes väska och hennes kortsamling. Och så fick jag vara vaken hela eftermiddagen, det var inte så dumt!
På kvällen bakade vi lussekatter. Jag försökte smaka på degen, men det var visst förbjudet. Då lekte jag med mjölet i stället.

Måndag 27/11
Idag har jag varit på stan med mamma. Vi handlade kalenderpresenter och en tomtedräkt till mig. Den ska jag ha på lucia. När mamma skulle kolla storleken på tomtedräkten fick jag gå upp från vagnen en stund och gå omkring i affären. Jag kunde gå riktigt bra trots att jag hade de stora, stora vinterskorna på mig.
Idag har jag ringt mitt första samtal också. Jag slog ett nummer, och när mamma hörde att någon svarade tog hon telefonluren från mig. Det var taskigt tycker jag. Sen blev mamma lite sträng också, för man får visst inte ringa till tanten på 112 när som helst. Så nu har jag fått telefonförbud.

Söndag 26/11
Idag har jag varit på födelsedagskalas hos Emily. Vi fick smörgs, saft och tårta, och tårtan såg precis ut som en nalle. Den var jättegod, jag åt med sked, händerna och hela ansiktet.
Sen lekte vi med Emilys nya leksaker, jag hjälpte henne att öppna paket, och så var vi inne i köket och rev ut innehållet i kökslådorna. Jag, Emily och David hjälptes åt. Och när ingen såg på smög jag och Emily in i hennes rum och mös lite i gosedjurshörnet. Det var ett jättebra kalas.

Lördag 25/11
Imorse var vi och badade på IKSU. Emily var också där med sina föräldrar, så vi lekte ihop. Emily är som en fisk i vattnet numera, så jag hade bra draghjälp när det gällde att lära sig dyka från kanten och sådant skoj. Jag såg ju att det inte var farligt, så när jag provade var jag inte rädd alls. Och när jag kom ner i vattnet bubblade jag med munnen så att det lät som en motorbåt.

Fredag 24/11
Det är moster Maggans födelsedag idag. Hon och Petra och Jöns kom hit ikväll på middag, det var kul. Mindre roligt var att mamma hade så fullt upp med att laga mat att hon nästan glömde bort at jag fanns. Jag fick inte ens hjälp med att äta middag. Tur att jag är så bra på att stoppa i mig makaroner på egen hand.
Sen visade jag mostrarna hur duktig jag har blvit på att gå; jag gick hela vägen från köksbordet till TV:n. Då blev de lite förvånade.

Torsdag 23/11
Idag har jag och mamma städat. Vi städar så bra tillsammans, jag skjuter på dammsugaren och sitter på smutsiga ställen på golvet så att mamma ska se att det behöver städas där.
På kvällen var jag och pappa ensamma nästan hela tiden. Jag fick bada, och så rev jag ut så mycket leksaker jag kunde innan jag skulle sova.

Onsdag 22/11
Idag var jag och mamma ute och gungade lite. Annars har vi inte gjort så mycket.
Jag och pappa var däremot aktiva, vi hälsade på hos Hoppan ikväll. Jag blev hungrig mitt i besöket så då fick jag äta jättesmaskig smörgås. Sen var jag uppe nästan hur länge som helst ikväll, klockan var närmare tio innan mamma och pappa stoppade mig i säng.

Tisdag 21/11
Idag var jag och mamma på öppna förskolan. Jag träffade Rasmus och lekte lite mer i dockrummet, det var skoj. När vi sjöng Imse vimse spindel satte jag ihop penkfingrarna och tummarna för att göra som mammorna gjorde, men det var lite knepigt.
På kvällen kom Emily och Henrik hit. De hade låst sig ute från lägenheten, så de stannade tills någon kunde släppa in dem igen. Det var jättebra tyckte jag, för på så sätt fick jag ju en lekkamrat hela kvällen.

Måndag 20/11
Idag var jag och mamma på stan med moster Petra. Bussresorna var nästan roligast (som vanligt). På väg ner på stan pratade vi med Helena, som alltid tycker att jag är så fin och växer så mycket, och på vägen hem igen flirtade jag med två tjejer som satt bakom mamma. De skrattade jättemycket åt mig, och alla mina flirtknep fungerade på dem.

Söndag 19/11
Jag blir modigare och modigare när jag är ute på mina minipromenader. Idag gick jag hela långa vägen mellan grå soffan och vardagsrumsbordet, säkert en meter blev det. Jag blev så stolt, och mamma med.
Idag for pappa på jobbet på eftermiddagen, och det tyckte jag var himla synd. Jag kramade honom lite extra innan han gick så att han skulle förstå att jag ville ha kvar honom hemma. Jag tror att han förstod, men han kunde inte stanna ändå.

Lördag 18/11
Idag väckte jag mamma och pappa tidigare än vad jag har gjort på hela veckan. Jag tror att de hade förväntat sig att få sovmorgon, hihi.
Vi har varit ute och gungat idag, det var jätteskoj. Sen åkte jag och pappa rutschkana också. Det var ganska kallt och blött, men roligare än jag mindes det. Kanske för att jag har tränat på öppna förskolan.

Fredag 17/11
Jag har kommit på världens bästa trick när vi leker tagen-kurragömma. Jag kollar under möblerna var mamma och pappa gömmer sig. Idag avslöjade jag mammas gömställe två gånger (hon låg bakom soffan), och på så sätt behövde jag inte leta efter henne längre. Och då kunde hon inte hoppa fram och skrämma mig heller. Vad jag kan!

