Vecka 21
På onsdag var det dags för det andra besöket på Ås skola för Julius. Han har varit där förut med pappa, nu var det första gången som jag fick vara med. Det gick väl rätt bra, men Julius försökte nog lite för mycket. Han ville så gärna vara med, och vill så gärna att de andra ska tycka att han är busig och rolig, så han skojar till det allt vad han kan, nästan så att de andra barnen blev lite störda av det. Jag fick sitta och vakta mig själv för att inte lägga mig i för mycket. Men innan förmiddagen var slut så hade han hunnit umgås med några av barnen, och vid lunchen fanns det lite mer tid att ta det lugnt och prata med de andra. Det kändes bra. Jag är helt övertygad om att det kommer att gå bra när höstterminen börjar.
Den stora höjdpunkten i veckan inföll på onsdagkväll. Då var det övernattning på dagis för de stora barnen som ska börja i skolan till hösten. Julius har inte pratat om annat de senaste veckorna... Det blev jättelyckat också, de lekte kolaleken, tittade på film och hade det mysigt. När vi kom till dagis med sovsäckar och packning så var det värsta lägerstämingen bland barnen och de vuxna, och man kom så väl ihåg hur spännande det var att sova borta med sina kompisar.
På fredag hade dagisfröknarna studiedag, så det var meningen att jag skulle vara ledig med barnen. Men jag satt i möten på jobbet mest hela tiden, så killarna fick vara med pappa på bygget i stället. På eftermiddagen hade jag emellertid ett mycket barnvänligt möte inplanerat, på Jamtli Café där det var glassbuffé just denna fredag. Julius var så himla duktig på att ta för sig av det han ville ha, och båda två höll sig rätt lugna. I alla fall medan de satt och åt glass. Sen blev det lite mera spring, både för dem och mig.

Vecka 20
Vi har anmält Julius till fotbollskola i Ås i sommar. Först anmälde vi honom till en simskola, men den krockade med fotbollskolan, så vi fick avanmäla honom där. Julius fick chansen att välja själv, vilken aktivitet han helst ville gå på i sommar, och då valde han fotbollsskolan. Hans motivering var att den var bättre eftersom den var i Ås, och då kunde han få chansen att träffa några nya kompisar. Otroligt moget av honom! Annars trodde jag nog att han skulle välja simskolan, för han tjatar nästan varje vecka om att få gå på badhuset. Och för att han ska få odla de intressena så har vi anmält honom till en simskola i höst istället.

Vecka 19
Takläggarna har fortsatt med sitt jobb hela veckan. Jonas tycker att det går tungt, han hade nog velat vara klar redan. Men det är ganska klurigt att få till det, så det måste nog få ta sin tid.
Annars förflyter dagarna som så att Jonas och Gustav jobbar hela dagarna med huset, medan jag är på jobbet och barnen på dagis. Jag hämtar barnen, lagar mat och så äter vi middag tillsammans allihop. Sen åker Jonas, Gustav och Jonny ut på kvällarna och fortsätter bygga. Det blir ett rätt inrutat liv, men jag tycker att det går väldigt bra än så länge.
Jonny är en klippa som ser efter barnen när jag lagar mat. Men han har tröttnat på Teletubbies (det gick nog ganska snabbt...). Malte verkar faktiskt också ha tröttnat på den filmen, för nu vill han se "Kogänget" varje dag när han kommer ham från dagis. Variation är inget som intresserar honom.
I helgen kom hela släkten till stan, eftersom Cecilia ska konfirmeras på söndag. Gerd och Gustav bodde i husvagnen, och Jesper och Nina bodde hemma hos oss. De fick ta gästrummet, så Jonny fick en madrass på golvet hos killarna... Men det funkade det också.
På lördag var det cirkus i stan. Farmor och farfar fick hedersuppdraget att ta med sig Julius och Linus på cirkusen. Det verkar ha blivit en succé, mest pratade Julius om mannen som kunde krypa in i en flaska, och om att man fick äta popcorn...
Konfirmationen på söndagen var fin, om det inte hade varit för de vilda barnen i kyrkbänkarna. Jonas fick ta med sig Malte ut på en sovtur ganska omgående, och sen var det Julius som absolut inte kunde sitta stilla. Jag hade tagit med mutgodis, några små böcker, och lite annat, men det spelade ingen roll. Julius verkade bara inte vara på humör för att sitta stilla.
Efter konfirmationsgudstjänsten blev det lunch hos Janne och Gunnel, och då skulle man kunna börja slappna av. Och de skötte sig väl rätt bra, förutom att killarna jagade den stackars katten, Malte ritade på tapeterna i Janne och Gunnels sovrum, och de hoppade på sängen...

Vecka 18
Jonas har sån tur att han har fått friår i fyra månader för att bygga hus. Det är verkligen helt perfekt! Idag började hans friår, och under resten av maj och början på juni ska dessutom Gustav hjälpa oss med husbygget. Han har lånat Janne och Gunnels husvagn och ska bo på tomten.
I helgen skulle husbyggandet börja på allvar med takläggning. Jonas hade hyrt en ställning för ändamålet, och vi hade köpt in plåt och grejer. Men när vi vaknade på den stora plåtläggardagen så var marken helt vit av snö, och snön bara fortsatte komma. Hela dagen snöade det! Dessutom hade Jonas fått någon mystisk magsjuka, precis som mormor och morfar, så vi var inte så många som tog oss upp ur sängen den morgonen. Men när det snöade sådär så gick det bra att elda i stället, så farmor, farfar och Julius eldade ris och annat hela dagen.