Torsdag 31/8
Jag och mamma har varit på en till jätteträff för alla cybermammor och deras bebisar. Fast den här gången var vi inne på Station i stället för ute i parken. Mammorna (och Emilys pappa Henrik) fikade, och vi barn härjade runt på golvet.

Onsdag 30/8
Idag har det varit besvärligt. Tur att Emily kom och hälsade på en stund, och att jag fick gå och hälsa på Måns i kväll. Annars har det inte varit något kul alls.

Tisdag 29/8
Idag var jag och mamma på öppna förskolan med Liselotte, Emily, Maria och Gustav. Det var kul, massor med stora saker att klättra på och stora barn att titta på. En kille som hette Frans följde jag efter en lång stund. Och en annan av de stora killarna var jätteimpad på min tröja med en döskalle på.
Vi fikade där också, jag fick en hel, stor gröttallrik. Slukade den ganska fort och sen hade jag pusskalas med mamma. Tror att hon gillade mina blöta grötpussar jättemycket.

Måndag 28/8
Idag har jag varit och provat glasögon med mamma och Nina. Det var egentligen mamma som skulle på synundersökning, men jag fick prova barnglasögon ändå. Himlarns vad klok jag såg ut i en del av dem.
På kvällen var vi till Nina, mamma, pappa och jag. Jag lekte med älgen och ett sittunderlag. Och så pumade Nina luft i munnen på mig med en cyklepump. Det var en rolig lek!

Söndag 27/8
Idag har jag slagit världsrekord i att vara vaken länge fast jag var trött. Första gången jag sov ordentligt idag var klockan tre. Men det var ju så mycket spännande som hände innan. Mamma och pappa tvättade mattor och fårskinnet, de bar ut framsidan på badkaret och rensade avlopp. Det var helt enkelt massor med tillfällen att vara lite ivägen. Så jag passade på.

Lördag 26/8
När jag vaknade imorse fick jag inte amma som jag brukar. Konstigt. Så istället för att somna om blev jag ganska vaken, och vällingflaskan var inget kul. Nej, gröt ska det vara. Jag somnade emellertid om efter någon timme, och så sov jag till tolv!
På eftermiddagen var mamma och pappa och spelade minigolf med Malin, Anders och Håkan. Vi cyklade dit, och jag fick provsitta min nya cykelsits. Toppebra. När vi kommit fram satt jag och Måns och tittade på när de andra golfade. Vi testade klubborna och bollarna. Tror att det var något fel på mamma och pappas grejer, för de fick hålla på så mycket längre än de andra vid alla banor.
På kvällen kom mormor, morfar och moster Maggan hit. Det var ganska länge sen. Vi lekte och stojade tills jag var alldeles utmattad, så jag somnade ganska tidigt ikväll.

Fredag 25/8
Ikväll har vi varit till Anders, Malin och Måns på kräftkalas. Det var så trevligt, särskilt att få sitta på golvet och leka med Emily och Måns. Och när Måns inte såg på gjorde jag och Emily en "Lady och Lufsen" med ett smörgåsrån. Hihi.

Torsdag 24/8
Jag och mamma plockade röda vinbär i eftermiddag. Det vill säga mamma plockade och jag åt. Supersmarrigt.

Onsdag 23/8
Idag var jag och pappa ute och åkte bil för att testa så att bilbarnstolen var som den skulle. Pappa har flyttat den till framsätet igen, efter långfärden från Sundsvall då jag satt i baksätet hos mamma.
Jag var ute med mamma, Nina, Liselotte och Emily på eftermiddagen. Vi tog en promenad ner på Strömpilen, fast jag somnade efter halva vägen. När jag vaknade fick jag äta banan, fast inte hela bananen. Emily ville också ha, så vi hade en gemensam fruktstund.

Tisdag 22/8
Ikväll kom Esbjörn och Karin på besök. Det är inte varje dag! Så jag gjorde mitt bästa för att de skulle känna sig välkomna.
Mamma och pappa har börjat ge mig majs och ärter i en egen tallrik när jag ska äta, så får jag prova själv. Det är jättekul, särskilt när man vänder tallriken upp och ner så allt hamnar i knäet.

Måndag 21/8
Jag härjar på med pappa på dagarna nu när vi är ensamma hemma. Idag ställde jag mig upp i spjälsängen från liggande när pappa skulle sova ner mig. Jag kan stå upp vid spisen och precis nå till alla vred. Jag kryper till tv-bänken så fort jag kommer åt och leker med stereon, videon och alla cd-skivor. Och idag åt jag ingen välling på morgonen, så jag var jättehungrig och grinig när mamma kom hem.
På eftermiddagen var jag och mamma till BVC. 10,1 kg tung är jag nu och 75 cm lång. Jag pratade så mycket att jag överröstade mamma och BVC-tanten. Det var jättekul.
Jag försöker också att få mamma och pappa att förstå att jag är en stor pojke nu, så nu äter jag ingenting om jag inte får vara med och äta själv. Jag ska ha en egen sked och helst äta frukt med fingrarna. Annars får det vara.

