Måndag 27/3
Idag åkte vi hem till farmor och farfar, men vi stannade också i Dorotea hos mormor och morfar och åt middag. Annars var det ingen särskilt rolig dag egentligen. Mamma var bara stressad, fast vi var ute i så god tid och jag var så snäll.

Söndag 26/3
Idag har vi gjort det första riktiga dyket på babysimmet. Det var inte sådär alldeles kul. Måns var som en fisk i vattnet, men jag och Emily var lite mer reserverade. Det räckte med två dyk för oss. Efter andra dyket blev jag lite ledsen, men det kan ha varit för att mamma såg ut som ett sjöodjur när vi kom upp ur vattnet, hon hade allt hår nerplattat i ansiktet.
När vi kom hem tog vi en familjesovstund. Jag var helt utmattade efter dykandet, så jag sov i flera timmar.

Lördag 25/3
Emily har blivit döpt. Det var så fint att jag var helt lugn och stilla under hela ceremonin. Nästan hela tiden under mottagningen efteråt också, men det finns ju gränser... Mamma blev i alla fall glad och började tro att jag kommer att kunna hålla mig någorlunda sansad på mitt eget dop nästa lördag. Vi får väl se.
På kvällen kom Nina och hälsade på medan pappa var ute på krogen. Det var jättekul för jag fick vara i centrum hela kvällen. Nina och mamma sjöng för mig och höll på. Och Nina bytte till och med blöja på mig. Jag gjorde det lite svårt för henne och rullade omkring och sprattlade allt jag kunde. Hon måste ju få lite träning.

Fredag 24/3
Idag var jag och Måns och shoppade doppresent till Emily, och Ida följde också med ner på stan. Men det blev inte lika kul som det skulle kunnat bli, för jag var så varm! Jag fick vara arg jättelänge för att mamma äntligen skulle förstå vad som var fel. Men nu har hon i alla fall skrotat åkpåsen, så nu är det mycket bättre.
Vi gick på Kafé Station också, men då var inte Ida så glad, så hon fick fara hem tidigare än oss andra.

Onsdag 22/3
Jag och Måns har blivit skjutsade i vagn mest hela eftermiddagen. Måns var vaken nästan hela tiden, men jag sov. Utom när mamma skulle på banken, då vaknade jag och var arg.
Ikväll badade jag med pappa. Han blev jätteblöt, liksom resten av badrummet. Jätteroligt är det.

Tisdag 21/3
Idag var jag på BVC och blev stucken i benen. Rackarns otäcka tanter det finns där. Jag sa ifrån på skarpen, så då höll de sig undan sedan. På eftermiddagen fick jag lite feber och hade det allmänt besvärligt, men jag sov mig igenom det värsta.

Måndag 20/3
Idag var det min tremånadersdag och mammas födelsedag. Vi firade med god middag och tårta på kvällen. Då kom Nina, Anna och Petra förbi, och jag var så charmig så.

Söndag 19/3
Vi har babysimmat för andra gången idag. Det var kul, fast mamma och pappa envisades med att hälla vatten i ansiktet på mig. Dessutom tycker jag att lektionerna går för långsamt framåt, så jag provade det här med dykning lite i förväg. Det var blött.
Resten av dagen har jag varit som en solstråle och pratat med alla som velat lyssna. Men jag har varit lite sällskapssjuk också, så jag har inte velat ligga själv.

Lördag 18/3
Idag har mormor och morfar varit här, och jag charmade dem allt jag kunde med prat och skratt. De är så imponerade av hur stor jag har blivit. Sedan gick vi på stan en sväng, men jag sov mest hela tiden.
På kvällen var mamma på middag hos Nina. Det var inget vidare kul för mig eftersom jag blev hungrig mitt i alltihopa. Pappa kunde inte gärna ge mig någon mat heller eftersom den där flaskan är så attans otrevlig, så jag hade det lite besvärligt ett tag. Men så somnade jag, och när jag vaknade var mamma hemma och matade mig. Sedan gick jag med mamma till festen för att träffa Therese och Linda. Jag pratade med dem en stund, men vi gick hem ganska omgående eftersom jag tröttnade på att vara trevlig.

Fredag 17/3
Nu kan jag snurra från rygg till mage också. Det tar mig en stund, och jag ligger inte helt bekvämt när jag kommit runt eftersom ena armen alltid fastnar under magen, men jag kommer i alla fall runt! Det är så kul att jag måste öva hela tiden. Och när jag ligger på skötbordet brukar jag ta hjälp av kanten på skötbordet och hålla i mig och dra mig runt. Det är lite svårt att förklara, det måste ses.

