Söndag 24/3
Imorse var det väldigt dimmigt, så vi var ganska slappa hela förmiddagen. Jag och mamma kollade på Lattjo Lajban på morgonen, sen duschade hela familjen tillsammans i lilla duschkabinen (det är en bedrift!) och så gick vi över till farmor och farfar och åt frukost.
På eftermiddagen blev det soligt och fint, så då åkte vi ut på utflykt. Men det var inte lika roligt som igår. Farmor och farfar var inte med, och Jörgen körde in i ett träd med sin skoter, så han fick åka hem igen. Efter en stund kom farfar med sin skoter. Han var ute och sladdade leden, och jag fick åka med honom. Det var jättemysigt. Jag tycker bäst om farfars skoter. Om jag får välja åker jag hellre med den än med pappas skoter.
Efter middagen åkte vi till pappas kompis Nicke. Han har en jättefin hundvalp som jag lekte med, klappade, kramade och pussade på. Jag blev lite rädd för den när den hoppade upp på mig, men tyckte att det var jättespännande samtidigt.
Sedan åkte mamma och Nicke iväg. De ska tillbaka till Sundsvall och Hudiksvall och jobba i några dagar. Jag blev ganska upprörd när mamma åkte, men det gick över.
Jag var väldigt trött ikväll och somnade före åtta!

Lördag 23/3
Idag har det varit jättefint väder, och vi har varit ute hela dagen. Vi åkte skoter till en myr ovanför Tåsjöberget, och jag somnade på vägen ut. När jag vaknade igen var det dags för grillad korv, bullar och smörgåsar. Mums! Sen lekte jag i snön ända tills det var dags för Bollibompa. Det har varit en jättehärlig dag. Men jag var ganska trött på kvällen och fick ändå inte komma i säng förrän halv tio på kvällen. Det var lite jobbigt.

Fredag 22/3
Idag började påsklovet!!
Mamma kom och hämtade mig från dagis direkt efter lunch. Vi skulle åka upp till Karbäcken, men mamma och pappa hade inte hunnit packa, så jag fick vänta jättelänge på att sätta mig i bilen och sova. Vi kom inte iväg förrän vid två-tiden, så jag somnade innan vi åkt ut från Sundsvall ens.

Torsdag 21/3
När mamma hämtade mig på dagis idag skrek jag så att fröknarna och de andra mammorna blev helt förskräckta. Mamma var alldels svettig innan vi kom ut, och jag sprattlade så mycket att dragkedjan gick sönder på min röda overall.
När vi kom ut från dagis skulle vi gå och hämta ut ett paket på posten, och det tyckte jag inte heller var särkilt roligt.
Det var bara jag och mamma hemma på kvällen, och eftersom vi var ganska trötta och bråkiga båda två gjorde vi minsta möjliga nytta, och la oss och sov ganska tidigt.

Onsdag 20/3
Idag är det mammas födelsedag. Jag och pappa väckte henne med en smörgås på sängen. Jag blåste ut ljuset som satt mitt i smörgåsen, och sen delade jag och mamma på den.
På kvällen kom Jesper och hämtade oss, och sen skjutsade han mamma och pappa till stan och så fick jag åka med honom upp till Linus och Lukas. Det är så roligt att leka med dem. Jag fick vara uppe längre än vanligt, och somnade ganska gott när jag och Jesper gick för att sova.

Tisdag 19/3
När mamma hämtade mig på dagis idag sa fröknarna att de tyckte att jag var så duktig på att lägga pussel. De tror att jag ska bli ett mattegeni, för det fanns visst ett samband mellan de två sakerna. Mamma blev nog lite stolt. Men hon sa inget om att jag har ett 50-bitarspussel hemma, och att det pussel de var så imponerade över att jag kunde lägga på dagis bara var ett 20-bitars...
Ikväll åkte vi och handlade. Jag fick ett par nya galonbyxor, men jag hade absolut inte lust att prova dem. Jag gjorde så mycket motstånd jag bara kunde. När mamma och pappa släppt mig lös igen sprang jag in i en av provhytterna och gömde mig.

Måndag 18/3
Idag hade jag jättebråttom att vinka till mamma när hon lämnade mig på dagis. Hon hann knappt ta av mig kläderna förrän jag hade sprungit till fönstret där jag brukar vinka hejdå till henne. Så hon fick skynda sig p med skorna och gå ut och vinka.
När mamma kom och hämtade mig var jag inte på så bra humör. Jag har varit ganska trött och grinig ikväll. Mamma också.

Söndag 17/3
Det var så länge sedan jag skrev i dagboken att jag glömt bort en massa. Det har nog inte hänt något särkilt den här veckan, då skulle jag väl ha kommit ihåg det...
I helgen har i alla fall jag och pappa varit i Hoting, vi åkte redan på fredag vid lunch. Mamma åkte till Umeå och firade Ninas födelsedag.
Jag och pappa har åkt lite skoter i helgen, men mest har jag varit med farmor och farfar. Vi var på Björnholmen och lekte med några andra barn från Hoting. Det var roligt.
Jag sov i mammas säng i helgen, istället för min spjälsäng. Det gick väl sådär, men jag ramlade ur sängen en gång och så kom jag inte upp igen, för det var så trångt mellan sängen och väggen där jag ramlat ner. Pappa tyckte att det såg väldigt roligt ut. Sen hjälpte han mig tillbaka till sängen och så somnade jag om direkt jag lagt huvudet på kudden.

