Torsdag 31/1
Idag var det min och Hampus sista dag på Jupiter. Vi stannade på Jupiter hela dagen, och så fick vi glass till eftermiddagsfikat. Vi kanske ska sluta på dagisavdelningar lite oftare?

Onsdag 30/1
Idag när mamma skulle hämta mig på dagis var jag fortfarande inne på Pluto. Jag och Hampus gick dit vid lunch, och sedan stannade vi hela eftermiddagen. Det är roligt med alla nya leksaker och alla pussel och böcker. Sen känner man sig så stor när man är där också.
På kvällen när jag skulle sova upptäckte mamma att hon glömt snutten på dagis. Tur att hon hade tyget kvar som hon sydde trasan av. Bara det kändes lika mot kinden så var jag nöjd.

Tisdag 29/1
Imorse gick mamma och jag till dagis lite tidigare än vanligt, så när jag kom dit och såg att de inte hämtat grötvagnen än tyckte jag att vi skulle göra det bums. Men det var visst ganska länge kvar till frukost. Konstigt, jag brukar ju alltid komma precis i tid till frukosten.
Jag och Hampus var på stora avdelningen idag, den som heter Pluto. Vi åt lunch där och hade sovstunden där. Det är roligt att leka med de stora barnen, och de stora flickorna pysslar om mig och Hampus väldigt bra. Men när jag är hemma pratar jag bara om Felicia, Karin och Janne på småbarnsavdelningen.
Ikväll när jag och mamma spelade Pippi-spelet på datorn kunde jag spela memory själv. Mamma höll på att tappa hakan när jag mindes så bra och kunde para ihop de olika figurerna med varandra. Men jag har inte så bra tålamod, så jag orkade inte spela färdigt. Jag kunde visa mamma var hon skulle klicka, men jag ville inte spela själv.

Måndag 28/1
När mamma kom och hämtade mig på dagis hade jag så mycket att berätta att jag knappt tog mig tid att andas mellan meningarna. Mamma såg inte ut att förstå allt som jag pratade om, men det gör inte så mycket.
Ikväll var vi och hälsade på gammelfarmor, och nu var hon hemma! Jag ville inte gärna sitta stilla, och så var det en så busig farbror som kom och hade kuddkrig med mig, så gammelfarmor hann jag knappt hälsa på.

Söndag 27/1
Idag skulle jag, mamma och pappa gå och bada på Sporthallsbadet, men när vi kom fram var det simtävling där, och vi fick inte vara med. Jag blev besviken när vi var tvugna att vända och gå hem igen, och det blev mamma och pappa också. Så vi åkte till Njurunda och badade i deras simhall istället. Det var jättelite folk, så det fanns mycket plats att busa på. Jag badade tills jag var helt blåfrusen. Sen satt jag och pappa i bastun och tinade upp.
På eftermiddagen skulle vi åka till gammelfarmor, men hon var inte hemma när vi kom fram dit. Vi fick inte tag på Ulla och Nisse heler, så det blev till att vända hem igen. Men eftersom vi ändå var ute åkte vi förbi Linus och Jesper innan vå åkte hem. Jag terroriserade katterna en stund, och så fikade vi bullar.
På kvällen tittade vi på Mitt i naturen. De visade en film om vargar, och jag berättade för mamma att vargungarna bodde under soffan, och de kan komma fram och bita en i foten. Sen sjöng jag bä, bä vita lamm med mamma innan jag somnade.

Lördag 26/1
Idag har vi varit väldigt aktiva. Vi har gått i minst tusen affärer, men vi hann med allihopa innan lunch. Tur det, för om man är för länge på samma plats blir det såååå tråkigt. Lunchen åt vi på Max, och det var världens godaste. Jag tycker att det bästa är att doppa stripsen i dressing och äta, men idag var till och med hamburgaren god. Pappa hade sett till att det var dressing på den med. Smaskens.
På eftermiddagen åkte vi till Linus och Lukas. Lukas hade haft kalas med alla sina kompisar innan, så han hade en partyhatt, och så fanns det ballonger överallt. Jag fick en ballong med mig hem när vi gick. Hurra!

