Torsdag 28/2
Idag var jag och mamma hemma på förmiddagen, eftersom jag fortfarande är dålig i magen. Vi tog det ganska lugnt, läste böcker, tittade på video och la pussel.
Vid lunch kom pappa hem ochså var han och jag hemma på eftermiddagen.
På kvällen åkte mamma och handlade på bokrean. Hon kom hem med flera böcker till mig, en bok om Pippi Långstrump, en bok om en pojke som får en lillebror, en bok om Någon och en bok med Rut och Knut. Jag tyckte bäst om boken om Någon.

Onsdag 27/2
Idag fick jag gå till dagis. Jag ville inte det först, men när mamma och pappa pratade om att åka bob och madrass i backarna på dagis så ändrade jag mig. Det är ju hur kul som helst att åka madrass, särskilt nu när jag kan så bra själv. Men jag tyckte att det var lite kosntigt att mamma stannade hemma imorse, ska inte hon vara på jobbet?

Tisdag 26/2
Idag stannade mamma hemma med mig, men det dröjde inte så länge förrän hon fick ringa till pappa så att han skulle komma hem och ta hand om oss. Mamma har också fåt magsjukan, och har haft rejäl feber idag.
När pappa kom hem åt vi lunch, sov och spelade lite datorspel. Sen åkte vi och handlade. Vi köpte blodpudding till middag, det är ju så gott!

Måndag 25/2
Idag har jag och pappa varit hemma hela dagen. Jag har inte kräkts något mer sen i bilen, och jag mår ganska bra. Lite trött är jag, så det blir mest filmtittande och spel på datorn.

Söndag 24/2
Febern hade inte kommit tillbaka när jag vaknade imorse, så idag har jag fått vara ute lite mer. Direkt efter frukost åkte jag, mamma och pappa ut på en kort skotertur till Hans-Olovs stuga och Antesbackarna. Sen åkte vi till famor och farfar. De skulle just äta frukost så vi gjorde dem sällskap, och jag fick äta upp äggen som blev över igår.
På eftermiddagen grillade vi korv just utanför härbret, det var roligt. Jag grillade min korv alldeles själv.
Och eftersom det är söndag åkte vi hem till Sundsvall igen. Det blev inte en helt angenäm resa för mig, eftersom jag verkar vara lite sjuk fortfarande. När vi hade kommit till Backe kräktes jag i bilen, så att mamma och pappa fick byta kläder på mig och försöka torka upp allt med en filt. Det var inte kul. Men sen sov jag hela vägen.

Lördag 23/2
Jag vaknade tidigt imorse, med feber. Mamma och pappa blev besvikna, för det var så fint väder ute, och de hade hoppats på att vi skulle kunna vara ute hela dagen. Jag blev också besviken, för jag ville ju ut och åka skoter!
Jag har spenderat hela dagen hos farmor och farfar, mamma och pappa smet ut en stund utan mig.

Fredag 22/2
Idag har vi varit i Strömsund och handlat skoterkläder. Pappa köpte nya byxor och jag fick ett par skoterskor. Urtjusiga, men de är ganska stora, så det var svårt att springa i dem.
Vi åkte upp till härbret vid lunch ungefär. Pappa och jag skottade snö medan mamma lagade mat. När farmor och farfar kom upp åt vi middag i härbret allihopa. Ocvh jag och Jonny fick öppna paket. Jag fick en buss i namnsdagspresent av farmor och farfar, och Jonny fick en vattenkokare i födelsedagspresent av mamma och pappa.

Torsdag 21/2
Imorse försov vi oss, så jag fick äta frukost hemma. Då blev jag liteförvirrad och tyckte att det nog var helg redan. Jag brukar ju äta frukost på dagis på veckorna. Så när pappa gick ivg med mig till dagis och mamma cyklade till jobbet blev jag jättebesviken.
Ikväll åkte vi upp till farmor och farfar. Det var lite stressigt när vi skulle iväg, för mamma och pappa hade inte planerat så noga i förväg.
När vi kom fram fick vi semlor, fast jag ville hellre ha smörgåsrån.

Onsdag 20/2
Idag var första dagen sedan inskolningen som jag inte grät när mamma lämnade mig på dagis. Jag hade med mig bullar till alla barnen, och jag var riktigt stolt när jag fick bära in dem i köket så alla kunde se vad jag hade med mig.
På eftermiddagen var vi ute och åkte skrana i backen. Jag har lärt mig att åka så bra, nu kan jag åka helt själv, och jag drar upp madrassen uppför backen själv också.

