Fredag 30/6
Idag åkte vi till farmor och farfar för att hjälpa dem med stugbygget. Jag sov mest hela vägen i bilen, så när vi kom fram ville jag inte gå till sängs förrän halv tolv på kvällen. Det var länge sen jag fick vara uppe så sent.

Torsdag 29/6
Idag har det varit så varmt! Man smälter nästan bort, och jag har inte kunnat sova ordentligt på eftermiddagen, så mamma har varit så trött på mig... Den bästa stunden på dagen var när jag fick bada på kvällen, för mamma tappade upp ganska kallt vatten så jag kunde svalka mig. Skönt.

Onsdag 28/6
Idag var vi på stan och träffade en massa mammor och barn från Vinterbarn. Jättekul! Vi satt ute i parken vid Station, mamma åt glass och jag åt gräs. Och så fick jag rån av Liselotte. Jag och Emily samsades om rånen, även de bättre begagnade. Sen försökte hon dra av mig sockan. Jag hämnades senare genom att ta hennes mössa. Vi hade så roligt.

Måndag 26/6
Idag var första dagen hemma igen. Det var inget kul, bara mamma hemma, och hon leker inte med mig hela tiden. Jag får ha så tråkigt. Och det kliade i munnen, så det var nästan bara besvärligt. Utom när vi var ute och gick mitt på dagen, för då stannade mamma barnvagnen vid en stor väg så att jag kunde titta på alla bilar som körde förbi. Jag tittade storögt och skrattade mot mamma. Det var så mysigt.

Tisdag 27/6
Nu har jag varit ute på tur igen. Vi var i Borgafjäll och firade midsommar. Min första midsommar, och jag fick såklart en krans på huvudet och fick vara uppe till jättesent. Men det var ingen som dansade små grodorna med mig. Det blev ingen dans alls kring midsommarstången.
På lördagen var vi upp till Lappvallen. Det var så spännande att följa med dit och titta på alla träd, vattnet och allt annat som finns i skogen. Jag skrattade och kvittrade hela vägen upp. Men på tillbakavägen blev jag ganska trött och somnade i bärselen.
Vi åkte förbi famor och farfar på vägen hem till Umeå. De bygger hus för fullt. Jag fick provsitta en traktor som var precis i min storlek, och den var så spännande!

Onsdag 21/6
Idag har vi varit på bildmuséet. Det var jag och mamma, Marie och Rasmus och Åza, Molly och Ellen. Mamma sa att vi skulle bilda oss och titta på konst, men jag tittade bara på Molly och Ellen. Jag ska bli tjejtjusare när jag blir stor.
Nu har mamma och pappa börjat ge mig banan-ananasgröt, och den är mums filibabba! Så nu äter jag två hela mål gröt om dagen. Bara de nu inte inbillar sig att de ska kunna ge mig annan mat också...

Tisdag 20/6
Min sexmånadersdag! Nu har jag hunnit vara med ett helt halvår. Mamma köpte nya kläder till mig, som present sa hon, men jag tror att det var en efterhandskonstruktion. Egentligen tror jag att hon bara blev sugen på att shoppa.
Vi var på stan nästan hela dagen idag, jag och mamma, och jag hann med att busa till det några gånger. Bland annat fick jag tag på mammas plånbok och tömde ett fack med kort och papper. Innan hon hunnit se vad som hänt hade jag dessutom stoppat in två kvitton i munnen. He, he. Det smakade inget vidare, men det var ganska busigt!

Måndag 19/6
Idag har jag träffat Emily. Vi fick följa med våra föräldrar till Strömpilen, och där satt vi på NK och pratade en stund. Det var egentligen meningen att jag skulle få lite mer kläder, men mamma kom sig inte för att handla något.
Ikväll har jag och pappa varit för oss själva i några timmar. Jag fick provsmaka välling, och det var inte helt ointressant. Men jag har inte tänkt äta några större mängder av det riktigt än.

Söndag 18/6
Mormor och morfar kom på snabbvisit idag. Vi tog en sväng till moster Petra i hennes nya lägenhet, och där fanns en jätterolig soffa som jag ville klösa på, men det fick jag inte.
På kvällen skrattade jag åt allt som mamma och pappa gjorde. Alla bus var jätteroliga. Och så chockade jag mamma genom att faktiskt vara lite målmedveten. När hon satte mig upp och vände mig bort från den leksak jag ville ha la jag mig ner på mage och ålade runt tills jag hittade den. Vad jag kan!

Lördag 17/6
Idag har vi gått på stan hela dagen. Jag har suttit i vagnen och tittat på alla saker som finns i affärerna. Spännande, spännande.
Jag har börjat göra smackande ljud när jag är hungrig, och vid lite andra tillfällen också. Idag smackade jag allt jag kunde när mamma och pappa åt glass, men de fattade visst inte vad jag menade.

Fredag 16/6
Jag har tagit det lugnt idag och nästan bara sovit. Jag åt en hel jätteportion gröt med päronpuré och mosad banan till lunch också, mamma tyckte att jag var så duktig.

