Söndag 31/12
Nyårsafton. Bertilsa kom hit och firade med oss. Jag var så hungrig innan vi började äta att jag åt mig mätt på förrätten. När de andra började med maten var jag redan färdig. Tur att jag hade Hanna att leka med, annars hade det nog blivit ganska tråkigt. Behöva vänta på alla andra långsamma människor

Lördag 30/12
Idag kom Nina hit till Borga. Vi var ute och åkte skoter och pulka på skoterspåret vid stugan när hon kom. Skotern är ganska kul, men pulkan är nog bäst ändå.

Torsdag 28/12
Idag åkte vi upp till Borgafjäll. Det är moster Petras födelsedag, så vi måste ju fira henne lite.

Onsdag 27/12
Mamma och pappa har varit borta alldeles för länge idag. De kom inte hem förrän ganska sent på eftermiddagen, man skulle nästan kunna tro att de varit och haft en massa roligt utan mig. Så jag brydde mig inte om att vara något särskilt glad mot dem när de kom tillbaka hit. Bara så att de inte ska tro att de kan komma undan med vad som helst.

Tisdag 26/12
Ikväll åkte mamma och pappa till Hoting för att gå på dans. Det gjorde inte så mycket, för jag fick ju vara kvar i Karbäcken och leka med Stina och hennes katt.
Vi åker pulka på dagarna, och det är så skoj. Särskilt när jag får åka med pappa, för han kör mycket fortare och roligare än mamma gör.

Söndag 24/12
Julafton. Jag fick klä ut mig till tomtenisse imorse och väcka farmor och farfar. De tyckte att det var så mysigt så. Sen fick jag paket och lussebulle i skorna som stod framför öppna spisen. Det var lite konstigt.
Ikväll kom tomten hit också. Han var lite läskig först, men när han började dela ut paket blev han roligare. Jag ville att alla paket skulle vara till mig, fast det var de inte. Det var visst fler som varit snälla i år. Fast jag hade nog varit snällast.

Lördag 23/12
Jag har lärt mig hur man inte ska ta sig nerför en trappaidag. På huvudet är det sämsta sättet.
Annars hr det varit en bra dag. Vi har åkt upp till härbret och ska bo där, fast vi ska fira jul i nya stugan. Spännande!

Fredag 22/12
Idag åkte vi till farmor och farfar. Jag sov nästan hela vägen i bilen, och jag tror att mamma och pappa tyckte att det var lika skönt som jag tyckte att det var.
När vi kom till Hoting hade de tagit in ett träd i vardagsrummet, med stora, blanka, röda kulor i. Och ljus! Jag skulle provkänna på en av kulorna, och då råkade jag dra loss den. Sen fick jag inte leka mer där.

Torsdag 21/12
Idag har jag och pappa varit själva medan mamma var i Sundsvall och sonderade terrängen. Hon berättade att mitt rum var finast i hela lägenheten och att dagiset jag ska börja på var bra.
Innan hon kom hem igen har jag och pappa hunnit vara jätteduktiga. Vi gick och kopierade några papper, och det tog en timme, minst! Jag var så less... Och så har pappa städat och jag har hjälpt till. Klättrat har jag gjort också. Jag använde mig av brödrosten för att nå upp till dsikbänken.
Imorgon åker vi till Hoting och Dorotea. Då blir det nog inte mycket mer skrivet här på ett tag, för vi ska fira jul och nyår ute i skogen.

Onsdag 20/12
Min födelsedag! Mamma och pappa kom in och sjöng på mitt rum imorse när jag precis funderade på om jag skulle somna om eller inte. Sen öppnade jag paket i deras säng. Det var skoj, fast roligast var nog kortet som jag fick av mormor och morfar.
Jag fick fingerfärg av mamma och pappa som vi provade efter frukosten. Jag målade jättefint med penseln, men mamma och pappa envisades med att jag skulle gegga med fingrarna. Usch! Jag ville inte ha färg på händerna, eller resten av kroppen för den delen. Pappa målade sig själv en hel massa, men jag målade bara på papperet med penseln.
Gammelmormor skickade ett paket med en pyjamas som kom lagom till lunch. Det var en astronautpyjamas, och ett likadant roligt kort som mormor och morfar skickat. Och på eftermiddagen kom Petra och Jöns med en pulka. Pappa provdrog den på en matta i lägenheten, men det blir nog bättre på snö.
På kvällen hade jag kalas med Rasmus, Ida, deras föräldrar och Hoppan och Nina. Det var ett jätteroligt kalas. Vi lekte med mina nya saker och åt tårta. Jag åt med hela kroppen. Smaskens var det.

