Det mesta fortsätter att kretsa kring husbygget. Det är nästan sjukt många val som ska göras, allt från tapeter och golvslag, till lister, vitavaror och hur eluttagen ska se ut. Dessutom ska man helst se till att göra anbudsförfrågningar inför alla större projekt/inköp och se om man kan pressa priserna... Det tar på krafterna bara det! Och så hålla koll på alla fakturor, kvitton och papper som bara väller in, nu när vi verkligen har börjat köpa en massa saker till huset. Men det känns fortfarande som att det går bra för oss, att vi håller ett bra tempo. Mycket såklart tack vare all hjälp som vi får. Men i början av juni så är det dags för Gustav at åka tillbaka och jobba på Posten igen. Jonny ska också jobba som lantbrevbärare i sommar, så han åker han med.

Julius började på fotbollsskolan den 13 juni. De har fått särskilda tröjor, bollar och vattenflaskor, och fastän det spöregnade några av de första dagarna så hörde vi inga klagomål. Att Julius skulle ha fotbollströjan varje dag på träningen var såklart jätteviktigt, så tvättmaskinen gick varje kväll... Det var väldigt viktigt med vilken frukt han fick med sig också till fotbollsskolan, och helst ville han ha med vattenmelon. En dag delade han med sig av sin vattenmelon till en annan liten kille, och det var itne utan att han var rätt stolt när han berättade det. Bra, för då har han ju förstått att det var en bra sak att göra.

Midsommarhelgen tog vi ledigt från husbygget och åkte upp till Karbäcken. Planen var att vi skulle stanna i nästan en vecka, men det blev så tråkigt väder att vi åkte hem redan efter några dagar. Huset väntade ju på oss... Men på själva midsommarafton var det jättefint väder. Vi hade stort kalas på Stenbanken, för både släkten och ett stort gäng av Jonny och Jörgens kompisar. Och sen åkte vi såklart till Logen på dans.

Innan på dagen var det sillunch på Bygdegården, där vi klädde midsommarstången, åt gott och hade det bra. Julius och Linus testade scenen och mikrofonen, och verkade ha nästan hur kul som helst med det. Men när det blev dags att äta fick vi lägga mikrofonen åt sidan, för att alla skulle få lite matro. Efter sillunchen åkte vi till logen och barndansen. Julius och Linus dansade som bara den, och jag och Jonas försökte få igång Malte också. Men han såg mest förbryllad ut över vad vi höll på med.