Söndag 20/8
Min åttamånadersdag. Vi firade den inte, mamma och pappa sov bara lite längre än vanligt.
Jag pratar ganska mycket nu, och gör helst ljud med g, d, ä och l i sig. De mest frekventa fraserna är glä-gdlä (och så smackar jag med tungan i gommen), guvä-goa, bau-bau-bau, guägg-guägg-bao och när jag äter: mmmam

Lördag 19/8
Nu har pappa äntligen köpt en cykel och en barnsadel. Det är bra meningslöst att ha en hjälm om man aldrig får använda den. Men jag får ge mig till tåls en stund till. Barnsadeln skulle visst inte komma förrän om en vecka.
Ikväll var vi och hälsade på Martin, Lena och Ida. Mamma och pappa åt middag och jag och Ida lekte på golvet. Sen gick vi inte hem förrän jättesent. Mamma och pappa hade nog tänkt att jag skulle sova en stund hos Ida, fast det ville inte jag. Jag somnade emellertid ganska snabbt i vagnen på vägen hem.

Fredag 18/8
Idag har jag varit och hälsat på hos tant Nina. Mamma var där och åt lunch med Nina och Terese och jag undersökte hur golven ser ut i en studentkorridor. Fick träffa älgen igen och lånade en jättekul hund av en kille på korridoren.

Torsdag 17/8
Idag har jag varit på dejt för en hel massa cyberbebisar. Vi blev jättemånga, 20-25 stycken om man räknar både mammor och barn. Jag hade så kul, kröp omkring på filtar i parken och lekte med andras leksaker. Och så bekantade jag mig lite mer med min nättvillng Izabel.
På kvällen var jag väldigt trött och less på att mamma och pappa inte förstod vad jag ville. När pappa började göra mig i ordning för natten, utan att bada mig först, fick jag först lov att gå med honom in till badkaret, och sedan krypa dit själv för att han skulle fatta vinken. Jag stod vid badkarskanten och väntade ivrigt medan de spolade upp vattnet, och sen fick jag mitt efterlängtade bad.

Onsdag 16/8
Ikväll var Måns och Malin här igen. Malin tyckte att jag såg lustig ut eftersom pappa klädde på mig "rutigt".
Pappa och jag har varit så mycket tillsammans nu. Ikväll var vi för oss själva när jag skulle gå och sova också, för mamma var och tränade.

Tisdag 15/8
Idag gick mamma iväg på morgonen och kom inte tillbaka på flera timmar. Det brukar vara pappa som gör så, men nu var han kvar hemma istället. Det spelade emellertid inte så stor roll vem som var hemma och inte, för jag sov hela dagen. Till och med när Emily var och hälsade på.
Jag lyckades i alla fall hålla mig vaken på kvällen när Måns och Malin kom hit. Måns ålade efter min boll och jag försökte äta upp fotona som Malin hade med sig. Det var kul.

Måndag 14/8
Idag har jag träffat så många människor. Först kom moster Petra på besök på morgonen, för att förbereda inför morgondagen då jag och hon skulle vara själva för första gången. Men då sa mamma att pappa ska vara hemma med mig i stället. Jahapp. Men det var trevligt att träffa moster idag i alla fall.
På eftermiddagen gick jag och mamma på stan med mammas kompisar Anna och Nina, och så följde Marie och Rasmus med också. Jag och Rasmus hälsade lite på varandra mellan vagnarna, och hade det allmänt trevligt. Sen sov jag mig igenom shoppingen och vaknade lagom till fikat. Mycket bra tajmat tycker jag.

Söndag 13/8
Idag har jag varit och badat fötterna och händerna i havet. Det var jättekallt! Men mysigt att stå i vågskvalpet och att gå omkring i sanden.
På vägen hem till Umeå ikväll stannade vi hos gammelfarmor. Hon är så rolig, jag kan skratta hur mycket som helst när jag träffar henne. Och så hade hon en så fin spis med en så rolig kille på ugnsluckan. Jag var tvungen att resa mig upp mot honom flera gånger för att säga hej. Sen kom pappas farbror Nisse på besök också, så då fick jag en till att flirta med.

Lördag 12/8
Kusin Linus är en spännande kille. Man kan titta hur mycket som helst på honom, när han springer omkring, hoppar och leker. Vi har lekt lite idag på morgonen, och sen åkte vi till IKEA.
Idag har jag träffat Måns också för första gången på jättelänge. Han var inte riktigt lik sig, såg mycket äldre ut än sist vi sågs. Och så hade han fått tänder som syntes jättebra när han skrattade. Jag ville se mer av dem, så jag försökte att ta hans napp så fort jag fick tillfälle.
Jag har förresten fått min sjunde tand idag. Det var tanden till vänster om framtänderna i överkäken.

Fredag 11/8
Idag ska vi åka söderut och hälsa på kusin Linus. Vad spännande det ska bli!
Fast det blir ganska tråkigt under dagen förstås. Mamma är inget kul sällskap när hon ska packa och fixa inför resor. Hon leker ingenting, bara kutar runt.
Jag tyr mig gärna till pappa numera. Idag försökte han gömma sig för mig i duschen, men jag hittade honom allt! Helt plötsligt var tröskeln in till toaletten ingen match att krypa över, fast jag har kämpat med den i flera dagar tidigare.

