Söndag 30/4
Idag har jag sett min första majbrasa. Den var jättestor och jättespännande. Bäst av allt var raketerna.
Jag har upptäckt min tunga idag också. Roligast är att räcka ut tungan samtidigt som man skrattar eller pratar, men det fungerar också väldigt bra att tugga på den.

Torsdag 27/4
Idag har jag testat simbassängen i Dorotea. Det var lite kallare än vad jag är van vid, men det gick bra ändå. Jag fick simma runt och visa farmor allt jag lärt mig. Jag dök också, hur lätt som helst. Fast jag fick inte bada så länge eftersom pappa och mamma är så sena av sig att badet stängde en kvart efter att vi kommit dit.

Måndag 24/4
Idag åkte vi till farmor och farfar. Först var vi i Karbäcken och sedan åkte vi till Hoting. Och jag sov som en stock hela tiden i Karbäcken. Farmor tror att det är något i luften som gör att jag blir så trött.

Fredag 21/4
Idag har det varit lika fint som igår, så vi har varit ute hela dagen igen. Mormor och morfar köpte en pulka till mig igår, så den använde de när de skulle sova ner mig på fjället. Det gick väl ganska bra, men jag sommnar bättre i skoterpulkan.

Torsdag 20/4
Igårkväll åkte vi upp till stugan i Borgafjäll, så idag har vi suttit i en hängdriva på fjället och solat oss. Det vill säga att alla utom jag har suttit och solat. Jag har sovit, och så fort jag vaknat har de sovit ner mig igen.

Måndag 17/4
I morse åkte pappa till fjälls för att köra skoter. Det snöade hur mycket som helst när han for. Tur att han tog sig fram i alla fall.

Söndag 16/4
Idag åkte vi hem till mormor och morfar i Dorotea. Innan dess var vi i Hörnefors och simmade. Men jag var alldeles för trött för att simma, så mamma och pappa skonade mig från dykning och klev upp lite extra tidigt. Nu har jag vant mig vid duschen också, så jag grät inte i duschrummet. Bara när jag skulle klä på mig.

Lördag 15/4
Ikväll har vi varit till Liselotte, Henrik och Emily och hälsat på. De vuxna åt tacos, jag och Emily sov och Måns var vaken och underhöll de som åt. När det började bli dags för efterrätt vaknade jag och Emily också, så att vi kunde vara med på vad som hände.

Torsdag 13/4
Idag har jag varit med mamma på Kafé Station. Hon gick ner med Liselotte och Malin, och träffade Åsa på Station. Det var trevligt att komma ut och se lite nya ansikten, särskilt när det var en till tjej i sällskapet...
Vi träffade också Anna, Nina och Lisa på Station; Lisa som kommit hela vägen från New York för att träffa mig. Det var jätteroligt, jag var så charmig med dem allihopa. Jag blev lite sur bara när mamma tyckte att vi skulle gå därifrån. Det fick hon höra också. Sedan somnade jag ganska snabbt.

Onsdag 12/4
Det har inte hänt så mycket idag, jag har mest varit trött. Mamma var lite fräck, hon undrade om hon fått en bortbyting i vagnen eftersom jag var så snäll när jag vaknade också.

Tisdag 11/4
Idag har jag träffat Emily igen. Det var så länge sen, och hon har blivit så stor. Idag tog hon några steg mot Liselotte i soffan hos oss när mamma höll upp henne. Det verkade lite fränt, så det måste jag träna på. Sen snodde hon mina leksaker. Men det gjorde inte så mycket, för jag kunde ju ligga och titta på henne och fundera lite på hur hennes händer och fötter fungerade.

Måndag 10/4
Nu har vi kommit hem igen efter vår långa vistelse hos mormor och morfar och farmor och farfar. Det har varit så fullt upp att det inte funnits en sekund över att skriva i dagboken...
Jag har varit med om så mycket också och blivit så mycket äldre. Jag har hunnit bli döpt, jag har rullat runt på golv i Hoting, Dorotea och Borgafjäll, har varit ute på min första skidtur och på min första riktiga skotertur (jag har både åkt i pulka och suttit framme hos pappa som körde skotern), jag har kanat med pappa utför en liten fjällsluttning (han sa att det var ungefär som att åka pulka, så det måste jag prova senare någon gång) och jag har hittat mina fötter. Fötterna är jätteroliga, och det bästa av allt är att de finns alltid där! Bara man böjer sig lite ner när man sitter så hittar man dem där med de roliga tårna som man måste suga på.

Lördag 1/4
Idag har jag blivit döpt. Det var så vackert att folk grät i kyrkan. Mest mamma, men farmor, gammelmormor och morfar också, så vitt jag kunde se. Och jag blev döpt i äkta gammkarbäcksvatten som mamma och pappa varit och hämtat tidigare i veckan. Men det var inte bara fint och roligt. Jag var lite arg också, eftersom sju personer kom och la händerna på mitt huvud och skymde sikten för mig. Och så tog det ju sån tid innan jag fick känna på vattnet. Tur att de sjöng lite emellanåt, det gör mig alltid på bättre humör.