Tisdag 19/2
Idag kom mamma och hämtade mig tidigare än vanligt från dagis. Och hon hade med sig Liselotte och Emily! Vad förvånad jag blev.
Vi gick till elljusspåret och åkte bob, och sen lekte jag och Emily hela kvällen. Vi hade jätteroligt tillsammans och lekte lekar som "flytta alla gosedjur mellan sängen, soffan och byrålådan" och "klättra upp på soffkanten och hoppa ner på en madrass".
Emily ska flytta till Trollhättan nu. Men först ska hon åka till Nya Zeeland och vara där ett tag.

Måndag 18/2
Idag har jag varit på dagis hela dagen. Men jag ville inte alls gå dit imorse, jag var jätteledsen när mamma lämnade mig.
På kvällen åkte vi och handlade. Vi var ganska trötta allihopa, så det var väl inte den roligaste kvällsaktiviteten man kan tänka sig. Men det gick ganska bra ändå.

Söndag 17/2
Idag har vi varit till Sidsjön för att åka pulka. Det var väldigt halt ute eftersom det har tinat och frusit på igen, så alla backar var som isbanor. Men jag och pappa åkte ändå. Sedan fick jag varmkorv, och när jag ätit upp den åkte vi hem ochså gjorde morfar våfflor åt oss allihopa.
Jag har inte sovit så mycket idag, jag somnade en stund i bilen, men vaknade när vi gick in. Så på eftermiddagen var vi lika slöa alihopa. Vi tittade på tv, jag la lite pussel, och så kröp jag upp i mammas famn och så sov vi en liten stund. Jätteskönt.

Lördag 16/2
Idag var jag, morfar och pappa på stan. Mamma och mormor skulle prova brudklänning till mamma, och det ville vi inte vara med på.
På eftermiddagen åkte mormor och morfar och handlade lite, och när de kom hem fick jag ett nytt datorspel med Emil. Det är väldigt spännande, fast kanske lite svårt för mig.

Fredag 15/2
Idag var pappa hemma med mig på förmiddagen. Vi tog det lite lugnt, spelade Pippi och lekte. Mamma kom hem och var hemma med mig på eftermiddagen, och då bakade vi. Jag hjälpte till att smula jäst, röra om i degen och knåda en degklump. Jag är duktig på att picka brödet med gaffeln också.
På kvällen kom mormor och morfar till oss. Jag blev så glad! Jag visade dem Pippi-spelet, men orkade inte med att titta på när morfar la pussel. Han gjorde ju bara fel, fast jag försökte lära honom hur han skulle göra.

Torsdag 14/2
Jag och mamma har varit hemma idag. Det behövs nog, för jag är rätt trött. Jag har tittat på film och sovit mest hela dagen. Men på eftermiddagen blev jag lite piggare. Jag hjälpte mamma att städa, och så hjälpte jag henne med maten. Vi gjorde Janssons frestelse, och jag öppnade sardinburkar och skötte potatisstrimlandet i matberedaren (med lite hjälp från mamma).
När pappa kom hem busade vi som bara den. Pappa är världens bästa på att busa.

Onsdag 13/2
Jag har känt mig ganska hängig på dagis idag. Jag har varit förkyld hela veckan, och idag var jag riktigt trött. När pappa hämtade mig sa fröknarna att jag nog borde vara hemma och vila upp mig imorgon.
Pappa stekte blodpudding till middag. Hurra! Jag blev så glad att jag var tvungen att springa runt en stund och klappa i händerna. Sedan åt jag tre bitar blodpudding och ett päron. Magen var rund som en ballong hela kvällen.
Sen gick jag och pappa till datorerna, och då kom mamma hem från Stockholm. Jag mötte henne i dörren, och då blev hon jäteglad. Vi spelade Pippi en stund, och så gosade jag och mamma lite innan jag skulle gå och sova. Jag kom i säng ganska sent.

Tisdag 12/2
Imorse åkte mamma bort medan jag sov, så det var bara jag och pappa imorse. Hela dagen fanktiskt, för mamma åkte långt bort, till Stockholm.
När pappa hämtat mig på dagis åkte vi och köpte hamburgare. Jag fick en jättefin polisbil i min hamburgerlåda. Sen åkte vi och handlade, och jag fick åka i en kundvagnsbil på affären. Det är det bästa med att åka och handla!

Måndag 11/2
Imorse ville jag inte gå på dagis alls. Jag försökte på alla sätt att övertyga mamma om att det var helg och att vi skulle vara hemma, men det gick inte. När jag väl förlikat mig med tanken på att gå till dagis så ville jag bara gå till min gamla avdelning. Jag blev oerhört besviken när mamma stannade framför Plutos dörr. Jag skrek hela tiden medan hon tog av mig ytterkläderna och när hon vinkade genom fönstret. Sen gick det fort över. Jag måste ju bara visa mamma att hon inte kan göra hur hon vill med mig.

