Onsdag 31/5
Idag har vi varit nere på stan och handlat födelsedagspresent till mammas farbor Bertil. Jag satt upp i vagnen halva tiden, men tröttnade mot slutet. Då halvlåg jag mest, och sög på kanten.
Jag hälsade på killen i spegeln ikväll när pappa höll upp mig framför honom. Vi pratade och vinkade ganska länge. Det var jättekul.

Tisdag 30/5
Detta har varit en trött dag. Efter att ha varit vaken nästan hela dagen igår sov jag nästan hela dagen idag. Jag var vaken några timmar mitt på dagen då moster Petra kom och hälsade på, samt några timmar på kvällen.
Det bästa som hänt idag var att pappa kom hem med en stol till mig, så nu har jag en alldeles egen köksstol!

Måndag 29/5
Idag har jag varit uppe nästan hela dagen. De få stunder jag somnat har jag vaknat lika snabbt igen. Så eftersom mamma och pappa verkade lite trötta ikväll var jag snäll med dem och somnade utan att gnälla.
Jag har upptäckt att barnvagnen är magisk också. I den kan jag sitta hur bra som helst, även när jag blir skjutsad över gupp och trottoarkanter. Men när jag ska prova att sitta inne får jag bara ont i huvudet. Idag fick jag en blåning på bulan när jag provsatt på fällen. Det är lite synd om mig.

Söndag 28/5
Idag har mamma firat sin första morsdag. Min present till henne var att ge henne lite extra sovmorgon. Sen gick farmor och farfar ut på promenad med mig, så då fortsatte mamma och pappa att sova fast jag var vaken. De var visst ute på baluns igårkväll när jag somnat. Vilka luringar.
Jag fick min första bula idag också, i pannan. Tur att pappa är så rolig att han kan busa bort det onda.

Lördag 27/5
Imorse när jag vaknade var farmor, farfar, Jonny och Jörgen här. Vad kul! Jag har lekt med dem allt jag orkat, och varit riktigt förnöjd.
På eftermiddagen var vi och tittade på brännbollsfinalerna. Det var roligare idag, för de var inte så högljudda i publiken.

Fredag 26/5
Idag har jag fått ha min fina röda overall som mamma sytt till mig. Jag, mamma och pappa var och tittade på när pappas klasskompisar spelade brännboll. Det var ganska spännande, men lite för farligt ibland. Jag blev riktigt rädd när de hejade på varandra, så då gick jag och mamma undan en bit och kollade in alla på avstånd. Overallen blev i alla fall en succé, de stora killarna tyckte att jag var så fin.

Torsdag 25/5
Jag har träffat en massa barn och deras mammor. Det var cyberträff på Station i eftermiddag. Det var trevligt, som vanligt. Innan dess träffade jag och mamma papa på stan och gick på Max för att äta lunch.

Tisdag 23/5
Idag har jag träffat Måns och Rasmus och deras mammor på NK Strömpilen. Vi satt ute i solen en stund, och sedan inne på konditoriet. Så fördrev vi hela eftermiddagen.
På kvällen busade jag med pappa och skrattade och kvittrade så det inte var klokt. Och när jag skulle gå och sova somnade jag utan minsta gnäll. Undrar om mamma och pappa blev förvånade?

Måndag 22/5
Idag har jag och mamma varit på stan med Emily och Liselotte. Vi gick ner till pappas jobb med ett passerkort som han glömt hemma, och sedan gick vi och shoppade lite. Mamma har köpt rött tyg för att sy en elektro-overall till mig. Vi får väl se om hon hinner bli klar före brännbollen.
Jag har hittat på ett till nytt ljud förutom det jag kört med hela helgen. I helgen var det astmaljudet, där jag låter på inandningen. Nu låter jag som en mycket glad kille och tjuter och kvittrar som en kanariefågel.

Söndag 21/5
Idag var första söndagen på länge som vi inte åkte ut till Hörnefors och simmade. Vi var till Holmsund och mammas farbror Bertil i stället. Jag sov mest hela tiden, men hann med att leka med mammas kusin Hanna en stund. Det var jättefint väder också, så jag fick prova min gröna solhatt idag. Den passar mig helbra.