Lördag 9/3
Idag har pappa varit på jobbet, och jag och mamma passade på att åka ut till Alnö och bada. Vi badade ganska länge, och jag lekte lite med två av mina kompisar från gamla dagisavdelningen som var där. Fast egentligen var jag inte så intresserad av dem, mest bara de saker de lekte med. Allt de hade ville jag ha.
Jag åkte ingen rutschkana idag, fast jag klättrade upp i allihopa. När jag hade klättrat upp i en rutschkana som gick ner i stora bassängen hoppade mamma i vattnet för att ta emot mig, men då ångrade jag mig och började klättra ner för trappen igen, och så ramlade jag med huvudet före ner i kaklet. Mamma hann bara få tag i min arm och dämpa fallet lite. Jag tror att jag och mamma blev nästan lika rädda. Men det var inte ont så länge, och det blev mycket bättre när vi kom in i bastun och satt där och åt päron.

Fredag 8/3
Idag åkte jag och mamma och handlade massor av leksaker på morgonen. Mamma var visst lite less på att bara titta på samma filmer om råttorna hela dagarna. Dessutom lägger vi samma pussel och läser samma böcker hela tiden. Så nu fick jag lite nya saker! Jag fick en ny film med Emil (som jag inte alls ville se när vi kom hem), två pussel, byggklossar och målarfärger. När vi kom hem lekte vi med alltihop. Bäst var nog pusslen, särskilt pusslet med Pippi-motiv, för det är precis en sån bild som finns i min Pippi-bok.

Torsdag 7/3
Idag var jag och mamma hemma tillsammans, men idag har jag varit jättehård i magen istället för lös i magen. Mamma ringde och pratade med en sjuksköterska för att få veta hur hon skulle ta hand om mig på bästa sätt. Men hon trodde inte att jag var sjuk längre, utan bara att magen inte kommit igång som den ska ännu.

Onsdag 6/3
Idag har jag och pappa varit själva hela dagen, mamma åkte till Stockholm tidigt på morgonen och kom inte hem igen förrän efter jag somnat.
När pappa hämtade mig på dagis idag berättade fröknarna att jag inte verkade riktigt kry ännu. Jag är fortfarande lös i magen och vill mest bara sitta still eller ligga och vila. Så imorgon ska jag nog inte gå på dagis.
När vi kom hem var jag och pappa väldigt duktiga. Vi har diskat och tvättat. Och så har vi lagt pussel och sett på TV i vanlig ordning.

Måndag 4/3
Idag var det vanlig vardag igen, och dags att gå till dagis. Det var inte roligt. Jag har inte vant mig vid att jag ska vara på Pluto ännu, eftersom jag har varit sjuk så mycket och varit hemma mer än jag har varit på dagis. Jag tycker att det är jättesorgligt när mamma lämnar mig på mornarna.

Söndag 3/3
Idag har jag och mamma lekt själva hela förmiddagen. Pappa har bara sovit och vilat. Han klev upp när formel1 började på TV:n, klockan två! Sen fick vi jättebråttom att klä oss, för vi skulle vara hos pappas faster Ulla klockan tre och äta middag.
När vi kom till Ulla frågade jag direkt efter bilarna, eftersom jag brukar få en kasse med bilar att leka med. Efter maten tog Ulla dessutom fram en massa pussel som hon hade kvar sen Susanne och Tomas var små. Det var roliga pussel. Bäst var alfabetspusslet, det var ett likadant som mormor och morfar har i Borgafjäll.

Lördag 2/3
Ikväll har vi varit på kalas, Jespers 30-årskalas. Kvällen började inget vidare eftersom mamma och pappa tvingade på mig finkläder. Jag hatar finkläder! Jag skrek och grät, men inget hjälpte. Mamma och pappa försökte trösta mig med att det var tuffa formel1-bilar på skjortan, men det spelar väl ingen roll. Jag känner väl igen finkläder när jag ser dem.
När vi kom till kalaset fick jag en present av farmor, en bok om en utflykt till månen. Och så fick jag äta salta pinnar, för de hade ett helt glas med salta pinnar vid baren. Jag åt så mycket jag kunde, för salta pinnar är mitt bästa godis.
När vi skulle äta mat hade jag alldeles för mycket spring i kroppen. Mamma var helt svettig innan middagen var över. Och ändå mutade hon mig med massor av salta pinnar och en klubba.
Jag och mamma åkte hem vid halv tolv, för då tyckte hon att det var dags för mig att sova. Jag tyckte nog inte det först, men jag somnade så snart jag lagt huvudet på kudden.

Fredag 1/3
Jag och mamma var hemma i förmiddags också, och pappa kom hem vid lunch och var hemma med mig på eftermiddagen. Jag och pappa sover ganska mycket tillsammans när han är hemma på eftermiddagarna. Det tycker vi är ganska skönt båda två.