Söndag 30/7
Idag var det hemresedag, men vi hann med att njuta av den fina dagen ändå. Jag lekte med ett traktordäck nere hos Kaj-Gunnar, drack en massa saft och badade fötterna i poolen. Och så sov jag. Det är tröttsamt med värmen.
När vi kommit hem till Umeå gick vi på affären, och det tyckte jag var så kul! Jag skrattade högt och flirtade med alla jag såg på affären.
Sen fick jag duscha med pappa. Det var spännande, men blev lite för blött på huvudet. Jag höll andan hela tiden, precis som jag lärt mig att jag ska när jag får vatten i ansiktet. Och det var lite jobbigt.

Lördag 29/7
Idag har vi hunnit med mycket. Först var det frukost på altanen i Dorotea. Sedan åkte vi till mammas moster Margot i Avaträsk och såg på dera fina stuga. Jag sov halva tiden, men jag hann testa hur gåvänlig gräsmattan var där, och så hann jag hälsa på gammelmormor som kom på besök.
Sedan åkte vi vidare upp till Mon och sa hej till de som var kvar där. Därifrån åkte vi till farmor och farfar i Karbäcken. I Karbäcken var alla pappas morböder samlade, så det blev nästan släktträff där uppe också. Fast jag tyckte att det var lite jobbigt att träffa så många nya när det var så varmt och jag var så trött, så jag visade mig inte från min allra bästa sida. Som tur var förstod mamma och pappa att jag var för varm, så de ordnade en pool till mig vid stugan, och så fick jag mitt första utomhusbad. Hurra!
På kvällen åt vi ute i haciendan, och jag visade för farmor och farfar hur jag kan krypa. Jag har haft så tacksam publik i helgen.

Fredag 28/7
Ikväll har vi varit på släktträff uppe i Mon. Det var mammas kusiner och farbröder och mina tremänningar som träffades. Vi hade jättetrevligt, fast jag kunde inte riktigt hänga med i tremänningarnas tempo. De sprang, och jag kan ju inte ens gå. När jag blev trött fick jag sova i barnvagnen, och så åkte vi hem vid halv ett på natten. När vi kom fram till Dorotea var jag så pigg och ville helst av allt bara leka hela natten. Fast det gick över när mamma och pappa släckte lampan. Då somnade jag direkt.

Torsdag 27/7
Idag åkte vi hem till mormor och morfar. Vi var och hälsade på på mormors jobb, och jag tog en barfotapromenad på golvet där. Städerskan hade haft semester i tre veckor, så jag blev ganska svart. Hihi.
På kvällen åt vi middag ute på altanen och jag jagade en boll som bara rullade ifrån mig. För att komma ikapp ordentligt kröp och ålade jag efter bästa förmåga. Så nu har mormor och morfar fått se mig krypa också.

Tisdag 25/7
Mamma fortsätter laga god mat med majs i och jag fortsätter äta. Det är ju så smarrigt! Och så är det som att jag får mer fruktpuré efteråt eftersom mamma tycker att jag är så duktig, så det kanske är värt att fortsätta med det här...
Jag klappade händerna lite idag, men när pappa också ville vara med slutade jag. Det var roligare att titta på honom än att klappa själv.

Måndag 24/7
Mamma är orolig för att hon förstört min talutveckling eftersom jag fortsätter leka "prata-med-tungan-utanför-munnen-leken" som jag och mamma lekte för någon vecka sen. Det är ganska kul att skrämma henne lite, så jag pratar så lite nu och då, och ser ofta väldigt nöjd ut, så att hon ska förstå hur roligt det är och att jag kommer att fortsätta med det länge. Hihi.
Ikväll gjorde jag emellertid mamma väldigt glad också när jag åt upp hela middagen hon hade lagat. Hon har ju bara gjort äcklig mat hittills, men nu fick jag mat med majs i och det var så smarrigt!

Söndag 23/7
Jag har varit och hälsat på en kompis till pappa som var lite trasig. Han cyklade omkull i fredags, så pappa skulle gå dit för att kolla läget. Jag fick följa med för att muntra upp honom. Fast jag var lite trött, och då är man inte så kul.
Jag tog mitt första krypsteg ikväll, om man får tro mamma. Hon tyckte nog att det räknades som ett kryp när jag förflyttade mig en liten bit på alla fyra. Men pappa är hårdare, han tyckte at det inte räknas som krypning förrän jag flyttar händerna mer också. Men jag rörde ena handen en liten bit. Sådetså.
På kvällen höll jag på att somna i badet strax efter sju, så det blev rekordtidig nattning. Jag sov före klockan var åtta.

Lördag 22/7
Idag har vi varit på stan och kollat in festområdet. Det fanns en så spännande karusell där med små flygplan som åkte upp och ner och runt, runt. Mamma lovade att jag ska få åka en sån när jag blir större. Det ska jag komma ihåg.
På kvällen kom moster Petra och åt middag hos oss. Det var visst en sån fin middag som resulterar i att jag inte får amma på natten. Mamma var inte ens hemma när jag vaknade första gången för att äta, så pappa kom med en nappflaska i stället.