Lördag 20/5
Nu har min önskan om en hoppgunga uppfyllts. Jag fick en av mormor och morfar när vi var ute på stan idag. Den är jättekul, men jag hoppar inte så högt ännu, jag snurrar mest runt och suger på hänganordningen.
Ikväll var det mysmiddag här, med morbror Jöns, moster Petra, mormor och morfar och mamma och pappa. Morbror Jöns är min favorit, jag blir så glad bara jag ser honom.

Fredag 19/5
Idag har det i alla fall varit fullt upp. Mamma och jag har fått besök av, i tur och ordning, Nina, Emily och Liselotte och Måns och Malin. Jag har varit så go och glad, det är härligt med besök! Men på kvällen märkte jag av att jag inte sovit så mycket idag, så då hade jag det ganska besvärligt.

Torsdag 18/5
Mamma är fortfarande förkyld så vi missade en träff med de andra umebarnen idag. Trist. Jag får fortfarande inte göra så mycket roliga saker.
Men lite kul har jag haft ikväll. Jag har fått lyssna på en sång om tummen som dyker upp som från ingenstans och sedan gömmer sig bakom mammas rygg. Jättekul! Efter några gånger förstod jag direkt när det var dags för tummen att titta fram, så då skrattade jag lite i förskott.

Onsdag 17/5
Jag har inte haft så mycket roligt för mig de senaste dagarna eftersom mamma är så förkyld. Hon bara ger mig mat, byter blöjor och sover ner mig. Inget mer än det nödvändigaste. Men vi har sovit middag tillsammans i några dagar, det är jättemysigt. Jag sover extra gott och länge då.
Idag var vi på vårdcentralen för mammas bihålor. Jag var jättecharmig med alla i väntrummet och blev inte det minsta less fast vi fick vänta i en och en halv timme. Mamma blev så nöjd och glad.

Söndag 14/5
Jag har varit och simmat i Hörnefors igen. Idag var det väldigt roligt att simma, för jag hann sova som jag skulle innan vi började. Men torpeden var inget vidare kul idag, jag blev jätteledsen när de skickade iväg mig under vattnet.
Annars har det varit en ganska bra dag. Jag önskar att mamma och pappa kunde skaffa mig en hoppgunga, för nu studsar jag så bra och de orkar inte hålla upp mig lika länge som jag vill att de ska.
Jag börjar på att vara himla haj på det här med gåstolen också, nu tar jag mig över små trösklar och mattkanter. Och när jag åker fram till byrån kan jag öppna den mellersta lådan. Mamma ser lite orolig ut ibland.

Lördag 13/5
Idag har vi varit aktiva. Först åkte vi ut till möbelaffären där jag hjälpte mamma och pappa att välja säng. Jag provsatt en tripp-trappstol också, den skulle vara kul att ha. Sedan åkte vi in till stan där vi shoppade lite och fikade på Kafé Station. Vi hann knappt komma hem förrän vi for ut igen, till en gräsplätt nere vid älven där pappas klasskompisar spelade brännboll. Pappa var med och spelade, och jag och mamma tittade på. Sedan gick vi tillbaka till Ålidhem allihopa och grillade korv. Så med tanke på att det varit en så händelserik dag då jag träffat så många nya människor kommer jag nog att sova gott inatt...
Mamma upptäckte idag att den tand som var på väg faktiskt är två tänder. Hon tyckte nog att den var lite väl bred den där tanden. Och ny syns det väldigt väl att det är två tänder på gång.

Fredag 12/5
Mamma har bara suttit vid datorn igen. Det skulle ha varit sååå långtråkigt om det inte vore för att jag passade på att använda dagen till att bara sova och äta, ungefär som när jag var en mycket liten bebis.

Torsdag 11/5
Idag har mamma varit jättetråkig och bara suttit framför datorn hela dagen. Jag har knappt fått någon underhållning alls. Tur att Måns och Malin kom förbi, då fick jag i alla fall leka med Måns.