Torsdag 16/3
Jag har varit på mitt första tårtkalas. Det var Nina som fyllde år, så vi for och gratulerade hela familjen. Men jag var inte i centrum för allas upmärksamhet där, så jag var lite gnällig. När vi kom hem ägnade sig mamma och pappa helt åt mig och då blev det mycket bättre.
På dagen var vi ute på långpromenad i det fina vädret. Liselotte, Emily, Malin och Måns gick med oss en bit runt Nydalasjön. När Liselotte och Emily vände hemåt satte vi andra oss och solade en stund i en snödriva.

Onsdag 15/3
Idag vände jag mig från mage till rygg för första gången. Det var lite kul, särskilt eftersom mamma och pappa blev så till sig. Sedan ville de att jag skulle göra om bravaden, men det ville inte jag. Och de sitter och kollar in mig så att de inte ska missa när jag rullar från rygg till mage, för det är inte alldeles långt borta nu. Jag ligger och ålar mig mest hela tiden om de lägger mig på golvet.
Ikväll badade vi i stora badkaret också. Det är himla lajbans, jag får ju plats så bra med mina bensparkar. Men jag blev som vanligt ledsen när jag skulle kliva upp. Då fick jag trösta mig med lite mat, och sedan somnade både jag och mamma i soffan.

Tisdag 14/3
Det har varit en tämligen vanlig dag. Mamma tillverkade ett litet babygym för mig imorse, det var ganska intressant. Jag ligger där och vevar till napparna som hon satt upp. Dessutom brukar jag vända mig till sidan nu, lätt som en plätt. Men jag låter mamma och pappa vänta lite till innan jag rullar runt på mage.

Måndag 13/3
Idag har jag varit ganska trött och bara vaknat för att äta och prata lite med mamma och pappa. En av matstunderna blev dock ganska utdragen eftersom mamma och pappa absolut skulle ha mig att äta ur nappflaska igen. Det blev en viljornas kamp, men efter en och en halv timme och efter att mamma mumlat något om magsår sög jag i mig en del av innehållet i flaskan. Men jag förstår fortfarande inte vitsen med nappflaskor.

Söndag 12/3
Jag har badat i stora bassängen i Hörnefors för första gången idag. Det var riktigt spännande, men jag tror att mamma och pappa var mer laddade än vad jag var. Egentligen var jag lite trött, eftersom badtiden ligger precis när jag brukar sova middag. Men skoj var det, tills de tog upp mig ur det varma, sköna vattnet. Då var jag inte glad längre.
När vi kom hem på eftermiddagen tog vi en sovstund hela familjen, efter att jag ätit och bajsat ner mamma ordentligt. De där pappersblöjorna håller inte inne allt som de ska... Och ikväll blev mamma och pappa så till sig för att jag flyttade skallran från vänster till höger hand alldeles själv. De måste ju lära sig att inte sätta skallran i fel hand.

Lördag 11/3
Idag har jag sovit mest hela tiden. Det var vackert väder ute, så mamma och pappa har varit ute och gått med mig. När jag vaknade efter promenaden var det meningen att jag skulle äta ur nappflaska igen. Blä. Tur att jag har lärt mig att hitta tummen så att jag kan trösta mig med den.

Fredag 10/3
Det vackra vädret fortsätter, så mamma tog naturligtvis med mig ut på en promenad. Hon gick och pratade med Liselotte medan jag och Emily sov ikapp.
På kvällen kom Niklas och hälsade på. Jag satt och pratade med honom en bra stund innan det var dags att sova.

Torsdag 9/3
Jag och Måns har varit ute och åkt vagn till Strömpilen idag. Vi sov så gott båda två. Och imorse uptäckte mamma vilken hjälp Eddie Vedders lugnande stämma kan vara. Hon satt och sorterade ut de kläder jag vuxit ur för att göra plats för större storlekar, och det var inte så vidare värst underhållande för mig så då var jag inte glad. När hon poppade igång en skiva med Pearl Jam blev det emellertid mycket bättre. Synd bara att hon bytte till Snösvängets skiva sedan. Då var det inte roligt längre.
På kvällen badade jag med pappa. Det har inte varit så roligt att bada på länge. Jag fick använda hela kroppen, och sparkade nog ut det mesta av vattnet ur baljan. Mycket av vattnet hamnade på pappa i alla fall. Han lämnade blöta spår efter sig i lägenheten när vi var klara.