Fredag 21/7
Ikväll gick pappa på fest med några gamal klasskompisar. Jag märkte att mamma tyckte att det var lite tråkigt att vara utan honom en fredagkväll, så jag har gjort mitt bästa för att muntra upp henne. Jag var extra snäll och drack en stor flaska välling och gnällde inte när hon la mig i sängen. Det fungerade fint, det är så lätt att göra mamma glad.
Jag ålade/kröp ganska långt ikväll, jag börjar på att ha räknat ut det där nu. Jag härmar mätarlarverna som vi såg i Borgafjäll i midsomras, så jag kryper fram benen först så att rumpan far upp i luften och sen far jag framåt med överkroppen så att jag ligger platt på marken igen. Jag har förföljt mammas vattenflaskor ikväll. De bara rullar ifrån mig när jag kommer fram till dem, så det blev ett rejält träningspass.

Torsdag 20/7
Min sjumånadersdag. Vi firade väl inte direkt, men jag fick vara uppe mycket längre än vanligt. Mamma trodde att någon stoppat duracelbatterier i mig, för jag höll igång så länge. Halv elva nattade jag.
Pappa upptäckte min femte tand ikväll. Den är på väg fram bredvid höger framtand i överkäken. Mamma och pappa gör så stor affär av det här med tänderna, men med tanke på hur mycket klumpar det är i maten de serverar så måste jag ju kunna tugga. Det är ren överlevnadsinstinkt.

Onsdag 19/7
Idag kom Emily på besök. Det var jättekul, vi pratade med varandra, och så fick jag en stor, blöt puss i pannan. Det gäller bara att koppla på charmen.
På kvällen gick vi på promenad hela familjen, och jag satt i sulkyn och sjöng och pratade. Jag fick gunga efter promenaden, åka rutschkana, och när vi kom hem fick jag bada. Vilken kväll!

Tisdag 18/7
Idag kom pappa hem på lunchen. Vilket härligt sätt attt förgylla min dag. Vi lekte och skojade, och så visade jag honom hur bra jag kan resa mig i spjälsängen om jag sitter först. Jag visade också hur glad jag kan vara även om jag ramlar rätt in i spjälorna. I sängen blir man aldrig ledsen!
Sen har jag börjat med en ny kul grej också. Jag gör brumljud med underläppen så fort det kommer något blött i munnen, till exempel när jag ska dricka vatten till maten. Mamma och pappa tycker att det är lika kul som jag. Tror jag.

Måndag 17/7
Ikväll skulle vi åka och köpa en bok till mig som handlar om bilar, men vi kom aldrig så långt. Det gjorde emellertid ingenting eftersom jag sett flera häftiga fordon ikväll. Först såg jag en stor, röd motorcykel som jag fick provsitta. Sen kom två brandbilar till vår parkering, för att släcka en bilbrand som inte fanns. De var jättespännande att titta på!
Vi var och hälsade på Ida ikväll också. Hon ville så gärna klappa mig på kinden, men det fick hon inte. Hennes mamma och pappa var orolig för att det skulle kunna göra ont på mig. Vi lekte med fjärrkontroller istället. Leken gick ut på att om Ida hade en fjärrkontroll i handen så tog jag den av henne. Det var jag som hittade på den leken. Kul, kul.

Söndag 16/7
Idag kom gammelmormor hem till mormor och morfar. Hon har världens fräckaste stol med hjul på! Jag undersökte den mycket noggrant och drog i och bet på de spakar jag kunde komma åt.
Vid middagstid ville mamma och pappa inte sova ner mig fast jag var jättetrött. De tänkte att jag skulle sova i bilen på väg hem till Umeå, men så länge orkade inte jag vänta. När morfar höll mig i famnen en stund somnade jag, bara sådär. Eftersom mamma och pappa var så nedriga med mig höll jag mig vaken tills vi kom till Bjurholm. Sen sov jag ordentligt så att jag inte kunde somna för natten förrän riktigt sent.

Lördag 15/7
Idag har vi varit upp till Karbäcken för att säga hej till gammelfarmor som firade födelsedag och till pappas faster Ulla och farbror Nisse. Vi satt ute och fikade smörgåstårta (jag fick smaka av farfar!) och så kollade vi in hur långt de kommit med husbygget. Fast jag sov mest när vi var och tittade på nya stugan.

Fredag 14/7
Vi har gått på Åsele marknad hela långa dagen. Det fanns inte så många marknadsstånd som jag var intresserad av, men det fanns en jättekul lax som hette Tycho. Jag höll nästan på att svimma av förtjusning när jag fick se laxen i sin lilla plaskdamm. Trots mina befallningar ville mamma inte släppa ner mig i vattnet för att simma med honom. Synd, för vi skulle säkert ha haft jättekul.
Ikväll kom mormor och morfar hem från utlandet, och pappa kom till oss från Umeå. Skönt att ha alla samlade igen.

