Lördag den 1 juni åkte vi upp till Karbäcken igen, och den här gången var det för att stanna i två veckor och hinna med ett bröllop, en studentexamen, en grundskoleexamen och Hotings marknad.

Första veckan i juni var det jättefint väder, med strålande sol och högsommarvärme. Premiärdoppet i Storfallet gjorde vi den 4 juni, och det är tidigt! Julius njöt i fulla drag av att få bada i en stor "bassäng". Den lilla baljan som vi hade på gården var nog så uppskattad, men klart mycket svårare att simma i...

Dagen före bröllopet, den 7 juni, var det mycket att stå i. Julius hamnade lite i skymundan, men hjälpte i alla fall pappa med att hämta mat och dryck från affärerna i Dorotea och Hoting. När de var klara med det kom han till bygdegården där festen skulle vara nästa dag, och så lekte han med alla mostrar och alla mammas kompisar som var där och höll på att dekorera. Men när det blir för många som är barnvakter kan det vara svårt att veta vem det var egentligen som skulle passa den lille killen. Därför kunde han smita ifrån oss en liten stund, för att leka vid brunnen bakom bgdegården. Mamma tyckte att det var ganska otäckt, men som tur är är brunnen ordentligt stängd, med en stor, tung sten på locket.

På själva bröllopsdagen blev Julius lämnad hos farmor och farfar ganska tidigt på morgonen. Det var inte helt populärt, han ville också följa med i bilen. Men efter en liten stund gick det nog bra ändå, och tro det eller ej, men vår lilla son tog snällt på sig fracken när det var dags att åka till kyrkan, och väl i kyrkan höll han sig lugn och snäll hela tiden. Och festen efteråt var bra, om det inte hade varit för ätandet. Det hade han inte tid med. Tur att det fanns roliga barnvakter (Stina, Cecilia och Hanna) och några andra små att leka med. Julius befann sig mest i lekrummet hela middagen. Men vid presentöppningen dök han och Linus upp som två små medhjälpare, och när dansen tog vid ville han också vara med. Det kan bli en liten Travolta detta, han dansar gärna, och med väldigt speciella stegkombnationer... Och mamma och pappa blev både stolta och lite rörda när han stegade fram till Stina och bjöd upp henne till en dans. Som en riktigt stor kille.

Andra veckan i juni firade vi Jörgen som tog studenten (onsdag) och Sara som gick ut 9:an (fredag). Julius börjar känna sig ganska bekant med kyrkor nu, och tror alltid att vi ska till kyrkan om vi klär upp oss. Men på Saras examen var det svårt att sitta stila, även om han hade bra utsikt från läktaren där vi satt. Mamma mutade Julius med en klubba, för att han skulle hålla sig lugn i några minuter. Det gjorde han, men han blev desto mer livad när han tappade klubban, rakt ner i bänkraderna under läktaren. En något skamsen mamma försökte samtidigt trösta Julius för den tappade klubban och samtidigt diskret titta över kanten för att se om någon fått den i huvudet... Men det verkade ha gått bra, och Julius lugnade ner sig ganska fort när han fick sitta i farfars knä en stund och bläddra i psalmboken.

Vi besökte marknaden i Hoting på lördagen. Själva marknaden var inte i Julius smak, han gillar ju inte att sitta i en vagn och bara titta på saker. När vi kom till karusellerna blev det bättre. Han åkte samma karusell tre gånger i rad. Såg inte alls road ut under åkturerna, men när man skulle hämta honom var det helt omöjligt! Han ville åka mera! Så då fick han det.

På kvällen skulle mamma och pappa gå ut på dans, men först skulle Julius somna. Det var lite besvärligt, Julius hade så många projekt han ville avsluta först. När han sa att han inte ville sova i spjälsängen utan i stora sängen tyckte mamma att det verkade som en bra idé, bara han kom till ro och somnade någon gång. Han låg så snällt på kudden den stund mamma stod i dörren och tittade. Sen var det alldeles tyst, så han somnade nog trodde vi. Tills vi hörde små föttre trippa omkring på övervåningen. När mamma kom upp för trappen såg hon Julius sitta och leka med gubbarna från ett hockeyspel, utan blöja, och med en halv flaska hudkräm i håret. Det blev hårtvättning sent på kvällen, och sen ick han lägga sig i spjälsängen, trots vilda protester.

Söndag den 16 juni åkte vi tillbaka till Sundsvall igen för att jobba och gå på dagis i två veckor innan nästa semesteromgång. Men redan på torsdagkväll var det dags att åka till stugan igen eftersom vi skulle fira midsommar i Karbäcken.

På midsommar inledde vi med stora planer på midsommarstång på gården och dans kring stången innan middagen. Vi hann knappt få upp stången. Men som tur var hann vi med att dansa i alla fall, för vi åkte till logen i Brattbäcken och dansade kring stången där i stället. Julius tyckte att det var jättekul med alla danser, särskilt "Räven raskar över isen" för den sjunger de ju i filmen Pippi firar jul. Efter dansen blev det fri lek, och Julius hittade några småkillar som verkade vara på precis samma busiga humör som han. Dessutom fanns ett lotteri på logen, och Julius köpte lotter för egna pengar, alldeles själv (ja, med lite assistans från pappa då). Det var också väldigt spännande. Tyvärr blev det inga vinstlotter, men Julius hade tur ändå eftersom det var en så snäll farbror som sålde lotterna, så han fick en liten nalle i alla fall.

Sista helgen i juni åkte vi upp till Karbäcken igen för att ha semester i tre veckor.