Vecka 48
Jonas och Julius åker till stugan i helgen, de åker redan på torsdagkväll. De är uppe i stugan mest hela helgen, och på lördagkväll kommer jag upp också. På söndag åker vi ner till Hoting och tittar på julskyltningen. Julius träffar en tomte som man kan få julklappar av om man har tio kronor... Och det hade han. Men det var nästan lite läskigt att träffa tomten sådär, och det är inte helt lätt att komma ihåg att man bara får ta ett paket ur tomtens vagn.
Vi träffar en till tomte också, som sitter vid en liten eld och pratar med de som går förbi. Han vet så mycket om Julius, som var farmor och farfar bor, och var de ska fira jul. Julius är fascinerad, men lite avvaktande. När vi går därifrån säger han på ett mycket lillgammalt vis att "det var ingen riktig tomte, det var bara på låtsas". Själv trodde jag nog på tomten lite längre än så...

Vecka 47
Julius leker en hel del med en liten tjej som heter Ottilia på dagis. Det verkar fungera bra, han trivs bra på dagis, och det är såklart skönt för mamma och pappa också.

Vecka 46
I veckan har Jonas och Julius varit hemma måndag till onsdag på grund av förkylningen. När de nästan hade tröttnat helt på att sitta hemma och göra ingenting åkte de ut och köpte en film med Byggare Bob, Julius favorit. Så nu är det en del Byggare Bob på TV:n hemma.
På fredag hade Julius dagis stängt, så då var Jonas och Julius hemma igen. De packade och fixade så att vi skulle kunna åka upp till stugan ganska tidigt på fredageftermiddag, men klockan blev nog tre ändå innan vi kom iväg...
Sedan har vi bara latat oss. Vi har varit ute lite, Jonas och Julius har åkt skoter på gården, och så åkte vi en sväng upp på berget. Men det finns för lite snö för att göra några riktiga utflykter.
På söndag skulle vi ut och leta julgran och adventsgran, men då gick styret av på skotern. Så det blev till att promenera. Julius hann tröttna innan vi hittat en lämplig julgran (Jonas också), så när vi skulle leta reda på adventsgranen sedan tog vi bara första bästa... Den är lite kal på ena sidan, men den funkar.

Vecka 45
I helgen följde Julius med mormor och morfar upp till stugan i Borgafjäll, eftersom Jonas och jag åkte till Sundsvall för att hälsa på Jesper och Nina och gå på inflyttningsfest.
När de kom fram till Borgafjäll sprang Julius direkt till skåpet med alla leksaker och så satt han där och lekte för sig själv ganska länge. Sedan fick mormor och morfar vara med och leka att de simmade i havet och aktade sig för hajar.
Tyvärr blev Julius sjuk i helgen, han blev förkyld och fick feber. Så när vi hämtade honom på söndagkväll var det en glödhet liten kille som följde med tillbaka till lägenheten.