Söndag 10/2
Vi har tagit det väldigt lugnt i helgen och bara varit ute på stan lite igår. Men jag tycker ju att stan är tråkig, så mamma och pappa fick göra sina ärenden fort.
Jag har ingen feber längre, så imorgon blir det nog dagis.

Fredag 8/2
Imorse ville jag att mamma skulle tycka lite synd om mig igen, så jag provade med att säga att jag hade ont i foten. Sedan föreslog jag glass till frukost. Men det fungerade visst inte, det räckte visst med att jag fick äta glas till middag igår. Synd.
Pappa och jag var hemma idag och tog det lugnt. Pappa kom hem sent inatt, så han och jag var nog lika trötta. Vi var uppe en stund med mamma på morgonen (innan hon gick till jobbet) och sen la vi oss och sov igen till klockan var nästan tolv. Pappa tyckte att det var jättebra.

Torsdag 7/2
Inatt vaknade jag med riktigt hög feber igen. Pappa fick stanna hemma med mig, och vi tog det lugnt tillsammans. När mamma kom hem gick pappa på fest, och jag och mamma städade lite. Men det var mest mamma som städade faktiskt, för jag fick väldigt hög feber igen inna middagen. Mamma tyckte synd om mig och gav mig glass till middag. Men det var inte så konstigt, för jag låg bara framför TV:n och flämtade tills alvedonet börjat verka och febern gick ner igen. Då kände jag mig pigg och ville busa, men mamma var tråkig och tog det väldigt lugnt.
När jag gått och lagt mig och sovit en stund tog alvedoneffekten slut och jag fick hög feber igen. Jag fick komma till mamma och sova, men det blev en ganska orolig natt.

Onsdag 6/2
Idag var pappa hemma på förmiddagen, och mamma på eftermiddagen. Jag och mamma bakade bullar och semmelbullar, och höll på med det så länge att middagen blev jättesen. Det var inte helt lyckat. Men det var roligt att baka, jag smulade jäst, knådade deg, kavlade och tog ut kakor med mina kakformar. Men mamma gräddade inte mina bullar, för jag knövlade sönder allt innan hon hann med det.

Tisdag 5/2
Inatt vaknade jag och hade feber. Jag fick komma till mammas och pappas säng och sova där, det känns alltid lite bättre.
På morgonen var jag jättepigg och hade ingen feber alls. Men jag fick inte gå på dagis, så pappa stannade hemma med mig. Vi har tagit det ganska lugnt, spelat Pippi Långstrump och kollat på videofilmen med två busiga möss.
På kvällen hade jag lite feber igen, så jag får nog vara hemma en dag till.

Måndag 4/2
Idag var det min första riktiga dag på Pluto. Det har varit en bra dag, men jag blev lite ledsen när mamma gick. Tur att det går över fort.

Söndag 3/2
Idag har vi varit ute på utflykt med skotern, men vi lkom inte ut förrän på eftermiddagen. På förmiddagen var vi tvugna att laga pappas skoter.
När vi väl kom iväg fick jag åka med farmor och farfar. De har en bra skoter med hög framruta så att jag kan sitta i lä. Men det var bara fartvindarna som blåste idag, för det var jättefint väder.

Lördag 2/2
Idag har det varit en riktigt fin dag, men jag har inte varit ute så mycket. Jag var ute en stund på förmiddagen, men då trampade jag ner min stövel i snön och blev jättesnöig och blöt i skorna, så jag fick vara inne och torka upp mest hela dagen.
På kvällen tittade vi på melodifestivalen, och jag och farmor dansade. Jag tyckte att det var världens partyprogram, det var så bra musik att dansa till! Och så alla applåder i slutet av låtarna, det gillar jag.

Fredag 1/2
Idag gick jag och mamma direkt till Pluto, och så stannade mamma kvar. Det blev lite konstigt. Jag ville inte äta gröt, inte sitta med vid bordet, och överhuvudtaget inte göra något som de bad mig att göra. Sen kom Hampus (han hade försovit sig lite) och då blev allt bra igen. Då satt vi och åt gröt båda två.
Jag och mamma gick hem från dagis vid lunch, så att jag skulle kunna sova ordentligt. Sen packade vi och så fort pappa kom hem åkte vi till farmor och farfar. Det tog ganska lång tid att åka dit ikväll, så vi fick stanna och äta på ett grillkök i Ramsele. Det var ganska skönt att få sträcka på benen lite.
När vi kom till Hoting mötte vi farmor och farfar på bensinmacken. Det var kul.
Och när vi kom till Karbäcken fick jag gå och sova direkt. Jag hann med att kolla runt bland leksakerna, men de var så sent att jag inte hann med särskilt många.