Vecka 48
I veckan fyllde Maggan 30 år, så hon, Erik och Irma kom upp till Östersund på fredag för att fira födelsedagen med oss. Petra kom också till stan från Hammerdal, och bodde hemma hos oss i helgen. De var trevligt, vi hann prata lite på fredagkväll, och Julius fick vara lite med sin yngsta moster.
Det var studeidag på dagis på fredag, så det blev en långhelg för mig som stannade hemma med killarna. Vi bakade lussekatter medan Malte sov, och skulle till att baka pepparkakor när han vaknat. Men han var rätt rejält trött och grinig, så vi bakade inte ut mer än en tredjedel av degen. Det är lite för stressande att ha barngråt och gnäll som bakgrundsljud när man ska kavla pepparkaksdeg, och samtidigt förklara för Julius varför han inte bara ska ta ut en pepparkaka på mitten av degen för att sedan knövla ihop den (3 gånger!). Vi får baka ut resten sen, någon gång.
På lördag gick vi ut och åt på kvällen. God mat, och en barnvänlig restaurang, med massor av leksaker och akvariefiskar. Malte var inte så intresserad av leksakerna, men fiskarna var kul. Han börjar visa rätt mycekt humör nu, vilket dagispersonalen också intygar, så den lugna, snälla Malte från förr är ett minne blott... Han satt i alla fall stilla medan han åt.
Vi gick hem till mormor och morfar och åt tårta sedan. En tårta var en frusen cheesecake, och den gick hem hos Malte. Det var ju som att äta glass! Han åt allt utom nötbottnen.
På söndag var vi ute på stan en stund, och sedan åkte vi till Peter och Helena och fick träffa lilla Meja för första gången. Det var jättetrevligt, och att få hålla i en så liten bebis igen var jättemysigt. Det kändes som att det var hundra år sen! Fast hon tyckte inte så bra om att vara hos mig, det var mest mamma och maten som gällde.

Vecka 47
I veckan har vi varit på BVC med Malte för en 15-månaderskontroll. Han är så stor nu att han "vuxit ur" skötbordet som bebisarna får ligga på när man mäter dem. Vanligtvis bruakr de få ligga där tills de blir ett par år, för det är rätt svårt att få en ettåring att stå stilla mot en vägg nog länge för att man ska kunna mäta honom. Vi gjorde vårt bästa, men han var inte alls sugen på att stå mot väggen och få en pinne mot huvudet. BVC-sköterskan uppskattade hans längd till 89 cm, en rätt grov uppskattning, men det kan nog stämma. Han fick stå på stora vågen också, och den visade lite drygt 13 kg.
Vi stannade i stan i helgen och gjorde inget särskilt. De är rätt skönt ibland det med.

Vecka 46
I helgen hade vi bestämt oss för att vara hemma eftersom jag skulle på träff med mammorna i föräldragruppen på fredag. Det blev tacokväll hemma hos Sara, och vi åt gott och pratade strunt hela kvällen. Och bestämde att vi måste göra om det igen, för det var så trevligt.
Eftersom Nina och Jesper med familj skulle upp till stugan blev det emellertid för lockande för att vi skulle stanna kvar i stan i helgen. Så vi packade och åkte tidigt på lördag morgon. Julius hade åkt upp med Jesper och Nina redan tidigare, så han hade fått en extra dag med Linus.
Vi hyrde en badtunna som vi ställde upp utanför Stenbanken, och det var jättehärligt att ta ett dopp i den på lördagkväll. Sövande dock, så jag kröp i säng redan vid 22.30. Jonas höll ut längre, och satt i tunnan med Jesper hela kvällen och halva natten.
Vi firade papporna i helgen, eftersom det var fars dag på söndag, och så passade vi på att ge Alice en liten ettårspresent, eftersom hon fyller år nästa vecka. Hon fick en telefon, som Malte provlekt och godkänt innan. Man kan gå och dra den efter sig, och det passar bra, för Alice tog sina första steg i helgen. Hon gick tre steg alldeles själv, för att komma till kusin Malte. Kul!

Vecka 45
Malte har varit hemma från dagis i början av veckan. Han är pigg och glad, men är fortfarande väldigt lös i magen. Vi har provat diverse olika sorters specialkost, men det verkar som att det måste få ta den tid det tar... Han tycker att barnmatsburkarna från 6 månader är rätt okej, och de är nog ganska snälla för magen också. Som tur är äter han snällt av Pro Vivas blåbärssoppa också, och den ska ju vara full med snälla bakterier, så vi hoppas att det hjälper.
Jag och Jonas har turats om att vara hemma, ibland har vi tagit halva dagarna var för att hinna med möten, deadlines osv. Det är inte alldeles lätt att vara hemma när man inte planerat för det.
Under helgen var vi kvar i stan och tog det lugnt. Vi röjde lite på tomten och eldade kvistar och ris. Det tog nästan 40 minuter att släcka, eftersom vi måste ta upp vattnet från brunnen i en lite för liten hink. Julius var jätteduktig och vevade upp 10 hinkar innan han tröttnade. Det är riktigt bra gjort. Sedan sa han att han kände för att vara lite lat.