Onsdag 29/5
Idag gjorde Julius sin första tågresa, då han och mamma åkte till Östersund. Resan var riktigt spännande, men varm! Julius drack upp flera förpackningar festis på vägen, och hade lite svårt att sitta stilla sista biten. Men i början på resan satt han som ett ljus, och han tyckte nog att det var väldigt spännande det hela. Vi fikade matsäck på tåget, läst lite böcker, och så pratade Julius med några av våra medresenärer. När vi kom fram till Östersund var det en fotograf på perrongen. Vi tänkte inte så mycket på det, men morgonen efteråt var vi med i tidningen, och illustrerade att Mittlinjen skulle höja priserna för sina resenärer.

Väl framme i Östersund hade vi två dagar med intensivt shoppande och klädprovande. Vi tillbringade även någon timme på ett ställe där de sålde brudslöjor, och det blev nog för mycket för både Julius, mamma och mormor. Det blev ingenting köpt i alla fall...

Det har varit en ovanligt fin och varm vårmånad. Som vanligt blev vi överraskade av väderomslaget och fick köpa en massa nya kläder (keps, vårjacka, shorts, tennisskor, sandaler...) till Julius i vild panik, långt efter att alla ansvarsfulla och förutseende föräldrar redan varit ute och tömt hyllorna på alla kläder i rätt storlekar... Julius plågades några kävllar efter dagis i alla butiker, och en eftermidadg tog Julius och mamma en promenad ner till stan och upp på Haga för att försöka hitta en second hand-butik med barnkläder. Vi gick och gick... Och inte hittade vi något passande heller. Det slutade med att vi bara köpte ett par tennisskor, nere på stan, för efter att ha suttit i vagnen hela vägen upp på Haga var Julius jätteless, och ville inte vara still så länge att vi kunde prova kläder. Så egentligen ska vi vara glada att vi hann med att prova tennisskorna i alla fall.

Vi har varit i Karbäcken flera helger i rad för att förbereda inför bröllopet, vi åkte upp över kristi himmelsfärds-helgen och pingsthelgen. Helgen därpå var det tänkt att vi skulle vara kvar i Sundsvall, men eftersom Jonas visste att det skulle vara möhippa i Umeå då hade han planerat att åka upp till härbret även den helgen, tillsammans med Julius. Vad han inte visste var att även han skulle bli bortrövad till Östersund, så Julius fick ha farmor och farfar ganska mycket för sig själv den helgen. Men han delade dem med kusin Linus som också var där.
Julius trivs bra med att vara uppe i Karbäcken. Han klarar sig bra själv, har stora ytor att röra sig på och leker mycket i den gamla saaben som står på lägdan. Han går genom skogen, för att ta sig mellan stugorna, utan problem. Modig liten kille, tycker vi. Han är oerhört förtjust i sin pappas kusin Stina, och skulle nog gärna tillbringa all sin tid med henne när vi är uppe i stugan.

Måndag 6/5
Jag är fortfarande väldigt mammig, och kan bli ganska sotis på pappa om han försöker kramas eller pussas med mamma. Då tränger jag mig emellan snabbare än kvickt. Men ikväll var det faktiskt pappa jag ville vara med. Mamma gick till dagis för att ha utvecklingssamtal och höra hur det går för mig på dagis, så då lekte jag och pappa utanför dagis (och jag cyklade på min trehjuling hela vägen dit!). Sedan när mamma fått veta allt hon skulle hade pappa tänkt att gå till jobbet, men det ville jag inte alls, jag ville bara vara med pappa. Jag hade tänkt följa med honom till jobbet, men det ville inte pappa, så istället gick vi hem allihopa och la pussel och byggde med klossar.
På dagis sa de att jag var pigg och snäll, och att det gick bra för mig tillsammans med de andra barnen. De tyckte att jag hade blivit duktig på att prata och att jag mognat mycket på den tid jag varit hos dem. Mamma blev glad och stolt för att allt lät så bra.

Söndag 5/5
Jag vaknade tidigt imorse och ropade på mamma, men det var bara pappa som kom, och han ville jag inte vara med. Men på det tredje försöket hade jag gett upp att få liv i mamma, så då ropade jag faktiskt på pappa istället. Sen satt vi och såg på Pippi tillsammans.
På förmiddagen cyklade vi upp på Norra stadsberget. Det var visst jättejobbigt, för mamma och pappa fick stanna och vila flera gånger.
När vi väl var uppe lekte jag lite med Karl, en pojke från min gamla avdelning. Han ska visst flytta till syskonavdelningen efter sommaren. Det blir skoj.
Det bästa med lekplatsen på Norra berget var linbanan. Jag skrattade hela tiden när jag åkte den, det killades så skönt i magen! Sen satt vi i solskenet och åt glass, och det var inte så dumt heller.
Hemma åt vi lunch och sov, och sedan fick jag titta på Pippi-filmen igen, eftersom jag bad så snällt. Jag sa att jag ville se på Pippi för att hon var så fin. Då kom pappa på att mamma kunde bli lika fin som Pippi, så de gick ut i hallen och gjorde Pippi-flätor på mamma, som stod rätt ut! Det såg ganska konstigt ut. Men jag tyckte ändå att mamma kunde ha så på jobbet imorgon.

Lördag 4/5
Imorse cyklade vi inte till stan för att pappa skulle prova en frackskjorta. Jag pratade med en reporter från Sundsvalls tidning som var i affären, men det kommer nog inte in i tidningen, för de skulle göra ett reportage om balklänningar, tror jag. Jag visade i alla fall alla leksaker som fanns i butiken, och berättade att mamma skulle köra långtradaren som jag hittade i leksakslådan.
På kvällen åkte vi till Linus och Lukas. Farmor, farfar och Jörgen var också där, det var roligt. Jag, Linus och Lukas lekte ute på gräsmattan före maten, alla möjliga lekar. Och så fick vi korv till middag, och jag fick glass och en klubba efter maten. Det var en jättebra eftermiddag!

Fredag 3/5
Jag har lärt mig att cykla på min trehjuling nu. Förut satt jag på den och sprang med fötterna. Men nu kan jag cykla både framlänges och baklänges. Ofta hänger jag upp bilen på flaket och bogserar den. Det är spännande att leka att bilen och trehjulingen är trasiga, så att man ska laga dem.
Jag tycker fortfarande att bokstäver och siffror är väldigt spännande. Jag känner igen siffrorna 4, 7 och 9 när jag ser dem. Såhär räknar jag till tio: "en, tå, sjya, hem, ku, åtta, nie, sjya".

Torsdag 2/5
Idag när mamma skulle hämta mig från dagis visste jag inte riktigt hur jag ville göra. När jag insåg att jag blev tvungen att lämna Carina för att följa mamma ville jag stanna kvar. När mamma sa att jag måste följa med sa jag hejdå till Carina säkert femton gånger. När vi kom utanför staketet gick jag och vinkade och sa "hejdå Nina" lika många gånger till. Jag behöver säkert inte förklara att hon är min favorit på dagis.
På vägen hem plockade jag och mamma blommor till pappa. Sedan gick vi och gungade lite, och när pappa kom hem åkte vi direkt till affären och handlade en massa. Mamma tyckte att jag var väldigt snäll som inte klagade, fast vi sprang i affärer när jag inte fått någon mat i magen. Jag blev rikligt belönad när vi kom hem, för då åt vi korv och makaroner. Sedan var det läggdags.

Onsdag 1/5
Idag har vi inte gjort så mycket. Jag har tittat på mormor och morfars Pippi-film, och så har mamma provat brudklänning. Hela dagen.