Onsdag 10/5
Jag och mamma har varit och fikat med de andra mammorna och bebisarna som finns i cyberspace. Vi blev ganska många, och hade mycket trevligt. Jag var jättecharmig och go, som jag brukar när det är mycket folk omkring mig.

Tisdag 9/5
Idag har jag provat kokt, passerad morot för första gången. Pappa tyckte att det såg ut som att jag inte gillade morot. Mamma tror att jag tycker om det, fast att det smakade lite annorlunda. Jag spottade inte ut det i alla fall.

Måndag 8/5
Mamma har hittat min första tand. Den håller på att titta fram i underkäken, och det kliar lite, så bitringen känns bra att ha. Mamma trodde först att hon inbillade sig, men så kom Malin och Måns på besök, och Malin såg direkt att det var en tand på gång.
Annars har det varit lite besvärligt idag. Jag har haft svårt att sova och har blivit arg och ledsen väldigt ofta.

Söndag 7/5
Idag har jag varit och simmat och gjort en övning som kallas torpeden. Det var lika tufft som det låter. Jag fick åka själv under vattnet, pappa skjutsade iväg mig och mamma tog emot. Det hade nog varit roligare om jag inte fått världens kallsup, men det gick riktigt bra ändå. Annars var det en av de roligare gångerna på babysimmet. Jag var på så bra humör, och kunde vara i vattnet riktigt länge, trots att jag fick avbryta min sovstund för att simma.

Lördag 6/5
Jag har träffat Ida idag igen. Hon har blivit jättestor och hon kollade in mig hela tiden. Jag blev nästan lite blyg, så jag tittade på annat, som hennes händer, mina leksaker och fällen. Tidigare idag åkte jag rutschkana med tant Nina, och så testade vi gungorna på lekplatsen också. De var ganska roliga. Annars har jag mest sovit idag.

Fredag 5/5
Idag har jag varit på stan med mamma och Nina. Jag vaknade på väg från Clas Ohlsson och var jätteupprörd, men när mamma ville ge mig mat så att jag skulle lugna ner mig hade jag redan somnat om.

Torsdag 4/5
Nu är jag en riktigt stor pojke. Idag har jag ätit riktig mat tillsammans med mamma och pappa. Jag fick potatisgegga, och de åt kycklinggryta och ris. Jag tror att min mat var godare än deras. Jag ville i alla fall ha mer mat än vad de gav mig. Och så drack jag vatten ur nappflaskan. Det har jag gjort två dagar i rad nu, så jag börjar omvärdera det där med nappflaska. Pipmuggen går också bra.
Idag var pappas första dag på jobbet också, så vi klev upp tidigt, tidigt i morse. Tur det, för då kunde mamma och jag följa med Emily och hennes mamma och pappa till öppna förskolan. Det var trevligt, många leksaker och en tjej som heter Debora. Henne spanade jag in ordentligt. Undrar om Emily blev lite sotis? På kvällen var vi till Anna på födelsedagsfika. Det verkade jättegott, men jag fick visst nöja mig med att ha ätit potatis idag.

Onsdag 3/5
Idag har jag varit på BVC igen. Jag har inte vuxit riktigt lika mycket nu som förut, men det räcker gott och väl ändå. 8400 gram tung och 69 centimeter lång är jag nu.
På eftermiddagen var vi ute på stan och shoppade hela familjen, och åt middag och på Max. De hade väldigt spännande saker i taket. När vi kom tillbaka från shoppingturen åkte jag och mamma ut till Kicki Andersson för att kolla på Shåvven-videon som mammas orkesterkompisar spelat in. Det var jättekul till att börja med, men det var så många människor där som lät så mycket att jag tröttnade efter ett tag. Då höll jag på att ge mamma en hjärnblödning, och alla hennes orkesterkompisar fick höra att jag har lungkapacitet för att bli tubaspelare.

Måndag 1/5
Idag åkte vi tillbaka till Umeå igen. Mamma och pappa måste numera planera resorna lite bättre eftersom jag inte alltid tycker att bilresor är så roliga. Det gick ganska bra denna gång. Jag sov fram till Vännäs, sedan fick mamma och pappa sjunga för mig resten av vägen. Mors lilla Olle är en klar favorit.