Fredag 25/1
Jag har en ny favoritfilm. Det är min Beatrix Potter-film om två busiga möss och Jonny stadsmus. Jag har sett den två gånger i eftermiddags medan mamma lagade maten, och ibland får jag se den både på morgonen och på kvällen. Jag vill alltid se den filmen.
Ikväll tvättade vi Linus gamla barnvagn som jag har fått låna. Nu ska Linda och Jesper få tillbaka den, så vi har jobbat hårt för att göra den ren och fin.

Torsdag 24/1
Idag var det pappa som hämtade mig på dagis. Det var roligt, för vi gick inte in direkt utan åkte lite bob i backen utanför först.
Sen var det ju städkväll som vanligt, och det är inte alltid så kul. Men ikväll skulle vi mysa lite efteråt och tjuvstarta med semlor eftersom det är mammas namnsdag. Det var bara det att jag inte var så sugen på semlor, så mamma fick äta upp min med.

Lördag 19/1
Idag gick vi till Sidsjön och matade änder. Mamma tycker att änderna är otäcka, för de är inte rädda alls för oss. En and hoppade upp och högg efter brödet mamma hade i handen, och den anden var väldigt intresserad av brödet jag höll i också... Jag tyckte att det var roligt, men lite läskigt såklart eftersom mamma verkade så nervös. Sen när vi skulle gå sa mamma "tut-tut" till änderna för att de inte flyttade på sig. Och då flög de iväg allihopa på en gång, säkert 20 änder. Swoooosh! Det var kul!
När vi kom hem åt vi lunch och sen ville pappa att han och jag skulle sova. Det ville inte jag, så när pappa somnat smög jag upp och lekte. Det tog drygt en timme innan jag somnade. Sen ville jag aldrig vakna när mamma försökte väcka mig igen.
På kvällen var det tecknade Pippi på TV. Det var en väldigt bra film. Jag tror att jag tycker bättre om Pippi än Emil numera.

Fredag 18/1
Ikväll kom Linus och Lukas hit medan Linda och Jesper var på bio. Linus sov när de kom, och då var det bara jag och Lukas som busade. Vi busar väldigt bra tillsammans, jag skulle också vilja ha Lukas som storebror.
När vi ätit gick vi till affären och hyrde film och köpte dricka och chips. Lukas styrde min vagn både på vägen dit och hem. Han körde jättebusigt, så jag skrattade och mamma skällde.
Filmen var nästan lite för otäck för mig, så jag såg inte hela. Jag och mamma gick och läste en bok istället. Sen lekte vi lejon, jag, Linus och Lukas, och så var vi rånare som stulit en polisbil och en vanlig bil, och så spelade vi fiskspelet och byggde koja...
När Linus och Lukas åkte hem var det jättesent och jag var jättetrött. Det blev lite grinigt innan jag kom i säng, men när jag lagt mig somnade jag på en gång.

Torsdag 17/1
Idag blev det bestämt att jag och Hampus ska flytta till en avdelning med större barn. När mamma skulle hämta mig satt hon och Monica och pratade om det så länge att jag trodde att mamma glömt bort mig.
Sen gick jag och mamma och hämtade pappa på hans jobb. Jag utforskade korridorerna och kollade så att lamporna fungerade i ett av deras konferensrum.
På väg hem från pappas jobb gick vi och handlade, och sen när vi kommit hem och ätit städade vi. Så ikväll har vi varit duktiga!

Onsdag 16/1
Ikväll tog vi en promenad efter middagen, men när vi promenerade förbi pappas jobb så gick han dit istället för att följa med oss hem. Han hade visst mer jobb att göra, och jag blev så jättebesviken för att jag inte hann säga hejdå ordentligt. Jag grinade nästan hela vägen hem. Sen blev det bra igen.

Tisdag 15/1
Ikväll har mamma och jag varit ensamma hemma. Pappa blev tvungen att gå tillbaka till jobbet en stund. Vi har spelat Pippi-spelet, läst böcker och badat.
Idag på dagis gjorde jag ett sånt bra bus. Jag lekte med duschen som sitter vid tvättstället där vi byter blöjor, och så sprutade jag vatten i hela munnen och ansiktet. Jag skrattade jättegott åt det. Fast det bästa buset gjorde jag igår när jag riktade duschen mot Karin när hon bytte min blöja... Hihi!