Torsdag 16/11
Idag har jag testat mammas nerver. Jag har rivit ner samma blomkruka fyra gånger, och den sista gången gjorde jag det när hon just städat. Det var bara att ta fram dammsugaren igen... Jag tycker ju att dammsugaren är så himla kul, så jag måste ju ta till några knep för att mamma ska ta fram den. Annars blir det inte så ofta.
Fast det var inte så kul när mamma blev sur och tvär, så på kvällen var jag jättesnäll.

Onsdag 15/11
Idag har vi varit på stan med moster Maggan. Jag och moster läste broschyrer och hade en massa annat kul. Sen handlade vi några julklappar. Det bästa med hela utflykten var emellertid när vi såg en sjungande tomteflicka på en affär, och en sjungande fisk. Hur kul som helst, undrar om jag ska sätta upp dem på önskelistan?

Tisdag 14/11
Imorse vaknade jag två timmar tidigare än vad jag gjort de senaste veckorna. Mamma och pappa blev nog lite förvånade. Trötta verkade de också.
Sen var vi på öppna förskolan på eftermiddagen. Det var flera nya barn där som jag inte sett förut, och så Emily såklart. Vi kappkörde bobbycar och lekte tittut i plastslottet. Jag kröp genom tunneln för första gången också, och Emily stod utanför och hejade på mig.

Måndag 13/11
Idag har vi inte gjort så mycket spännande. Det bästa på hela dagen var när vi åt middag. Jag fick pannkankor i en egen tallrik att äta helt själv med händerna. Jag åt upp två hela pannkakor, det var så smaskigt. Och kul!

Söndag 12/11
Idag har vi firat pappa med present i sängen och tårta framemot eftermiddagen. Vid tårtdags kom mormor, morfar, Maggan, Erik, Petra och Jöns hit också, så vi firade både morfar och pappa. Men det spelade egentligen ingen roll vem vi firade, jag skulle ha tårta först ändå.
På kvällen badade jag och sprang omkring som en nakenfis i en hel en timme efter badet. Jag lämnade en liten pöl i sovrummet som en överraskning till mamma och pappa.

Lördag 11/11
Idag har vi varit och hälsat på Ida. Vi gick och gungade, och sen fick jag provsmaka jättegod tårta. Och Ida är himla duktig på att köra sin lära-gå-vagn, jag fick till och med åka med en sväng.
Idag upptäckte mamma att min sista framtand är på väg fram, nummer åtta kommer på höger sida i underkäken.

Fredag 10/11
Idag var jag och mamma ner på stan en sväng. Det var skönt att få komma ut och se lite folk. Jag sökte ögonkontakt med alla jag såg på bussen för att få göra några nya bekantskaper, men det gick lite trögt faktiskt.
Jag har börjat visa för mamma och pappa att de inte kan fortsätta att mata mig i evinnerliga tider, så jag matvägrar om jag inte får äta själv, eller åtminstone får en sked att prova med. Jag har jättekul med maten och provar alla kvalitéer, som kladdighet, smak och aerodynamik. Tyngdlagen fungerar bra på maten, och maten kan göra fina, färggranna fläckar på kläderna. Tvättmaskinen går varm här.

Onsdag 8/11
Idag har jag varit med mormor hela långa dagen. Vi har lekt kurragömma under köksbordet och busat som bara den. Jag har visat alla mina senaste tricks, och har till och med tagit ett litet, litet steg till, bara för att visa att jag kan.

Tisdag 7/11
Vi har inte gjort något särskilt de två senaste dagarna, bara suttit hemma. Det är ganska tråkigt, men jag har varit riktigt snäll och skötsam ändå. Snart är det ju jul, och om tomten ska komma måste man vara snäll.
Men ikväll var det roligt, då fick jag vara vaken jättelänge, och så kom mormor hit. Hon ska hjälpa moster att flytta, och så kom hon hit lite tidigare för att vara med mig. Vilken tur jag har.

Söndag 5/11
Idag har mamma suttit vid datorn hela långa dagen, så jag och pappa har haft dagen för oss själva. Vi har varit ute och satt upp en ny talgboll för de hungriga fåglarna har redan ätit upp de vi satte upp tidigare i veckan. Sen cyklade vi till Strömpilen, och där fick jag åka kundvagn som de stora pojkarna åker.

Lördag 4/11
Idag har vi inte gjort särskilt mycket alls, bara latat oss. Till och med jag.
På kvällen blev det mera fart, då kom Ida hit. Hon började med att sova en stund i min säng, och när hon sovit färdigt var hon så trevligt sällskap. Vi lekte hela kvällen, och roligast hade vi när vi satt i hallen och tuggade på skor och gamla löv.
Och så tog jag mitt allra första steg på egen hand idag! Jag var i köket med mamma och Lena och skulle gå från ena sidan av köket till det andra. Och när Lena såg på kunde jag ju inte gärna sätta mig och krypa emellan när det är så kort bit. Så jag vände mig om och tog ett steg rätt ut, och så hade jag gått alldeles själv. Vad jag kan.

Fredag 3/11
Idag kom tant Nina hit och satt barnvakt medan mamma skulle bort en sväng. Jag sov nästan hela tiden medan hon var här, men när jag vaknade kunde vi leka lite, titta på fåglarna utanför fönstret och äta lite mat. Fast jag gillade inte maten, dillkött var inte gott. Så jag fick yoghurt och smörgås i stället. Hurra!

Torsdag 2/11
Idag bara städade vi, jag och mamma. Det är ju ganska kul, men inte om man håller på för länge. Jag har börjat säga "mamma" nu, det är så roligt att se hur mamma sträcker på sig och är stolt när jag säger så. Fast man får nte säga det för ofta, då kan hon bli lite bortskämd.

Onsdag 1/11
Idag har vi varit på stan. Jag och mamma gick en massa ärenden, och så var mamma och kollade synen. Jag fick vara med i det spännande rummet med alla spännande saker, men jag fick inte röra en enda grej.