Onsdag 8/3
Jag och Emily har varit ute och sovit i barnvagn vid Nydalasjön. Det var strålande vackert ute, men vad hjälper det när man får ont i magen mitt i alltihopa. Då går det inte att vara glad. Som tur var gick det över innan jag kom hem, så när mamma tog upp mig för att massera magen var jag redan på jättebra humör, och skrattade och pratade en massa.
På kvällen åkte vi ut till Sävar för att lyssna på babysimsinformation. Jag var inte så intresserad så jag sov mig igenom hela mötet. Sedan åkte vi till mammas kusin Carola. Det var jättetrevligt, jag pratade med Carola och tittade på stor-tremänningen Fabian som for omkring som ett jehu hela kvällen.

Tisdag 7/3 (Fettisdag)
Idag har vi haft ännu en jättevacker dag. Jag och mamma har varit ute hela eftermiddagen och jag har sovit så gott. Men jag hann med att titta lite på den blå himlen emellanåt.

Måndag 6/3
Idag har det snöat och yrt så att jag och mamma knappt vågat oss ut. Men jag visade henne att jag kan sova bra ändå. Och så kom moster Petra på besök. Hon höll upp mig framför pojken i spegeln så att han och jag kunde konversera länge, med händerna i munnen.
Ikväll var det lite lurigt när pappa skulle mata mig med flaskan. Jag förstår inte varför de ska komma med en konstgjord gumminapp när jag kan få mycket bättre av mamma. Tillslut fick jag ge mig och äta ur flaskan, men det var inte utan att pappa och mamma fick veta vad jag tyckte om det.

Söndag 5/3
Det har varit en så vacker vårvinterdag idag. Vi har varit på långpromenad efter Nydalasjön, och så gick vi förbi hos Ida på Mariehem och tog med oss henne och hennes föräldrar till Skogis. Det var jättemycket nya ljud som var så spännande att lyssna på, men lite för varmt därinne. Jag tror att mamma och pappa tyckte att det var väldigt trevligt.
Ikväll uptäckte pappa äntligen hur mycket jag älskar att bli killad under fötterna. Mamma och pappa behöver ju inte bära runt mig hela tiden om de bara kan klura ut mina favoritsysselsättningar.

Lördag 4/3
Idag har jag och pappa gått på stan och kollat in bokrean medan mamma satt i frisörsstolen. Sedan gick vi hem och familjesov på eftermiddagen. Och på kvällen fick jag bada i stora badkaret tillsammans med mamma och pappa. Det var hur kul som helst, jag fick plats att sparka ordentligt med benen. Det har jag inte kunnat göra på länge i min minibalja.

Fredag 3/3
Jag har tagit mina första steg! Eller åtminstone suttit i gåstolen och skjutit iväg mig en bit. Vad konstigt det kändes att kunna förflytta sig utan mammas och pappas hjälp. Det var inte utan att jag blev lite förvånad att det gick.
Och vilket väder det är ikväll! Snö och blåst så det går inte att ta sig ut med barnvagn. Tur att vi hann ta en promenad tidigare idag. Men jag var inte så glad då. Mamma trodde väl att jag skulle sova som jag brukar, men det hade jag inte lust med. Det är ju jättetråkigt! Så alla besökare på Kafé Station fick höra på mina röstresurser. Till slut fick jag Nina att gå ut med mig medan mamma åt färdigt sin lunch. Mycket roligare än att vara inne på kaféet. Konstigt bara att det blev så folktomt innan vi gick, det var ju så många där när vi kom.

Torsdag 2/3
Idag har jag varit så snäll. Jag har sovit precis som jag ska, och ätit i ordning. Fast jag tror att mamma och pappa blev lite besvikna när jag tvärt skulle äta då de åt middag. Sedan badade vi, och det var jättekul. Roligast av allt är att blöta ner mamma, näst roligast är att blöta ner resten av badrummet. Snart måste de väl förstå att jag behöver en större badbalja. Jag vill ju bada i badkaret.

Onsdag 1/3
Idag skulle jag egentligen få åka vagn med min kompis Emily, och kanske Måns också, men mamma tyckte att det var för tråkigt väder för att styra barnvagn. Så jag har bara varit hemma och försökt hålla mig vaken hela dagen, men mamma har visst kommit på hur svårt det är för mig att hålla mig vaken när hon går runt i ett högt tempo med mig i bärselen. Rätt åt henne att hon blir yr när hon gör så att jag somnar.