Måndag 14/1
Imorse ville jag inte ta på mig ytterkläderna när vi skulle till dagis. Mamma och pappa försökte med lock och pock, men jag var inte intresserad. Inte förrän mamma påpekade att om jag inte tog på mig kläderna så skulle jag inte kunna gå på dagis och träffa Felicia. Då satt jag som ett ljus och lät dem klä på mig hur mycket som helst. Jag är nog lite kär i Felicia. Förra veckan ville jag absolut få en puss från Felicia innan jag gick hem, så jag jagade henne runt halva avdelningen för att få en puss. Och det dög inte med kindpussar och de pussar jag råkade sätta i pannan på henne, nej riktiga pussar skulle det vara. Såklart!

Söndag 13/1
Imorse var det jag och pappa som klev upp först, men vi fick ganska snart sällskap av farmor och farfar. Idag väckte jag farbröderna lite tidigare också, för jag skulle titta på slalom på TV, och nu har vi möblerat om igen så att sofforna och TV:n står i vardagsrummet där Jonny och Jörgen sover.
När jag fått liv i alla, och all sport var slut på TV, åkte vi ut till IKEA en sväng och sen till pappas faster Ulla. Gammelfarmor var där också. Vi åt lunch, jag lekte med alla bilar och dinosaurier som de har i sin leksakspåse, och sen var det dags att åka hem och sova igen. Jag somnade i bilen några minuter efter att vi åkt...
När jag vaknade var det bara Jonny kvar av de som hälsat på i helgen. Farmor, farfar och Jörgen åkte hem till Hoting från Ulla.
Vi slötittade lite på TV medan jag var nyvaken, och jag la mig och tittade på TV hos Jonny en stund. Sen när vi vaknat till möblerade vi om, IGEN. Och så plockade vi bort julen. Det tyckte jag var lite sorgligt, särskilt när mamma stoppade undan min fina cyklande tomte som jag fick av gammelmormor i julklapp.
När vi ätit middag gick vi och vinkade av Jonny, han skulle med tåget till Östersund. Jag blev jätteledsen när han klev på tåget, för jag hann inte säga hejdå ordentligt. Jag är van att man ska kramas jättemycket, men nu skulle jag visst nöja mig med at vinka... Mamma och pappa borde ha förstått bättre.

Lördag 12/1
Imorse var jag och mamma uppe först av alla, och då skulle vi vara tysta så att ingen vaknade. Det är lite tråkigt att vara tyst, men vi stängde in oss i köket och tittade på barnprogram på TV:n. Det var ganska mysigt. Sen tittade jag, mamma och farmor lite till på Pippi-filemn, som egentligen var en present till Linus, men som han lämnade hos oss till idag.
Efter några timmar när alla vaknat åkte vi till Jesper och fikade tårta. När vi hade fikat färdigt var det sovdags för mig igen, så vi åkte hem och somnade hela familjen.
Fredag 11/1
Imorse när jag vaknade stod en soffa och TV:n i köket, och så hade vi ett lååångt bord i vardagsrummet. Jättekonstigt. Vi satt i soffan och såg på TV medan vi åt frukost. Får man verkligen göra så?
På kvällen kom först farmor och farfar till oss, sen Ulla, Nisse, Susanne och Johan, sedan Jonny och Jörgen, och sist Jesper, Linda och Linus. Jespers trodde att det bara skulle vara jag, mamma och pappa hemma, så de blev lite förvånade när alla hoppade fram och sjöng "Ja må han leva". Linus blev mest förvånad. Han hämtade sig knappt på flera minuter.
Sen skulle vi äta, men det ville varken jag eller Linus. Så vi sprang runt och lekte med bilen och trehjulingen, såg på en Pippi-film i köket, och så åt vi lite glass och kaka innan vi somnade.

Torsdag 10/1
Ikväll har vi städat hela kvällen. Vi ska ha kalas för Jesper här imorgon eftersom han fyller 30 år.