Tisdag 19/12
Idag var jag till farbror doktorn. Han lyssnade på hur jag lät, kollade ögonen och om jag kunde slå ihop klossar. Sen blev jag vägd och mätt av en sköterskestuderande som var jättesöt och rolig! Jag har blivit en stor och ståtlig kille, 79,5 centimeter lång och 11 290 gram tung.
Sen fick jag spruta också, och det gick bara bra.

Söndag 17/12
I helgen har vi bara sprungit i affärer. Jag och pappa var ganska less innan slutet, men mamma bara ångade på. Nu verkar de i alla fall vara nöjda för ett tag framöver.
Jag har blivit ganska duktig på att leka indian och att spela på läppen. Det låter så kul!

Fredag 15/12
Ikväll har jag sparkat fotboll med mig själv. Mamma var så tråkig, hon har bara suttit i telefon och suttit och stickat. Så jag har roat mig själv med att spela fotboll och att läsa böcker och se på barnprogram.
Idag var vi nere på stan en sväng. Vi åt lunch på Station, och jag hejade på alla jag såg och pratade högt så att alla skulle höra. Sen lekte jag tittut med en stor tjej där, hon var jättekul.

Torsdag 14/12
Idag var jag och mamma till en färgaffär på morgonen. Vi valde tapeter till mammas och pappas sovrum i Sundsvall. Fast mamma tog så lång tid på sig att jag var tvungen att få gå och leka lite med tapetrullar, bårder och annat spännande som fanns i affären. Jag träffade en tjej också som jag hälsade på.
Sen har jag varit på mitt bästa humör idag, pratat, sprungit runt och kastat ut allt jag sett i alla lådor jag kommit åt. Men när mamma tröttnade helt och somnade på soffan tog jag det lite lugnt en stund och läste mina böcker. Och tidigare på kvällen när hon verkade trött och arg gav jag henne en stor kram. Då blev hon mycket gladare.
Ikväll när vi badade kom jag på hur skönt det är att ligga ner i badkaret, det var länge sen jag tyckte om att göra det. Men ikväll slappnade jag av och halvblundade, och fnittrade när mamma skjutsade mig fram och tillbaka i vattnet.

Onsdag 13/12
Idag var det julavslutning på öppna förskolan. Vi var jättemånga småtomtar där, och två lucior. Det var ganska många barn som var lite äldre än de jag brukar träffa på småttis, och det var hur spännande som helst. Jag försökte hänga på en kille som hette Albin, men han tyckte nog att det var roligare att leka med de som var jämngamla med honom.
Sen träffade jag en jättefin tjej som hette Julia. Jag blev så till mig att jag knappt visste var jag skulle ta vägen. Julius och Julia, det låter väl ganska fint?

Tisdag 12/12
Idag var jag och mamma på information hos tandläkaren, tillsammans med en massa andra mammor och barn. Jag fick en tandborste och fick sitta på bordet och leka. Och så sa tanten att godis och saft var inte bra. Undrar var hon har fått det ifrån?

Måndag 11/12
Jag har kommit på hur kul det är att mata mamma och pappa när jag själv ska äta. De får en sked av mig så gapar jag lydigt när jag ska bli matad. Jag måste ju visa dem hur det ska gå till.

Söndag 10/12
Mormor och morfar var kvar här imorse, så när jag vaknade och fick komma till sängen var det de som låg där, och inte mamma och pappa. Konstigt. Jag kände nästan inte igen morfar utan glasögonen heller, det var tur att han tog på dem ganska fort så att jag inte behövde bli så blyg.
På kvällen bakade vi pepparkakor. Jag fick inte så mycket deg att leka med, för den åkte bara in i munnen, men jag hade några formar som jag kastade på golvet och så. Ganska trevligt. Fast det var roligare när jag fick bada sen.

