Vecka 17
På tisdag var det föräldramöte på Ås skola. Lite spännande var det att se lokalerna och höra mer om hur det ska bli till hösten. Men vi fick inte så många klara besked, det var mycket som skolledningen fortfarande inte hade lyckats planera. Det berodde främst på att det är så många som flyttar in till Ås, fick vi veta. Rätt många gånger fick vi veta det, faktiskt. Så när det sen blev dags för alla att presentera sig, och jag fick berätta att jag var en av de där som ska flytta in och sabba planeringen, så ville man nästan be om ursäkt... Men det blir nog bra tillsut i alla fall. Jag kände igen en av föräldrarna på mötet, en av våra mjölkönder som vi varit hos på studiebesök förra veckan. Skönt med ett bekant ansikte.
Vi åkte till Stöde i helgen och firade valborg. Jag och Jonas sprang runt mellan olika byggaffärer mest hela lördagen, och så köpte vi raketer till kvällen. När vi kom till Stöde hade Tove och Pelle också kommit dit, med sin lilla tjej Vida. Killarna eldade majbrasa för full med Jesper. Det blev nog för tråkigt att vänta till kvällen.
Efter middagen tog vi fram raketerna och skulle gå ut och skjuta. Vi hade som undrat om det skulle bli riktigt bra, med tanke på de små barnen. Men eftersom Julius och Linus verkade taggade, så kunde det nog bli kul.
Och det blev det väl, förutom att en av raketerna aldrig lyfte, utan exploderade från sin plats på marken. Alice var jättearg hela tiden, och lilla Vida var förmodlign heller inte så road. Så jag vet inte om vi uppfattades mer som vandaler än skojiga föräldrar... Men Julius och Linus gillade det i alla fall.

Vecka 16
Den här veckan har killarna fått klara sig själva ganska många kvällar, eftersom jag har haft olika jobbmiddagar, studieresor och annat på gång. Men det har bara varit trevligt, och verkar ha gått bra för dem därhemma också.
Julius har blivit mycket mer medveten om vad som är "tjejgrejer" och "killgrejer", och delar ofta in kläder, leksaker, beteenden och annat i dessa olika fack. Dessutom är han en stor beundrare av sin kompis Jakob, som går på samma dagis. Det Jakob säger är lag, och vi kan argumentera hur vi vill kring olika saker, utan att det hjälper. Skulle Jakob säga att jorden var platt så är det så. Det är rätt intressant att se hur han sätter sig emot oss, eller hur kompisarna blir allt viktigare för vad han tycker och tänker. Fast man kanske inte uppskattar det alla gånger, ibland vore det ju enklare att slippa ta en diskussion...

Vecka 15
I slutet av den här veckan var det som att sommarvärmen bestämde sig för att komma, och det blev strålande vackert väder. Och i samma veva kom huset på plats! Jag och Jonny åkte ut och tittade till dem lite på fredagen, eftersom vi var hemma och vilade upp oss i sviterna av en magsjuka. Som vanligt var det barnen som blev sjuka först, och sedan var det dags för de vuxna. Men Jonas klarade sig turligt nog. Det har varit en ganska sjuk vår över huvud taget, och Maltes mage tar lång tid på sig att repa sig efter magsjukorna. Tur att han verkar pigg och glad i alla fall.

Vecka 14
Jonny har "flyttat" hem till oss. Han ska bo hos oss medan har gör sitt examensjobb på Solectron. Julius var väldigt noga med att han skulle ta med sig bilspelet till datorn, och ratten. De senaste dagarna har de suttit och spelat efter dagis, medan jag har lagat mat. Det är ett väldigt bra upplägg för mig, det är rätt skönt att vara ifred i köket när man lagar mat. Julius klagar nog inte heller. Och Malte han sätter sig i soffan direkt vi kommer hem och vill titta på sin favoritfilm: Teletubbies.