Torsdag 15/5
Idag har jag träffat Emily igen för första gången på länge. Det var jättetrevligt, vi satt på köksgolvet och småpratade en stund innan vi fick åka vagn ner på stan. Rasmus kom också med, och så blev det fika på Station. Nu är vi tre charmtroll som sitter och kollar in varandra, pratar och skrattar. Tänk vilken skillnad från förut då vi knappt kunde hålla upp huvudena!

Onsdag 14/6
Idag var jag och mamma och hälsade på Rasmus. Han bodde jättemysigt.
Vid middagstid åt jag en hel massa pärongröt, mer än mamma och pappa trodde att jag skulle orka trycka i mig. Då fick jag smaka nektarin av pappa, och efter den var inte ens päronpuré intressant. Jag tror att jag ska beställa lite nektrainpuré av mamma nästa gång hon lagar mat till mig.

Tisdag 13/6
Jag har varit på min första exkursion. Det gick bara bra, men jag tyckte att föreläsarna pratade om så tråkiga saker att jag var tvungen att berätta om en massa annat för alla mammas kursare. De tyckte nog jättebra om mig sen.
På eftermiddagen var vi och köpte en regnjacka till mig. Regnet bara öste ner, så det var väldigt lägligt!

Måndag 12/6
I helgen har vi varit hos farmor och farfar i Karbäcken. Vi har hjälpt till att bygga deras nya hus på stenbanken. Jag har varit med och övervakat arbetet och hjälpt farmor att elda ris.
På lördagen tog jag min premiärålartur. Jag ålade bort från fällen, baklänges, på mage. När mamma och pappa tittade åt mitt håll för att se om allt var som det skulle var jag borta! Jag hade ålat utom synhåll.

Torsdag 8/6
Ikväll har jag och Nina lekt små grodorna. Jag hoppade hela vägen ut i köket och tillbaka till fällen igen. Sen hoppade jag in till pappa i datorrummet. Jättekul!
Tidigare idag var jag och mamma på skolan och labbade. Jag var vaken nästan hela tiden, men var väldigt lugn och snäll. Mamma var så lättad att allt gått bra, trots att jag bara sovit ungefär en timme på hela dagen.

Onsdag 7/6
Detta har varit en ganska händelsrik dag. Först var jag och mamma på upprop till en av hennes sommarkurser. Jag höll mig lugn och snäll en ganska lång stund. Sedan ville jag sova, så då fick mamma gå ut med mig
På eftermiddagen var vi till BVC och farbror doktorn. Jag fick en spruta som inte gjorde ont alls, jag bara funderade vad doktorn höll på med när han stack mig. Doktorn tyckte att jag var väldigt stor och stark som orkade dra upp mig så bra när han tog tag i mina händer. Och jag var så charmig med honom, som jag brukar. Det gäller att hålla sig väl med doktorerna.
Dessutom visade jag för mamma att jag kan somna själv även på dagtid, så när hon la ner mig i sängen sov jag lugnt och snällt i flera timmar mitt på dagen.

Tisdag 6/6
Idag har vi grillat med Nina och Thomas. Det var riktigt trevligt, för jag fick äta min gröt utomhus som en stor pojke. Sen charmade jag Thomas allt jag kunde, han var så imponerad på hur snäll jag var. Och det höll faktiskt mamma och pappa med om. Så för att de inte skulle känna sig lurade somnade jag snällt på kvällen också. På dagen sov jag inte en enda gång när mamma hade tänkt att jag skulle det...

Måndag 5/6
Jag har börjat räkna ut hur man ska göra för att krypa. Igår tog jag mig fram en halvmeter krälandes på mage, och så har jag börjat skjuta upp rumpan i vädret som om jag var på väg upp på knä. Jag brukar också ligga på rygg och skjuta iväg mig med benen. Jag tröttnar emellertid ganska snabbt, eftersom det går mycket fortare framåt i gåstolen.

Söndag 4/6
Imorse gav jag mamma och pappa sovmorgon eftersom de smög sig iväg på bio igårkväll när jag somnat. De kom inte tillbaka förrän jättesent, så jag lät dem sova till åtta. Annars har det inte hänt så mycket idag.

Lördag 3/6
Ikväll har vi haft middag hos oss. Mormor, morfar och mostrarna med respektive var här. Jag visade dem vilka grimaser jag kan göra när jag måste äta ärter och potatis, så alla tyckte jättesynd om mig. Tillslut gav mamma med sig och gav mig bara päronpuré till middag. Och lite mjölk såklart.

Fredag 2/6
Ikväll har vi varit på födelsedagskalas hos mammas farbror Bertil. Han fyllde 50 år (!) och hade bjudit in oss till middag i Ombergsstugan. Fast jag hade inte så kul som alla andra, det var tydligt redan från början att jag inte var festens medlepunkt. Och då kan man inte vara så himla glad. Så vi åkte hem ganska tidigt, och så sov jag gott i min säng när vi kom hem.

Torsdag 1/6
Jag har varit och grillat hos Ida. Vi flörtade lite, men det var mest Ida som flörtade. Jag blev nästan lite generad.