Torsdag 10/8
När vi vaknade imorse var moster Petra här. Hon skulle visst kolla in våra morgonrutiner inför nästa vecka då mamma ska vara i skolan på förmiddagarna. Jag visade upp mina bästa bus, som bajstricket när man är naken, bus med cd-skivorna och sladdattackerna. Nu kan hon allt.
På eftermiddagen var vi och fikade med cyberbebisarna. Vi satt ute på caféet i trädgård i norr och det var jättemysigt. Och så hade de så bra musik där, det var ett gäng som spelade livemusik. Jag var helt paralyserad och tittade inte på de andra bebisarna en enda gång. Inte deras mammor heller.
På kvällen reste jag mig upp mot min matstol när mamma och pappa åt och hade satt mig på golvet. Jag klättrade på den också men jag kom inte så långt. Stod en stund på ena meden.

Onsdag 9/8
Idag överraskade jag mamma. Medan hon torkade av smulorna från skärbrädan i köket drog jag ut en kökslåda och ställde mig upp med hjälp av den och den nedre ugnsluckan på spisen. Sen stod jag där och undersökte lådans innehåll ganska länge. Det var skojigt.

Tisdag 8/8
Idag har jag försökt få mamma att förstå att jag är en stor pojke nu. Jag har inte tagit emot något av allt som hon räckt fram till mig, utan bara lekt med de saker jag kunnat hämta själv. Om jag har velat ha ett kex har mamma varit tvungen att lägga det på bordet för att jag skulle ta det. Annnars kan hon ju tro att jag måste ha hjälp med allt, och så är det ju inte!
Jag tar mig fram riktigt bra nu. Jag ser riktigt nervositeten i mammas och pappas blickar när jag sätter iväg mot något förbjudet mål, som cd-spelaren, en sladdosa, stora ljusstaken eller något liknande. Då går det undan! Och detta är bara början...

Måndag 7/8
Idag kom den första blodutgjutelsen. Jag tappade huvudet ner mot en metallist och slog mig så det blödde från underläppen. Ajaj. Men eftersom jag är en hårding grät jag bara lite.
Ikväll försökte mamma sova ner mig innan jag ens hunnit bli trött, så jag protesterade vilt. När hon sen satte ner mig på golvet i vardagsrummet kröp jag hela långa vägen till pappa som satt i datorrummet. Det var lite jobbigt, men det var det värt. Pappa försöker i alla fall inte lägga ner mig i sängen när jag inte har lust med det.
Idag upptäckte mamma min sjätte tand. Det är en liten tand i underkäken, på vänster sida om framtänderna, som kommit upp.

Söndag 6/8
Jag har nästan bara sovit idag. Har tagit igen det jag inte sov igår med råge. Men det är bra att sova mycket på dagen har jag märkt, för då orkar man vara uppe längre på kvällen. Och så är man piggare och kan busa mer de stunder man är vaken.
Ikväll kröp/ålade jag omkring och satte mig upp så fort jag kommit fram till de saker jag ålade efter. Mamma och pappa tappade räkningen efter att jag satt mig uppför sjunde gången, så nu har de sett att jag verkligen kan.

Lördag 5/8
Idag har vi gått i affärer hela dagen. Jag har haft ganska trevligt, fast jag inte sovit riktigt som jag ska. Mamma och pappa var i alla fall jättenöjda med mig, och de gav mig en fotboll. Jättekul! Jag har testat att sparka den, krypa över den och fånga den med händerna. Vet inte om jag ska bli målvakt eller utespelare.

Torsdag 3/8
Idag hade vi träff på Station med alla cyberbebisar. Vi blev många den här gången, så jag hann inte riktigt hälsa på alla. Men jag hann flirta med tjejerna: Ida, Emily och Ellen. Och så kollade jag in två stora killar som hette Jesper och Isak, och som de kunde springa och hoppa. Jag har tre år kvar tills jag är lika stor som dem. Jag längtar!

Onsdag 2/8
Idag satte jag mig för första gången. Eftersom mamma och pappa väntat spänt på att det skulle hända passade jag på när de inte såg. I ena sekunden låg jag på mage, i nästa satt jag upp. Vad jag kan!
Idag har jag och Ida varit med våra mammor vid Nydalabadet. Jag och Ida provgick blöt sand, åt kex och rån och flirtade lite. Himla mysigt var det.

Tisdag 1/8
Ikväll har jag varit och sett en massa fina änder. Jag, mamma och pappa var och matade dem med gamla brödbitar (stackars fåglar), och mamma skrämde duvorna. Jag tror inte att hon gillar dem något vidare.
När vi var färdiga med fågelmatningen gick vi till Rasmus och hälsade på. Vi har inte setts på jättelänge, så det var så kul, så kul. Han hade massor med roliga leksaker, som en skruvmejsel och en såg. Och så hade de en jättefin blomma som hängde ända ner från en hög byrå till golvet, men när jag skulle provdra lite i bladen kom mamma farandes och stoppade mig. Hon är tråkig ibland.