Lördag 9/12
Idag var vi och badade på IKSU igen. När vi kom dit var jag på väg att springa rätt ner i den stora poolen, men pappa hejdade mig. Vi gick och badade i den lilla, varma poolen i stället.
På kvällen kom mormor och morfar och satt barnvakt, för mamma och pappa skulle på fest. Jag lekte med mormor och morfar, visade dem mina kläder och lekte kurragömma med moster Petra. Hon visste inte att jag är så bra på att leta som jag är, så när jag kollade under möblerna för att se om hon gömde sig där bakom blev hon bra snopen!

Fredag 8/12
Idag fick jag och mamma besök av Anna och Andreas på eftermiddagen. Anna hade visst suttit barnvakt medan jag sov, det var synd att jag inte visste det så hade jag vaknat och lekt med henne tidigare.
På morgonen var det min tur att öppna adventspaket, och det gjorde jag alldeles själv. När jag såg att jag fått en tomtetröja försökte jag dra den över huvudet, men det var lite för svårt för mig.

Torsdag 7/12
Imorse väckte jag mamma och pappa halv fem. Jag tycker nog att de kan försöka kliva upp vid den tiden någon gång i alla fall. Istället hade de mig att somna om, men det tog dem en timme innan de lyckades.
På eftermiddagen var vi och hälsade på tant Nina och Thomas. Jag fikade tomat, juice, grovt bröd, pepparkakor, clementin och en massa annat gott, och särskilt kul var det att springa runt bordet och försöka dra ner allt jag kom åt. Sen lekte jag med ormarna, draken, nålasken och allt annat skoj som Nina hade hemma.

Onsdag 6/12
Idag var Ida här på förmiddagen. Vi lekte lite kurragömma, och så slogs vi om mina två pekböcker. Jag måste nog ta ett allvarligt snack med mina föräldrar så att jag får några fler böcker att peka i. Idas mamma hade i alla fall med sig en bok till som jag lånade när Ida ville läsa båda mina böcker. Då blev allt frid och fröjd igen.

Tisdag 5/12
Idag har vi varit på öppna förskolan på Ålidhem istället för att gå till Uven. Det var kul att se ett nytt ställe, men jag saknade nog mina kompisar på Uven ändå.
Jag kan gå riktigt bra nu. Det började när jag var i Hoting och hade klättrat uppför trappen. Då blev jag lite kaxig och gick hela tiden i stället för att krypa. Nu kryper jag jättesällan.

Måndag 4/12
Idag har vi inte gjort något särskilt alls. Jag är nog lite förkyld och tröttare än vanligt. Fast jag äter som en häst. Idag åt jag tre hela pannkakor till middag, plus en halv banan och lite morot. Inte illa för en så liten kille.

Söndag 3/12
Nu är vi tillbaka i stan igen. Jag har lärt mormor och morfar att deras takfläkt heter lampa ("pa"), och det förstod de ganska snabbt. Sen har jag spelat gitarr hos mormor och morfar och provsuttit köksgolvet i nya stugan på Stenbanken. Det blir så fint där! Ska bli spännande att se om vi firar jul där eller inte.
Idag var vi en snabbis på skyltsöndagen i Hoting också. Jag fick ett par jättefina vinterskor av farmor och farfar som tidig födelsedagspresent.
Vi hann med att kolla in skyltsöndag i Bjurholm också. Det tog sån tid att åka till Umeå, och jag blev hungrig efter halva vägen, så vi fick stanna i Bjurholm och äta på pizzerian. Det var så skönt med ett litet avbrott i den långa resan.

Fredag 1/12
December! Världens bästa månad, med min födelsedag och julafton. Det började bra också, i förmiddags när jag och mamma gick ut för att gunga lite kom en hel dagisavdelning till lekplatsen. Det var så många barn att titta på och följa efter! Kul, kul!
Idag på eftermiddagen ska vi åka hem till mormor och morfar. Det ska komma någon till vår lägenhet och förgifta våra små oinbjudna husdjur, så vi kan inte vara hemma i helgen.