Torsdag 13/7
Idag har jag och mamma åkt till Dorotea utan pappa. Det var konstigt. Sen åkte vi inte till mormor och morfar heller utan till tant Nina och hennes föräldrar. Det var lite läskigt först, men när vi kommit i ordning blev det mycket bättre.

Onsdag 12/7
Ikväll har jag och pappa varit för oss själva, mamma kom inte hem från sin biokväll förrän efter jag somnat. Jag och papa kollade film, och så fick jag sitta på golvet i datorrummet och leka med ett tangentbord. Sen badade jag, och det var lika kul som vanligt. Men jag var nog lite fundersam på var mamma höll hus, och tyckte nog att hon gjort lite fel prioritering som väljer bio framför att natta mig.

Tisdag 11/7
Idag har jag, mamma och Liselotte varit på IKSU. Det var inte lika kul idag som det brukar vara så mamma och Liselotte fick ge sig med tränandet innan de hunnit klart alla maskiner. Är man trött så är man.

Söndag 9/7
Jag har sovit en hel massa idag. Mamma och pappa fick sovmorgon efter festen, och då blev de så glada på mig. Annars har det nog inte hänt så mycket. Vi är tillbaka i Umeå igen efter helgens utflykt.

Lördag 8/7
Ikväll skulle jag med på kalas i Karbäcken, men det var ganska hemskt. Jag blev så rädd för alla människor där att jag bara grät. Mamma och pappa fick åka hem med mig igen, men jag förstår att de smet tillbaka till festen när jag somnat.
Och jag har gett efter för det här med nappflaskan nu. Den är ju riktigt mumsig! Jag har fått välling flera kvällar i veckan, och det har försvunnit ner i magen i ett huj.

Fredag 7/7
Idag åker vi hem (igen!) till farmor och farfar. Fast nu blir det kanske inte så mycket husbygge utan mer trav och 30-årskalas. Jag har i alla fall hållit mig ganska lugn nu på förmiddagen. Ganska. Jag rev ner en blomkruka i ett oövervakat ögonblick, men det var inte så farligt. Mamma skulle ju ändå städa. Och jag är bäst på att heja på mamma när hon dammsuger, vi har så kul så!
Nu tittar även tand nummer fyra fram, så nu har jag två framtänder uppe och två nere.

Torsdag 6/6
Idag har jag busat till det värre än igår. Mamma lät mig ligga på plastad frotté utan blöja en stund, bara för att det är så skönt. Då ålade jag iväg från plastfrottén, knövlade ihop den och bajsade ordentligt mitt på vardagsrumsmattan. Sen var jag jättetyst, så att mamma inte skulle komma på mig. Men det gjorde hon ändå, och då blev det bad och mattvätt.
Sen åkte vi ut med Emily och hennes mamma och pappa till Smultronstället. Mamma köpte kryddväxter och jag åt mjölkfri yoghurt. Mums filibabba. På eftermiddagen gungade vi en stund. Jag skrattade högt när vi gungade, men när vi åkte rutschkana var jag inte lika lättroad. Den är ganska ointressant, faktiskt.

Onsdag 5/7
Nu har jag varit busig. När mamma kom ut ur duschen på morgonen hade jag hunnit med att välta en ljusstake som ska stå på golvet, flytta kuddar från soffan till hallen, hämta en handduk ur min byrå och öppna städskåpet. Mamma såg mer nervös än road ut när hon hittade mig i köket vid städskåpet. Sen sov hon ner mig så att jag inte kunde ställa till med något mer.

Tisdag 4/7
Idag har vi varit ganska fantasilösa. Jag och mamma har varit hemma och lekt och busat lite. Och när pappa kom hem busade jag med honom. Sen fick jag fisk till middag, igen. Det var inte gott idag heller.
Jag pratar med mamma och pappa nu, men de verkar inte tro på att jag kan. Säger heu, eller ei när de säger hej. Jag tycker att det är ganska likt!

Måndag 3/7
Nu är min tredje tand framme! Det är vänstra framtanden i överkäken som tittat fram. Tand nummer fyra är också på väg. Annars har det inte hänt så mycket idag. Mamma och jag har åkt till Ersboda och shoppat lite, och så lånade mamma böcker till sin sommarkurs.

Söndag 2/7
Nu är vi tillbaka i Umeå. Jag tyckte nog att bilresan hit var i längsta laget, så efter Bjurholm blev det lite protester. Men inte stannade mamma och pappa för det. Och Umeå flyttade sig inte inåt landet heller.
När vi kom fram fick jag åka sittvagn med ratt på från parkeringen till lägenheten. Det var hur fränt som helst!

Lördag 1/7
Idag har jag suttit och inspekterat husbygget. Det såg ut att gå bra. Och det var särsklit kul när takstolarna skulle på plats för då fanns det en lyftkran där.
Ikväll var jag så trött efter allt arbete att jag somnade i hoppgungan. Två gånger hann jag somna innan mamma och pappa tog upp mig därifrån. Ibland är de inte så snabba.