Måndag 7/1
Idag var första dagen på dagis igen efter jullovet. Jag var tvungen att springa runt och kolla att allt var på plats och som det skulle. Och det var det, Helga, var kvar, alla lampor som jag provade fungerade, garaget utanför dagis stod kvar... Jag sprang runt och visade mamma allt, och fort gick det! Vad det var roligt att vara tillbaka på dagis igen! Dessutom var Janne tillbaka efter sin semester i Thailand, och han är ju en av mina favvosar. Han hade köpt med sig en stor pappersfisk som hänger i taket på dagis.

Söndag 6/1
Idag har vi mest bara packat upp och tvättat, men lite kul har vi haft också. När jag vaknade efter min middagslur var det för att Linus väckte mig. Vi fikade lite tillsammans, men hade egentligen ganska bråttom att springa och leka. Vi lekte med sakerna på mitt rum och så spelade vi Pippi-spelet på datorn.

Lördag 5/1

Nu är vi tillbaka i Sundsvall efter att ha firat jul och nyår i Borgafjäll och Karbäcken. Vi har varit borta från Sundsvall länge, och det har hänt mycket dessa dagar.
I början pratade jag mycket om Karin och Felicia. Karin är en av mina fröknar på dagis, och Felicia är en av mina tjejkompisar. Men när jag förstod att vi inte skulle till dagis på mornarna så slutade jag prata så mycket om dem.
Innan jul var vi i Karbäcken, med farmor och farfar. En av farmors bröder var uppe tillsammans med sin kubanska fru och hennes släktingar från Kuba och USA. Vi hann med att träffa dem dagen innan julafton. Jag var lite nyvaken och var inte särskilt social först. Tanterna från Kuba och USA ville gärna kramas och gosa med mig, men jag var inte helt sugen på det. En av dem skulle pussa mig när jag satt på en stol, och då blev jag så förskräckt att jag ramlade av stolen. Jag blev lite ledsen, men det gick över. Särskilt när en av de andra tanterna tog upp mig och kramade och pussade på mig. Ni må tro att hon kände sig utvald som fick kramas hur mycket som helst, medan jag ramlade av stolen när en av de andra försökte.

På julafton åt vi gröt hos farmor och farfar och öppnade paket. Sen klädde vi oss fina och åkte till gammelmormor för att fira med henne och med mammas moster Margot och kusinerna Camilla och Carola. Camilla har en liten flicka som heter Ronja. Henne tyckte jag väldigt mycket om, hon fick många kramar och pussar. När vi hade öppnat paket och fikat åkte vi vidare till Borgafjäll. Där tittade vi på TV och åt mat, och sen kom tomten! Det var en bra farbror, jag fick så många paket av honom. Jag har nog varit snällast i världen. Mycket snällare än mamma och pappa i alla fall.
Efter några dagar i Borgafjäll med skoteråkning och besök i slalombacken åkte vi tillbaka till Karbäcken igen. Mamma och pappa lämnade mig hos farmor och farfar för att gå på dans i Hoting. Det passade alldeles utmärkt, för den kvällen kom pappas kusin Jens på besök, och han har fem barn som jag kunde leka med. En av dem heter Amanda och hon är bara två veckor äldre än mig.

Nyårsafton firade vi hos pappas morbror Kaj-Gunnar. Det var många barn på kalaset, Jens barn och så pappas kusiner Stina och Cecilia, så jag hade väldigt mycket myror i benen. Jag åt nästan ingen mat alls, inte ens glassen som vi fick till efterrätt. Men det gör ingenting, för jag var på strålande humör ändå. Jag lekte med de andra barnen, var discokung på övervåningen, ramlade lite i trappen och var vaken ända till tolvslaget. Då skulle vi se raketer, men det var inget vidare kul. Jag blev rädd och satte mig i bilen. Sen somnade jag snällt i farmor och farfars säng en timme senare.
Det har varit väldigt kallt ute, så det har nästan inte gått att leka ute alls. Några dagar kunde pappa inte ens starta skotern för att det var så kallt. De sista dagarna var det mycket mildare, och då åkte vi skoter till en koja och grillade korv.
För mig har det gått bra även om vi inte varit ute, för jag har ju haft pippi-spelet att sysselsätta mig med på dagarna. Men nu på slutet har jag varit lite less på att vara själv hela tiden, så det blir nog roligt att komma tillbaka till dagis igen.